15 aug 2010 valea lui Stan

Zvonuri dom'le

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

15 aug 2010 valea lui Stan

Mesajde doctoril pe Mar Aug 17, 2010 4:55 pm

Pozele ce urmeaza nu au legatura cu moto decat prin faptul ca toti cei 3 participanti sunt posesori de moto.
Dar pe langa asfalt si noroi, mai merge si niste apa, nuuu?

Pe drumul de la Curtea de Arges spre barajul Vidraru, dupa cetatea Poienari, pe partea stanga este o vale, valea lui Stan. Duminica am urcat (mai mult balacit prin apa) cca 4 ore, am luat masa in poienita de sus, coborand apoi in drumul ce leaga cabana Cumpana de barajul Vidraru.
Este cea mai spectaculoasa vale pe care am urcat-o pana acum

http://picasaweb.google.ro/doctorucivil ... eaLuiStan#
Drum bun călare!
Imagine
doctoril
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: :)
Kilometraj: 123456

Re: 15 aug 2010 valea lui Stan

Mesajde Lutzifer pe Mie Aug 18, 2010 5:23 pm

Asta da , super fain! Nici nu imi pot imagina ceva mai fain de atata! Ador locuri dinastea :bounce: :bounce: Dar pe cum pare din cateva poze , nu-i indicat sa mergi inafara de perioadele foarte calduroase cand ii apa mai mica , ca daca te cam i-a viitura p`acolo ... om esti :D
Oricum foarte frumos! Cred ca v-ati distrat de minune :Salutare: :Dejtu2:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde reltih pe Mie Aug 18, 2010 8:28 pm

foarte tare, daca tot esti amator, iti recomand valea horoabelor din bucegi, mult mai salbatic, si din pacate doar pt. experimentati si tot din pacate, nemarcat, iar pe alocuri nevoie de coarda, te-as ruga sa-mi dai mai multe detalii chiar pe pm daca nu vrei sa poluam forumu', e traseu marcat ? durata ? unde se iese, se poate face intoarcerea pe acelasi traseu ? exista indicator spre aceasta vale ? cunosc zona destul de bine dar n-am vazut niciodata vreun indicator/semn, poate n-am fost atent.
mersi anticipat !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde B43XTM pe Mie Aug 18, 2010 11:18 pm

Mai doctoril, tu ce scoala de munte ziceai ca ai facut? Eu am facut valea lui Stan in prima scoala de munte (pe vremea aceea). :Limboc:

E intr-adevar tare frumoasa si spectaculoasa totodata, dar voi ati avut noroc ca ati prins apa mica. Noi urcam pe acolo pe ploaie si dupa furtuna :)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde reltih pe Joi Aug 19, 2010 10:38 am

apropo, voi nu mergeti pe munte cu motoarele, adica nu pe ci la, adica, cand mergeti sa faceti o drumetie, o creasta ceva, renuntati la motoare ?
intreb ca nu prea am vazut ca mine, sa care cu motoreta bete, bocanci, parazapezi, geci, polare, apa, mancare, you got the point, si toate astea pt 2 persoane.
de exemplu eu caut trasee, de pana in 12 ore, cu intoarcere in aceeasi zi, bine sunt si exceptii, piatra craiului de exemplu, unde stau o noapte la cort.
chiar sunt curios !
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Lutzifer pe Joi Aug 19, 2010 4:46 pm

Sa nu uiti sa vi cu detalii mai amanuntite cerute de Reltih cu zona , cu timp de mers , cu tot ce se poate si ce ne poti spune tu! Ca si eu is curios, pare foarte tentant! :big2:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde doctoril pe Vin Aug 20, 2010 9:20 am

cea mai buna descriere a vaii este aici:

http://www.carpati.org/jurnal/valea_lui ... 009_/1599/

dar descrierea e din 2009, acum in 2010 sunt cateva modificari:
- dupa ce se trece de cetatea Poienari, spre barajul Vidraru, este o curba de 180 la dreapta, acolo se fac pe asfalt 3 benzi (una este pt parcare) iar valea incepe pe stanga chiar in exteriorul curbei
- noi am urcat cca 4 ore, mai mult prin apa, dar banuiesc ca cca 1 ora am pierdut pt poze si balacit
- dupa barajul de beton de sus trebuie sa continui un timp tot pe firul apei, apoi trebuie gasit placuta aceasta:

http://picasaweb.google.ro/doctorucivil ... 6695289250

- problema este ca se afla pe partea dreapta a raului, pe un copac, dar pe partea cu padurea, din raul nu se vede, noi am descoperit-o intamplator
- de la placuta trebuie urcat, abrupt, prin padure, pana in poienita:

http://picasaweb.google.ro/doctorucivil ... 6689080162

- se intra in padure pe partea cealalta dupa ce se traverseaza poienita (este un marcaj dintr-o folie de plastic, alba)
- se coboara prin padure pana ce poteca intra intr-un drum forestier, unde este o constructie

http://picasaweb.google.ro/doctorucivil ... 8412850786

- e dificil de urmarit poteca la coborarea prin padure deoarece sunt multi copaci doborati de furtuna, apoi mai sunt si urzicile care te gadila la picioare
- se coboara pe drumul forestier pana se ajunge in drumul dintre Cumpana si Vidraru, spre dreapta fiind Vidraru

- se poate intoarce pe acelasi drum, doar ca este mai dificila coborarea decat urcarea
- traseul nu este marcat, decat dupa barajul de beton de sus sunt cateva fasii de folie de plastic, albe, pana la placuta buclucasa, apoi mai este o fasie alba la iesirea din poienita si alte cateva pe poteca

dar merita totul, asa ca drum bun
Drum bun călare!
Imagine
doctoril
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: :)
Kilometraj: 123456

Înapoi la Evenimente, anunţuri, excursii