Aditivi

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Aditivi

Mesajde Imih pe Joi Sep 10, 2009 11:49 am

Am si eu o intrebare! Ce stiti despre aditivii gen duralube adaugati la ulei ? Cum protejeaza motorul sau cum influenteaza performantele acestuia? POate sa provoace prbleme ? Este indeicat sau din contra nu este indicat aditivul la motociclete?
Imih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Be Free Live for Ever
Kilometraj: 42600

Re: Aditivi

Mesajde edisone pe Joi Sep 10, 2009 12:11 pm

Imih scrie:Am si eu o intrebare! Ce stiti despre aditivii gen duralube adaugati la ulei ? Cum protejeaza motorul sau cum influenteaza performantele acestuia? POate sa provoace prbleme ? Este indeicat sau din contra nu este indicat aditivul la motociclete?

citeste aici ce-ulei-folosim-t28.html :carte:
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田
Kilometraj: 0

Mesajde reltih pe Joi Sep 10, 2009 5:55 pm

de stricat nu cred ca strica nimic o mizerie de aditiv, (daca nu ma insel sunt agenti de reducere a frictiunii) dar sunt convins ca nici bine nu face, cei care zic ca au obtinut rezultate cu astfel de produse ii acuz de efectul placebo, singurul lucru dubios este cum actioneaza acest produs de reducere a frictiunii asupra ambreiajelor noastre.....
de metabond am auzit ca ar fi ceva magnific, dar nu am incredere in produsele care sunt comercializate prin metoda multi level marketing, n-o sa-l gasesti niciodata in magazine !
eu cred ca o companie ca motul, castrol, valvoline, s.a.m.d. care investesc miliarde in cercetare, ar fi putut integra in uleiul lor astfel de ingrediente, sau poate au facut-o deja, tocmai de aia aditivii sunt frectie la picior de lemn.
ma batea si pe mine gandul la metabond de dragul diversitatii si al curiozitatii, insa nu m-a lamurit nimeni de efectul lui asupra ambreiajului de moto, asadar m-am linistit.
oricum daca ai de gand sa incerci metabondul, tine-ma la curent ! :Salutare:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Imih pe Vin Sep 11, 2009 3:58 pm

Am un prieten care tocmai si-a bagat methabond intr-un goldwing in ulei si mai este un methabond care se baga in benzina pentru a se depune un strat de protectie pe suprafata cilindrului ! Sunt curios cum ii va evolua motorul! Pana acuma a avut duralube in motor si spune ca nu i-a facut ambreiajul probleme!
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Imih pe Sâm Oct 24, 2009 9:41 am

No problem metabond-ul ! Zice ca merge bine .... acuma rezultatele se vor vedea in timp.
Imih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde kevin pe Sâm Oct 24, 2009 5:08 pm

isi permite sa sexperimenteze :)
kevin
Cred ca stiu ...

Mesajde Belbody pe Dum Oct 25, 2009 3:10 pm

Am auzit ca exista si aditivi care sa imbunatateasca frectia la piciorul de lemn... il face mai lucios! :Floare:
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde robokid pe Joi Noi 12, 2009 12:09 pm

Dar de aditivi pentru benzina ati folosit ceva ?
Aditivi care sa ajute la eliminarea apei din carburatoare, curatarea carburatoarelor de impuritati ... d'astea
robokid
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cand ramurile-mi bat in geam,

Mesajde Belbody pe Joi Noi 12, 2009 12:29 pm

Gandindu-ma la cat costa niste mebrane de carburator (diafragme) eu unul nu as risca sa pun aditivi in benzina.

In plus, apa din carburi e asa de usor de eliminat manual incat nici nu trebuie aditivi sau alte porcarii - pur si simplu se golesc paharelele de la carburi pe la surubul de drenaj, ala de aia e pus acolo.

In plusu plusului, motorul de TA e asa de insensibil la benzina incat sunt de parere ca ar putea sa suga cateva picaturi de apa mai mari sau mai mici fara sa sughite.
argumente - 2 bujii pe cilindru, 2 cilindri, e cam practic imposibil probabilistic ca o picatura de apa sa fie "supta" in ambii cilindri simultan, si daca sa zicem ca unul sughita celalalt ii da una peste ceafa si-si revine..

Io zic sa nu mai cautati sa remediati probleme ce nu exista si care nici nu e probabil sa apara...
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde cristi001 pe Joi Noi 12, 2009 12:54 pm

robokid scrie:Dar de aditivi pentru benzina ati folosit ceva ?
Aditivi care sa ajute la eliminarea apei din carburatoare, curatarea carburatoarelor de impuritati ... d'astea

Mai alimenteaza , din cand in cand, cu Efix de la rompetrol. S-ar putea sa nu observi o imbunatatire imediat, pentru ca Efixul nu da o explozie la fel de puternica. Dar eu cand revin la benzina de la Petrom, am impresia ca i-au scapat un pic de nitroglicerina in rezervor.
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde iulian pe Vin Noi 20, 2009 3:31 am

Am si eu o intrebare ... de ce vreti sa bagati aditivi in ele ? motoru oricum nu se strica "niciodata" ci in cel mai rau caz se uzeaza si asta dupa nspe' mii de km
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde florinelu30 pe Lun Apr 26, 2010 10:21 pm

Salut
Mai aveam de mers 1000km cu uleiul care il am in TA si trebuia sa-l schimb
Ce m-am gandit,tot trebuie sa schimb uleiul si filtrul,ia sa-i bag niste aditiv ,respectiv HONEY,care cica atunci cand uleiul este rece il face mai subtire,permitandu-i sa ajunga imeediat la cilindri iar cand uleiul s-a incalzit ii pastreaza consistenta si nu-l inmoaie.
Ce am observat eu:(de meserie sunt mecanic)daca frec uleiul intre 2 degete este foarte bine redusa frictiunea,asta am incercat deoarece am observat ca atunci cand merg incarcat si treg mai brusc de motor imi cam patineaza ambreiajul.
florinelu30
Merg pe o roata

Vorba de duh: Iubesc Romania
Kilometraj: 42

Înapoi la Discuţii generale