Salutare!
De anul acesta sunt posesorul unui transalp 650 din 2001. Pana acum am mai avut un Suzuki DR 800 big timp de doi ani si dupa ce m-am saturat de zornailei de lant balansier zgomotul tobei laser produro si de vibratiile monocilindrului de 800 cmc m-am decis sa-mi iau un transalp care mia dat impresia ca e mai putin zgomotoasa si nu vibreaza asa mult. Dar dupa primii 1500 de km cu ea am urmatoarea nelamurire la care nu gasesc explicatie: in treptele 3 si 4 se aude un zornait intre anumite ture dupa ori imi vajaie casca prea tare si nu mai aud ori nu mai zornaie. Sa va dau mai multe detalii Pana cand se incalzeste (ajunge apa la un sfert (pe acolo sta cand merg cu ea)) totul e ok motoreta nu craie nu zornaie nu se aude nimic, dupa aceasta merg cu ea schimb din treapta 1 in 2 pe la 4000 de ture din 2 in 3 intre 4000 - 4500 si nu se aude nimic dar cand merg in treapta a 3 intre 3500 si 4700 de ture apare acest zornait in acceleratie (se aude mai tare) cand merg constant se aude mai incet, pe la 5000 de ture cand am aproape 80 la ora nu se mai aude nimic sau nu mai aud eu pt ca vajie casca prea tare, in general am observat ca zornaitul apare cand merg in treapta 3 si am intre 40 si 60 la ora. Acelasi zornait apare si in treapta a 4 cand merg la fel intre 3500 si 4500 de ture dupa la fel ori dispare ori imi vajie casca prea tare si nu se mai aude nimic. In treapta a 5 zornaitul apare tot la fel intre 3500 si 4500 de ture dupa iar nu o mai aud sau nu mai face.
Lantul de transmisie este uns si intins are 3,6 cm jocul (este intre 3,5 si 4 cm cum e dat in manual)
Zornaitul il aud din partea stanga
Acum nu inteleg care e problema pt ca in treapta 1 si 2 nu se aude nimic. Asa trebuie sa se auda sau merg subturat cu ea si pana creste in ture sa se "chinuie"
Sa suspectez cumva cutia de viteze ? ati mai auzit de transalp de 650 cu probleme la cutia de viteze ? Merg eu subturat cu ea sa incerc sa schimb pe la 5000 de ture?
Cam pe la cate ture ar fi optim sa o schimb ? Stiu ca la DR big trebuia sa o schimb mereu la peste 4000 pt ca avaa un cilindru mare.
E cineva din bucuresti amator sa dea o tura cu transalpul meu si sa-si dea cu pararerea.
Orice parere e bine venita
Multumesc

News