Amortizor spate aftermarket

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Amortizor spate aftermarket

Mesajde ivanp pe Dum Feb 28, 2010 2:34 am

Salut,
Azi mi-o ajuns amortizorul spate Wilbers 640-542.
L-am si montat dupa ce am schimbat uleiul in telescoape fata... am revenit la specificatiile standard (5W si 141mm coloana aer) cu singura modificare ca am un adaos de 3cm plastic care sa comprime un pic arcurile(am ceva greutate la propriu mai mult decat standard :D ).
Legat de amortizorul spate ... prima surpriza a fost ca e mai scurt decat cel standard chiar si extins la maxim (are o rotita draguta care il lungeste cu 1.5 cm - la roata probil 3-4 cm). Daca intre timp vedeti pe stranda un chopper negru cu alura de transalp sa stiti ca am iesti eu la plimbare.
Intrebare valabila chiar si pentru amortizorul standard ... cum reglezi optim comprimarea statica? ... sau preload cred ca se mai numeste? adica cat strang inelele alea doua care comprima arcul?
intre timp caut pe pe net ...

seara faina,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Amortizor spate aftermarket

Mesajde asilindean pe Dum Feb 28, 2010 5:46 pm

Salut,

felicitari pt achizitie. Am si eu niste intrebari:
Cum se simte? Care e diferenta fata de cel vechi? Cat a fost si de unde?

Mersi,
Adrian
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 45000

Re: Amortizor spate aftermarket

Mesajde ivanp pe Dum Feb 28, 2010 7:06 pm

asilindean scrie:Salut,

felicitari pt achizitie. Am si eu niste intrebari:
Cum se simte? Care e diferenta fata de cel vechi? Cat a fost si de unde?

Mersi,
Adrian

Primele impresii ... poate e doar psihologic acum insa sper sa ramana asa si in timp ... la viteze mari/curbe e mult mai stabila si nu mai face balansul acela enervant fata spate daca franezi/accelerezi. La gropi ... le absoarbe insa inca simt ca e cam tare reglat ... si de aceea cred ca trebuie sa mai destind arcul.
In ansamblu a disparut acea miscare de balanganeala fata-spate la frana mai brusca sau hopuri semnificative, balanganeala pe care nu am reusit nicicum sa ii dau de cap cu amortizorul vechi.
Imi sta pe cap un pic ca e mai scurt decat cel standard. N-am treaba cu garda la sol ca nu ma bag de fel in offroad doar ca e mai greu de ridicat pe cricul central.
Tinand cont ca am schimbat si shaua cu modelul jos, wilbers a mai scurt, ulei nou in motor si furca ... pot spune ca se simte ca si cum as avea alta motocicleta :Nigar:
De luat - l-am luat (contracost 200 eu) de la un prieten din germania care l-a folosit vre-o luna si vrea sa iti modifice complet suspensia spate (piesa triunghiulara nush cum se cheama, bascula - vrea sa si-l inalte cm buni ca el are 1.98).

Mai povestim,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Înapoi la Accesorii