Am fost 3 persoane cu 3 motoare. Eu , Clau si Otto ... toti cu Honda TransALPuri.
Avea Clau de ceva timp in cap sa faca aceasta excursie pana la Auschwitz in Polonia. Asa ca, cu ceva timp in urma s-a pus pe planuit, pe socotit kilometri , bani , etc. Cum a povestit el si la altii de intentiile pe care le are, a auzit Ovi de ele si le-a pus in practica mai repede ca el (vedeti excursia AICI)
Printre cei convinsi am fost eu si Otto. Weekendul asta 2-4.oct. (Sambata-Luni) puteau ei sa isi i-a liber. Si asa am plecat destul de greu ca in aceea dimineata a ajuns si Clau de la Bucuresti cu trenul. A fost plecat cu treaba , trimis de la servici. El a ajuns la 6:00 dimineata in Arad si la 7:00 am si plecat. Dimineata a fost destul de frig , am plecat cu 8 grade din Arad dar cum am iesit din oras s-au facut 3-4-5 grade. La Nadlac am alimentat si am trecut granita in Ungaria. De aici am mers spre Szeged de unde am urcat pe autostrada. La ora 9.00 am facut o mica pauza intr-o parcare chiar la inceputul autostrazii. Am mers cu viteza de 100-110, mers lejer , sa iasa consum bun , sa nu ne bata prea tare vantul , sa nu ne fie prea frig ca erau 8-9-10 grade. Intr-un final ajungem si aproape de Budapesta la ora 11:00. Am alimentat si constat ca am scos un consum bun , 5L/100 km. Am setat GPS-u sa ne scoata de pe centura Budapestei spre Vac si de acolo mai un pic si trecem in Slovacia. Intre granite am facut o mica pauza de poza , sa mancam o ciocolata si am continuat pe drumul national European E77 care este un drum de foarte buna calitate. Am trecut prin Hokovce , Krupina , Banska Bystrica , Dolny Kubin. La cativa km imediat dupa Dolny Kubin este castelul ORAVA. Unu de dimensiuni foarte mari si foarte frumos. Intrarea este de 5 euro + 3 euro de poze. Noi nu am inteles mare lucru din ce spuneau ghizii dar ne-am cam prins despre ce era vorba in mare. Am stat acolo cam 2 ore si ceva. Deci am pierdut timp pretios. Cum am terminat cu vizitatu am plecat in forta mai departe prin Trstena si imediat dupa ii granita cu Polonia. Am bagat benzina de cativa Euro inainte sa ajungem in Polonia unde ii pe Slotz totul. Cand am intrat in Polonia pe la ora 19:00 (astea toate is ora Romaniei ce le spun) am trecut prin Rabka unde am facut stanga spre Wadowice. Aici deja era noapte , s-a mai lasat si frigul si noi mai aveam cam 100 km pana la Auschwitz. Aproape de ora 20:00 ne-am mai oprit sa ne stergem castile si sa ne intindem picioarele. TO BE CONTINUED ...

News