Balcanizare: 8 - 17 august

Aventura incepe aici. Planificare, harti, camarazi de drum.

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Balcanizare: 8 - 17 august

Mesajde uzunu pe Mar Iun 16, 2009 4:00 pm

Am facut un plan de traseu pentru perioada 8 - 17 august. Plan facut pentru mine in ideea de a merge singur, insa nu pot spune ca mi-ar strica o companie. Iar traseul l-am facut in ideea de explorare pe drumuri mai putin batute de oameni, chiar si cu legaturi potentiale off-road. Cazarea la cort ca solutie primara, dar si hosteluri din cand in cand pentru cate un dus si un somn confortabil. Etapele:
- ziua 1: Bucuresti - Drobeta Turnu Severin - Clisura Dunarii pe partea sarbeasca - Belgrad (hostel sau cort)= 600km
- ziua 2: Belgrad - Sarajevo (hostel) = 350km
- ziua 3: Sarajevo - Dubrovnik (etapa de off-road, cort) = 250km
- ziua 4: Dubrovnik - Skopje (cort sau hostel) = 450km (se trec vreo 4 granite)
- ziua 5: Skopje - Serres (eventual dat pe circuit, cort) = 410km
- ziua 6: Serres - Istambul (hostel) = 530km (o sa incerc sa ocolesc autostrada pe cat posibil)
- ziua 7: Istambul (lasat mobra in parcare si luat orasul la pas, tot la hostel)
- ziua 8: Istambul - Balchik (cort) = 500km
- ziua 9: Balchik - Vama Veche (cort) = 150km
- ziua 10: Vama Veche - Bucuresti = 350km (luat prin Bulgaria)

In total sunt vreo 3500-4000km, iar bugetul total estimat e de 700E, poate chiar mai putin, in timp ce bugetul de benzina se ridica la ~220E. Daca vrea cineva sa mi se alature in aventura asta, astept un PM pentru a explica detaliile.
If loud pipes save lives imagine what learning to ride that thing could do
uzunu
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Transalp pe steroizi
Kilometraj: 96000

Re: Balcanizare: 8 - 17 august

Mesajde uzunu pe Vin Iun 19, 2009 6:17 pm

Timpul a mai trecut si am inceput sa adun informatii si sa stabilesc un traseu mai clar. Iata cam la ce am ajuns:
1. Prima etapa va fi pe traseul Bucuresti - Drobeta Turnu Severin - Majdanpek - Pozarevac - Belgrad. Daca va fi sa ma hotarasc sa plec de vineri dup-amiaza (ceea ce inseamna venit cu mobra la munca, incarcata toata de drum), traseul de iesit din tara va fi Pitesti - Rm Valcea - Tg Jiu - Cheile Sohodolului cu campat (stiind ca fac maxim 4 ore pana acolo), a doua zi urmand sa o iau catre Drobeta, astfel spargand o etapa foarte lunga si permitandu-mi mai multe pauze de pozat pe Clisura Dunarii, dar si o sosire in limitele acceptabile la Belgrad pentru cazare si party noaptea :D
2. Belgrad - Valjevo - trecatoare la 1300 de metri - Rogacica - Mokra Gora - granita in Bosnia - Dobrum - Ustipraca - Podromanija - Sarajevo. Ramane de vazut locul unde-mi voi petrece noaptea.
3. Sarajevo - Jablanica - Mostar (drum cu foarte multe tuneluri si serpentine) - granita in Croatia - Metkovic - Opuzeu - Duboka (doua tuneluri pentru submarine, am vazut pe ADV, arata demential) - granita in Bosnia - Neum - granita in Croatia - Dubrovnik. Voi campa cu siguranta, LP spune de cel putin un camping in zona, foarte aproape de plaja.
4. Dubrovnik - granita cu Muntenegru - golful Kotor (cel mai sudic fiord) - Petrovac - Virpazar - Livari (un drum care mi-a fost recomandat pe malul lacului Skadar) - Brajse - granita cu Albania - Skador - Tirana - granita cu Macedonia - Ohrid. Camparea va fi undeva pe malul lacului.
5-6. Zilele astea inca sunt de vazut, exista posibilitatea sa sparg etapa asta in doua, intre Ohrid si Serres sau sa renunt complet la Serres daca nu se anunta vreun track day, urmand sa campez undeva in zona muntelui Olimp, ca apoi sa tin autostrada blana pana la Istambul sau sa mai opresc undeva pe drum.
7. Istambul (gasit un hostel extrem de interesant, cu cazare pe acoperis acoperit)
8. Istambul - Balchik cu campare.
9. (daca nu ma voi lungi prea mult pe etapa Ohrid - Istambul) Balchik - Vama Veche, unde e clar cum si unde voi dormi
10. Vama Veche - Bucuresti, cu dormit acasa :(
uzunu
Cred ca stiu ...

Mesajde calinbac pe Lun Iun 29, 2009 9:15 am

sansele de a fi parteneri de drum pana la Ohrid au crescut la 50% :Nigar:
calinbac
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: esti puscat
Kilometraj: 38425

Mesajde uzunu pe Vin Aug 07, 2009 10:18 am

Deci maine plec. Am mai facut niste schimbari in traseu, urmand sa opresc in Bosnia la Mostar, iar in Grecia in peninsula Kassandra. Media de km pe zi e undeva la 450, cu exceptii ca Mostar - Dubrovnik = 140km si Kassandra - Istambul = 750km. Voi tine un jurnal al calatoriei scris ca apoi sa-l postez cand ajung acasa, iar in Kassandra ma voi intalni cu un foarte bun prieten (bogdan! pe motoretizm) cu care voi merge la Istambul. Obiectivele de vizitat sunt in principal orasele-destinatie + ce oi mai gasi pe drum, iar cauciucurile vor ajunge sa fie tocite numai pe laterale la cate trecatori si drumuri virajate am pe traseu.
uzunu
Cred ca stiu ...

Înapoi la Planificare ture