Becuri si codul lor

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Becuri si codul lor

Mesajde vice pe Lun Feb 28, 2011 10:35 pm

Salut,
Mi-am amintit ca nu imi merg becurile ce lumineaza bordul si parca nu e de la sigurante. Parca au picat in tipm, unul cate unul. Acum, la aproape inceputul sezonului ma gandeam sa mi le schimb, si daca tot le schimb, sa le schimb cu unele LED. Si nu numai cele din bord, ci si toate ce se pot inlocui cu LED, fara sa schimb releul de semnalizare, etc. In manualele ce le-am gasit nu este specificat decat ce e in attach. Pe net nu am gasit decat cu alte denumiri, cum ar fi W5W, T10, etc.
Care ar fi echivelenta celor din attach cu denumirile de acum?
Ma gandeam sa le schimb pe cele din bord ce il lumineaza (cate sunt?), de la indicatoarele de semnalizare tot din bord, becurile de la neutru, faza lunga, ulei si de la nr de inmatriculare.

Transalp de 600, PD06, din 1991.

Merci,
Vice.
Fişiere ataşate
bulb2.JPG
bulb1.JPG
19_01_TransAlp_Manual_Lights_Instraments_Switches.jpg
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: aha
Kilometraj: 0

Re: Becuri si codul lor

Mesajde vice pe Mar Mar 01, 2011 8:50 am

Becurile din bord sa fie de dimensiunea celui de pozitie (T4W = 53 57 182 257 363 1445 6253 1895 64111 39431) sau sunt ceva mai groase?
Vand alimentator auto notebook Dell nou.

http://www.onlinesell.ro OnLineSell.ro - Your Dell & HP spare parts online ordering & info site
vice
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: aha

Mesajde B43XTM pe Mar Mar 01, 2011 11:22 am

Sunt mai scurte decat cel de pozitie. Eu am incercat sa pun LED care se potriveste la pozitie si nu incapea acolo ca era prea lung.
Si nu toate becurile din bord sunt la fel. Sunt 6 (parca) de un fel, si unul mic (cam de dimensiunea unui LED normal).
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Nahkri pe Mie Sep 28, 2011 4:37 pm

Mi s-a ars un bec din bord,e de 12v 1,7 w,problema e ca nu reusesc sa gasesc niciunde cu voltaj din asta,nici macar ceva de 2w sau 3w singurele de care am gasit sint de 5w.Am pus 1 de 5w merge,dar mie teama sa-l las sa nu se arda ceva mai rau la el.
Imi poate spune si mie cineva unde pot gasi ceva de 1,7-3w ?
Nahkri
Cum ii zice la ....

Specimen: XL650
Kilometraj: 40000

Mesajde B43XTM pe Sâm Oct 01, 2011 12:36 pm

Pai vestea proasta e ca nu gasesti decat pe la dealer, daca vrei exact ca cel original.
Cel mai bine ar fi sa pui bec de putere mai mica, nu mai mare, ca sa nu incarci instalatia. De ars nu se arde, ca are si ea o toleranta, dar daca mai ai si alte acareturi consumatoare pot aparea probleme.

(ma gandesc acum ca poate cel de 5W se incalzeste mai tare si poate sa topeasca platicul din bord... n-am incercat cu becuri de putere mai mare)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marius.roibu pe Sâm Oct 01, 2011 1:25 pm

Becurile de 1.7 sunt probprietare le vei gasii decat pe original. Am cautat si eu pentru africana mea si nu am gasit. Sunt 2 variante ori iti pui cu led ori pui altceva..
Daca vrei becuri de bord e important sa stii si ce le ceri....intreaba de becuri cu montura T10 de 2w....se gasesc destul de des. Nu folositii 3 sau 5w, pentru ca un bec decat cca20% din energie o trasforma in lumina restul caldura. Asta inseamna ca ar fii sanse la un moment dat sa topeasca ceva pe acolo.

O alta solutie becuri t10 cu led, se gasesc multe, numai sa ai grija, cumpara ceva bun, alea cu 10 lei...le iei degeaba in cateva spat se duc. Daca nu rezolvi ma ofer sa iti cumpar eu din Craiova...mi se pare ca sunt undeva la 1.5 sau 2 lei bucata becurile normale de 2w
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde Nahkri pe Sâm Oct 01, 2011 2:02 pm

Ok mersi o sa caut,am fost la vreo 2 magazine si n-am gasit decit becuri w5w ca alea de pozitie sau la nr. la masina astea is de 5w nu?
Tot 1 din ala am pus si eu in locu celui ce s-a ars,il am de la masina,merge, lumineaza mai bine decit cel de 1,7 w,dar nu vreau sa se topeasca ceva pe acolo.
Nahkri
Cum ii zice la ....

Mesajde Nahkri pe Lun Oct 10, 2011 8:48 pm

Marius tu la ce magazine ai gasit aceste becuri de 2w ?eu 1 am incercat la mag auto si moto,cele mai mici gasite au fost w3w de 3w,am gasit niste becuri cu led cu prindere t10 da si pe alea scria ca is de 5w.
Nahkri
Cum ii zice la ....

Mesajde marius.roibu pe Mie Oct 12, 2011 9:02 am

La magazine de piese auto. Becuri montura T10 de 2W. Cred ca in al 3 lea in care am intrat am gasit. Alea cu leduri poti sa pui si de 10w nu ai problema pentru ca ledurile merg "rece" si nu exista riscul de a topii nimic
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Înapoi la Probleme electrice