Luni 7 dec 2009
Rapidul de 07.30 din gara de N. In loc de 09.26, rapidul ajunge in Sinaia la 10.13. vad un afis: TELEGONDOLA, hai si eu. Ma ratacesc prin Sinaia cautand telegondola, o gasesc la baza partiei, pe unde urcam noi inainte spre 1400. costa DOAR 10 lei pana la 1400, dar merita, doar e ROZ. La 1500 aflu ca a murit dl Mocanu, a ramas fiul (cred). Apoi urc pe poteca de vara spre 2000 ... care poteca? Bulevard lat de vreo 3-4m. Ce folos ca am bocanci din piele dati cu ceara topita si talpa vibram, mi-ar fi fost tare de folos niste cizme de cauciuc pe noroaiele alea ... ajung la 2000 si fac ochii cat pisica: ponton din lemn, banci si mese, terasa acoperita ... aflu de la singurul om prezent acolo, salvamontistul de serviciu: pt a omologa cele 3 partii, e nevoie sa le bata cu ratracul, care e lat de 4m, de la 1500 la 2000 ... deci poteca de vara nu va mai fi, iarna va circula ratracul pe acolo iar vara ... barosanii cu 4x4. cobor de la 2000 pe diagonala spre intrarea in padure spre Padina, unde ajung ... tot pe intuneric, ca de obicei. Acolo sunt singur in cabana, doar cu cabanierii, nea Ion si sotia, care s-au culcat la ora 21. si eu ...
Marti 8 dec 2009
Soare, senin, ger. Dupa micul dejun, pe la 09 plec spre Pestera. Constat ca nu mai exista podetul ce traverseaza raul pe scurtatura de langa Politie, apoi de la telecabina Pestera urc pe Valea Obarsiei pana la cascada, inca 2-3 stalpi si trebuie sa scot bocancii si pantalonii subtiri si sa pun echipamentul de iarna. Pe o zapada inghetata de nu intrau decat varfurile coltarilor, ajung la Omu dupa 3 ore de la schimbarea echipamentului (pe drumul de iarna, sparg cornisa si ocolesc prin stanga Varful Ocolit). La statie e nea George si Ciprian, care doarme. Un ceai fierbinte si cobor pe drumul de vara pana in Saua Cerdacului, apoi tot pe Obarsie spre Padina, ca deja se insera. Ajung unde se termina zapada sa ma schimb si constat ca ce am urcat in 3 ore am coborat in 25 min. Iar ajung pe intuneric la Padina. Dar surpriza: au venit 3 baieti, imi zice nea Ion, sa-i duci si pe ei prin munti ca nu au fost niciodata prin Bucegi. Sunt Adi si Dan din Alba Iulia si Paul din Anglia. Stam toti 4 in camera nr 1, et 1.
Miercuri 9 dec 2009
Ceata, lapovita, ger. Urcam spre Babele. I-am dus sa vada pestera Ialomitei, dar sub afisul cu DESCHIS era pus un lacat. A trebuit sa ocolim noua bisericuta din curtea calugarilor deoarece unul a strigat la noi ca nu avem voie sa o luam prin curtea bisericii, pe unde era inainte poteca. Bem un ceai la Babele, ne pozam cu Sfinxul, bem un vin fiert la Floare de Colt, ajungem la Piatra Arsa si ratez intalnirea cu un prieten, tot motociclist si el, dar venit cu masina, care ma astepta in Padina cand eu speram sa-l gasesc in Piatra Arsa. Cobaram pe Plaiul lui Pacala in Padina si ajungem ... pe intuneric. Cainele galbui din poze ne-a insotit toata ziua, a primit un sandwich la Babele, unul la Piatra Arsa si ultimul la Padina.
Joi 10 dec 2009
Soare, senin, -5.5 grade. Cand m-au intrebat cei din Alba daca nu vreau sa merg cu ei cu masina pe Dichiu si sa ma lase in Sinaia, nu am zis nu. I-am dus in Saua Dichiului sa vada si ei privelistea ... dar era ceata. in Sinaia, deoarece rapidul international de 15.08 a fost anuntat cu 20 min intarziere, m-am dus sa vad expozitia de trenuri din gara, biletul costa 6 lei dar merita, pt cat s-au chinuit la fiecare detaliu, zapada, urme, capre (care trebuiau sa fie negre dar sunt albe). In tren vine nasul, iar dupa verificarea biletului, pe un ton oficial imi spune: trenul ajunge in gara de N la 17.10 daca nu are intarziere ...
pozele:
http://picasaweb.google.com/doctorumunt ... 009Padina#

News