Cand rotile TA intalnesc cainele

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Cand rotile TA intalnesc cainele

Mesajde mmario pe Lun Mai 04, 2009 11:05 pm

Soare, frumos, asfalt uscat, curbe, 60-70 km/h, o masina cu niste prieteni la 150 m in spate. Plimbare de placere, aproape de sfarsitul zilei, asteptand berea de la destinatie.
Vreo 3 caini de talie mare se joaca pe marginea din dreapta drumului. Ii claxonez repetat ca sa ma observe si sa nu vina pe sosea, dar nu incetinesc, ca deja mergeam incet fiindca se apropia o curba. Cainii ma ignora si incep sa mearga linistiti paralel cu drumul in acelasi sens cu mine.
Cand ajung la cativa metri de ei, BRUSC, unul din ei schimba directia ca sa traverseze strada.
Nu am avut timp pentru nici cel mai mic gest, asa ca am lovit cainele la jumatate.
Imi aduc aminte numai zgomotul de impact, cer, asfalt, cer, asfalt si ma gasesc pe burta pe linia punctata. Motocicleta culcata pe contrasens in marginea drumului la 5 m in fata mea. Pasagera la 2 m in fata mea.
Totul s-a petrecut f. repede (nu "in reluare" cum se simte de obicei), nu am avut nici un control al motocicletei sau al traiectoriei mele pe asfalt din momentul in care am lovit cainele.
Mi s-a parut socul cu asfaltul f. violent in contrast cu cat de lin mergeam pe 2 roti....
Suntem toti 3 intregi, doar ca ma doare umarul drept pe care probabil am cazut. Nu e rupt, (asa zice radiografia) dar nu am mobilitate la brat si sunt cu ligamentele inca la investigatie.
Protectiile de la jacheta, genunchiere, incaltari, si-au facut super treaba, stricandu-se pe alocuri, ca sa ramanem noi intregi. :Dejtu:. Castile nu au nici cea mai mica zgarietura...
Pielea mea s-a zgariat decat f. putin unde s-a tocit complet pielea jachetei. (Cat unghia de la degetul mic).
Crash bar-ul dreapta a preluat socul si s-a indoit intrand in carena si crapand-o superficial in vreo 3 locuri. In rest, pare ok. Moto a lasat 25m de zgarieturi pe asfalt... Noi ne-am tavalit cam 20m in urma ei.
............................................
Intrebarea mea ar fi pentru cei care au mai patit ceva similar:
Ce poti face atunci cand iti dai seama ca iminent te ciocnesti cu un caine?
Eu nu am avut timp de reactie de data asta, si am intampinat socul relaxat fiind. Probabil de aceea nici nu mi s-a rupt vreun os.
Ma tot gandesc totusi, daca nu era mai bine sa fi prins bine ghidonul cu coatele intinse si rezervorul intre genunchi si poate atunci treceam peste dulau si nu cadeam.
Roata fata a trecut sigur peste, dar spatele nu cred ca a reusit si atunci am cazut. Spun asta, pentru ca erau urme de par canin pe scaritele pasagerului.
Dupa urmele lasate de incaltari pe rezervor, cred ca in momentul impactului, am venit cu genunchiul stang in ghidon si asta m-a facut sa cad. Sau poate roata spate s-a blocat si a alunecat... nu stiu sigur.

Repet intrebarea:
Ce poti face atunci cand iti dai seama ca iminent te ciocnesti cu Transalpul de un caine? :|
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

Re: Cand rotile TA intalnesc cainele

Mesajde mandeamarcu pe Lun Mai 04, 2009 11:31 pm

mmario scrie:Protectiile de la jacheta, genunchiere, incaltari, si-au facut super treaba, stricandu-se pe alocuri, ca sa ramanem noi intregi. :Dejtu:. Castile nu au nici cea mai mica zgarietura...

http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... try1580112
http://videonews.ro/action/viewvideo/71 ... -o-masina/
http://www.tare.ro/sofokle/25748-caine- ... t-lovitura
cu motorul nu stiu ce sa zic :HMM: , cu masina am patit si eu, am lovit cainele dar a scapat stapanul.....am avut de ales
Feriti-va de oamenii lipsiti de pasiuni sau de vicii, contactul cu ei e molipsitor, poate sa duca la pierderea pasiunilor sau viciilor voastre
mandeamarcu
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: tk cinel system
Kilometraj: 0

Mesajde iulian pe Mar Mai 05, 2009 12:38 am

ft ciudat desi erati 2 , si eu am luat 2 caini unu cam cat un pichinez si unu maidanez ... la primu nu s-a simtit nimic , dar la al 2-lea m-a zguduit ,dar spre deosebire de tine am avut timp si m-am pregatit ptr impact
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde vintze pe Mar Mai 05, 2009 9:18 am

iulian scrie:ft ciudat desi erati 2 , si eu am luat 2 caini unu cam cat un pichinez si unu maidanez ... la primu nu s-a simtit nimic , dar la al 2-lea m-a zguduit ,dar spre deosebire de tine am avut timp si m-am pregatit ptr impact

m-a ferit Dumnezeu de astfel de patanii, si cu mobra si cu masina. la ultima ora de scoala, cand ma pregateam sa dau beul mi-a sarit un caine in fata dar am reusit sa franez la timp. probabi ca depinde si de talia cainelui, daca treci sau nu peste el. si de noroc. eu am unul care imi sare efectiv in fata, si nu la roata, cand ma duc la slujba, si mereu reuseste sa ma sperie.
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde B43XTM pe Mar Mai 05, 2009 9:56 am

din fericire nu am patit nici un incident grav (pt mine) cu caini.
am in schimb o haita de caini la capatul strazii pe care i-am invatat sa nu se mai ia dupa motor.
cum? de fiecare data cand treceam pe acolo si se repezeau sa muste le ardeam cate un picior (la 20-30km/h) de-i cocoloseam pe asfalt.
acum latra de la distanta :soarele:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde cassian pe Mar Mai 05, 2009 10:17 am

Dar cainele ce-a patit? :HMM:
cassian
Cum ii zice la ....

Mesajde iulian pe Mar Mai 05, 2009 3:10 pm

trebuie sange rece , nu trebuie sa franezi ca mai rau faci
iulian
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?

Mesajde ivanp pe Mar Mai 05, 2009 3:59 pm

iulian scrie:trebuie sange rece , nu trebuie sa franezi ca mai rau faci

Salut
dap ... din citite (nu din experienta!) unii trecuti prin asta ziceau ca cel mai bine sa accelerezi decat sa franezi in momentul in care realizezi ca treci peste un caine.
Si eu sunt curios ... cainele s-a ridicat?
Imi pare rau ca s-a intamplat,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!

Mesajde mmario pe Mar Mai 05, 2009 5:51 pm

ivanp scrie:Si eu sunt curios ... cainele s-a ridicat?

Daca gasiti un caine care se ridica dupa ce e lovit la jumatate cu 350kg ruland cu 60 km/h sa stiti ca-l cumpar... :clown:
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Mesajde valdemar pe Mie Mai 06, 2009 8:13 am

Bine ca sunteti intregi :Dejtu:

Din citite si dintr-o oarecare gandire dpdv fizic, cel mai util ar fi sa nu franezi, ba din contra, cand ajungi la caine sa-i dai gaz. Urmarea ar fi ca se relaxeaza furca si ar trebui sa treci fara nici o problema cu roata fata...si asta cred ca ajuta in proportie mai mare de 50%.
Din fericire, nu-ti pot spune daca si merge treaba, ca inca n-am avut onoarea :P
N-am gasit dulau, dar ia o vulpita: :vulpita:
If it ain't broken, don't fix it!
valdemar
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: O dau pe 2 roti

Mesajde adrianmardare31 pe Dum Feb 21, 2010 2:13 pm

[EDIT] mesaj sters de moderator
adrianmardare31
Cum ii zice la ....

Mesajde floralp pe Dum Feb 21, 2010 4:15 pm

Eu unul nu m-as lauda cu asa ceva...Sa iei un animalut din greseala este una, dar sa treci intentionat peste un caine cu "doar 90 km/ h", mi se pare o treaba incalificabila.
Si in plan secundar: sa chinui o comunitate intreaga de useri sa-ti citeasca posturile, scrise cu greseli mari, iarasi mi se pare o chestie de foarte mult prost gust. Nu poti incerca macar sa scrii corect?
floralp
Merg pe o roata

Mesajde mmario pe Dum Feb 21, 2010 5:40 pm

adrianmardare31 scrie:.UITE SI PE MINE MA OFTICA RAU O JAVRA DE CIINDE PE STRADA.SI AM ZIS SA-L ACCIDENTEZ UN PIC DA CA DOaR nU O Sa MoaRa.la 90

Personal consider post-ul citat mai sus negativ si defaimator pentru forumul acesta. :Greata2:
Sper ca moderatorii sa ia masuri in aceasta privinta.
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Dum Feb 21, 2010 5:56 pm

mmario scrie:
adrianmardare31 scrie:.UITE SI PE MINE MA OFTICA RAU O JAVRA DE CIINDE PE STRADA.SI AM ZIS SA-L ACCIDENTEZ UN PIC DA CA DOaR nU O Sa MoaRa.la 90

Personal consider post-ul citat mai sus negativ si defaimator pentru forumul acesta. :Greata2:

Subscriu parerii colegului mmario si colegului floralp si mai adug si faptul ca a fi un accident este una ...a fi o vanatoare este altceva si a detine permis categoria A nu ne da dreptul de a deschide partide de vanatoare pe sosea sau pe oricare lat drum public(nici chiar daca suntem vanatori cu atestat).
A ucide sau a schilodi intentionat cainii intalnit nu imi pare a fi tocmai o treaba de om cu judecata limpede, mai ales ca si aceste patrupede tot datorita( a se citi DIN CAUZA) noastra, a oamenilor de obicei fara discernamant au ajuns sa hoinareasca aiurea pe oriunde.
Imi este cel putin jena ca avem colegi care pot gandi asa.(netinand seama si de eventualele greseli de scriere si exprimare)

Stima

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde Andy pe Lun Feb 22, 2010 1:36 am

floralp scrie:Eu unul nu m-as lauda cu asa ceva...Sa iei un animalut din greseala este una, dar sa treci intentionat peste un caine cu "doar 90 km/ h", mi se pare o treaba incalificabila.
Si in plan secundar: sa chinui o comunitate intreaga de useri sa-ti citeasca posturile, scrise cu greseli mari, iarasi mi se pare o chestie de foarte mult prost gust. Nu poti incerca macar sa scrii corect?

mmario scrie:Personal consider post-ul citat mai sus negativ si defaimator pentru forumul acesta. :Greata2:

Unchiu' scrie:Subscriu parerii colegului mmario si colegului floralp si mai adug si faptul ca a fi un accident este una ...a fi o vanatoare este altceva si a detine permis categoria A nu ne da dreptul de a deschide partide de vanatoare pe sosea sau pe oricare lat drum public(nici chiar daca suntem vanatori cu atestat).
A ucide sau a schilodi intentionat cainii intalnit nu imi pare a fi tocmai o treaba de om cu judecata limpede, mai ales ca si aceste patrupede tot datorita( a se citi DIN CAUZA) noastra, a oamenilor de obicei fara discernamant au ajuns sa hoinareasca aiurea pe oriunde.
Imi este cel putin jena ca avem colegi care pot gandi asa.(netinand seama si de eventualele greseli de scriere si exprimare)

Stima

Liviu

S-a rezolvat... ptr. moment. :Dejtu2: Prietenu' este avertizat de data asta... data viitoare cautam alte butoane prin meniuri :Limboc:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Înapoi la Discuţii generale