Vreo 3 caini de talie mare se joaca pe marginea din dreapta drumului. Ii claxonez repetat ca sa ma observe si sa nu vina pe sosea, dar nu incetinesc, ca deja mergeam incet fiindca se apropia o curba. Cainii ma ignora si incep sa mearga linistiti paralel cu drumul in acelasi sens cu mine.
Cand ajung la cativa metri de ei, BRUSC, unul din ei schimba directia ca sa traverseze strada.
Nu am avut timp pentru nici cel mai mic gest, asa ca am lovit cainele la jumatate.
Imi aduc aminte numai zgomotul de impact, cer, asfalt, cer, asfalt si ma gasesc pe burta pe linia punctata. Motocicleta culcata pe contrasens in marginea drumului la 5 m in fata mea. Pasagera la 2 m in fata mea.
Totul s-a petrecut f. repede (nu "in reluare" cum se simte de obicei), nu am avut nici un control al motocicletei sau al traiectoriei mele pe asfalt din momentul in care am lovit cainele.
Mi s-a parut socul cu asfaltul f. violent in contrast cu cat de lin mergeam pe 2 roti....
Suntem toti 3 intregi, doar ca ma doare umarul drept pe care probabil am cazut. Nu e rupt, (asa zice radiografia) dar nu am mobilitate la brat si sunt cu ligamentele inca la investigatie.
Protectiile de la jacheta, genunchiere, incaltari, si-au facut super treaba, stricandu-se pe alocuri, ca sa ramanem noi intregi.
Pielea mea s-a zgariat decat f. putin unde s-a tocit complet pielea jachetei. (Cat unghia de la degetul mic).
Crash bar-ul dreapta a preluat socul si s-a indoit intrand in carena si crapand-o superficial in vreo 3 locuri. In rest, pare ok. Moto a lasat 25m de zgarieturi pe asfalt... Noi ne-am tavalit cam 20m in urma ei.
............................................
Intrebarea mea ar fi pentru cei care au mai patit ceva similar:
Ce poti face atunci cand iti dai seama ca iminent te ciocnesti cu un caine?
Eu nu am avut timp de reactie de data asta, si am intampinat socul relaxat fiind. Probabil de aceea nici nu mi s-a rupt vreun os.
Ma tot gandesc totusi, daca nu era mai bine sa fi prins bine ghidonul cu coatele intinse si rezervorul intre genunchi si poate atunci treceam peste dulau si nu cadeam.
Roata fata a trecut sigur peste, dar spatele nu cred ca a reusit si atunci am cazut. Spun asta, pentru ca erau urme de par canin pe scaritele pasagerului.
Dupa urmele lasate de incaltari pe rezervor, cred ca in momentul impactului, am venit cu genunchiul stang in ghidon si asta m-a facut sa cad. Sau poate roata spate s-a blocat si a alunecat... nu stiu sigur.
Repet intrebarea:
Ce poti face atunci cand iti dai seama ca iminent te ciocnesti cu Transalpul de un caine?

News