de smokker pe Mar Mar 01, 2011 1:16 am
Despre Uvex (am avut 3 modele pana acuma din care mai am una fixa (boss 515) si una flip-up, uvex gt370) pot sa-ti zic ca "MARELE +" este viziera, daca pui pret pe vizibilitate asta-i casca ideala, in banii astia nu ai sa gasesti la alti producatori viziere atat de comfortabile ca cele de la uvex (se stie ca uvexul si-a facut renume fabricand diverse lentile pt ochelari sport, de unde si numele UV EXcluded, sper sa nu gresesc cu formularea). Cu Uvex poti sa uiti de aburirea vizierei, cat de frig sau de umed n-ar fi afara, la Boss-ul meu viziera este si putin fumurie, lucru care nu deranjeaza nici noaptea pe sosea, pe coclau insa ma prins odata noaptea si am injurat tenta fumurie. Casca in rest nu pot sa zic ca exceleaza la punctul comfort dar nici casca de infanterist nu este, per total este o casaca foarte buna pentru pretul ei, la reducerile care sunt acuma pe louis, este chiar un chilipir. Un minus la Boss este sistemul ala "revolutionar" de legare rapida, este foarte nesigur, si daca o data nu l-ai potrivit calumea si ai tras de curelusa ai rotunjit un dinte si pot sa te pipi pe el, nu va mai tine ca lumea, e prea complicat sa explic daca nu ai vazut sistemul.
Varianta flip-up 350/370(din cate am vazut eu difera doar designe-ul) are aceiasi viziera bestiala doar ca nu este fumurie, insa are ochelari de soare, sistemul de prindere a curelusei este clasic deci nu mai are dezavantajul Boss-ului. Greutatea ce pare imensa (1.9kg) sincer eu nu o simt, casaca fiind foarte bine echilibrata, si am facut cateva drumuri cu ea. Singurul lucru enervant care-mi vine acum in minte despre acest model este faptul ca ochelarii de soare atunci cand sunt ridicati se pare ca nu au o pozitie foarte fixa si produc o zdranganeala ciudata atunci cand scuturi casca, pe cap insa nu am remarcat acel sunet, poate doar pe coclauri, dar atunci zdranganesc prea multe chestii pe vaca ca sa remarc acesc detaliu.
Per total sunt niste casti reusite cu niste viziere bestiale, daca tii la vizibiliate mai mult decat la altceva si nu ai prea multi bani ti le recomand.
Off: Un mic tutorial de intretinere a vizierelor cu strat antiaburire in general si a celor Uvex in special: Inevitabil viziera se murdareste sau se umple de praf pe interior, daca incercati sa o splati cu orice solutie/servetel aflat pe piata o veti distruge in scurt timp, cine are asa o viziera stie ca atunci cand incerci sa o stergi cu un servete/laveta/carpa, ai o senzatie ca suprafata este lipicooasa si niciodata nu reusesti sa o lustruiesti, daca insisti razuieti toata protectia. Solutia mea: cumparati un bidon de apa distilata din CareFura cu 3,5 lei/5 litrti (sau de oriunde altundeva) spalati interiorul turnand aba distilata si folosind propria mana pe post de laveta dupa care mai turnati putina apa pt a o clati, scuturati viziera si lasati-o sa se usuce singura, veti ramane uimiti cat de curata ramane. Eu asa procedez, si am spalat-o de zeci de ori si stratul anti aburire este ca atunci cand am luat-o din magazin. Nu incercati acest procedeu cu apa simpla caci dupa uscare vor ramne pete pe interiorul vizierei, si nici cu alte subsatante de curatare pt ca veti distruge folia.
Numai bine,
Eugen