casca

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

casca

Mesajde pika pe Mie Iun 16, 2010 11:14 am

Salutare,

Am si eu o mica dilema.
Vreau sa-mi schimb casca si ma bate gandul sa-mi iau una de enduro cu o pereche de ochelari.
In trafic cred ca este OK nu-mi fac griji dar ma gandesc la vantul de pe autostrada sau din afara.
Vreo parere cineva?
pika
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: casca

Mesajde B43XTM pe Mie Iun 16, 2010 11:24 am

vantul din afara e ok, cat timp nu contine muste, praf, apa de ploaie, etc.

e ok in sensul ca te obisnuiesti sa tii casca spre fata, iar daca intorci un pic capul la viteze ceva mai mari, s-ar putea sa nu fie prea placut.

indiferent oras/afara, dupa ce dai casca jos o sa ai urme de praf pe fatza.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pika pe Mie Iun 16, 2010 11:26 am

banuiesc ca nici de auzit nu auzi prea bine.
pika
Merg pe o roata

Mesajde B43XTM pe Mie Iun 16, 2010 11:38 am

auzi bine dupa standardele mele, dar nu te astepta sa iti pui casti si sa asculti muzica sau altceva :)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pika pe Mie Iun 16, 2010 12:08 pm

eu ma gandeam sa folosesc un sistem de comunicatie intre mine si pasager sau sa folosesc 2 telefoane, se pare ca tot la integrala raman.

stii ceva de Airoh TR1?
pika
Merg pe o roata

Mesajde easy pe Mar Iun 22, 2010 11:11 am

poate airoh nu e chiar o casca rea, dar pentru protectie eu personal as baga mai multi bani si m-am indrepta catre segmentul arai/shoei/etc...nu din snobism, ci exclusiv pentru siguranta

din ce am vazut putin dai, putin ai...

florin
easy
Cred ca stiu ...

Specimen: XL700
Vorba de duh: de unde si legatura
Kilometraj: 1500

Mesajde ivanp pe Mar Iun 22, 2010 12:34 pm

easy scrie:poate airoh nu e chiar o casca rea, dar pentru protectie eu personal as baga mai multi bani si m-am indrepta catre segmentul arai/shoei/etc...nu din snobism, ci exclusiv pentru siguranta

din ce am vazut putin dai, putin ai...

florin

m-as abtine sa comentez ... fabricantii de casti au standarde ... la arai/shoei pe langa celelalte avantaje platesti foarte mult si brand-ul
daca gasesti o casca cu standardele de siguranta indeplinite si iti place ... eu zic ca poti sa o iei linistit si de diferenta de bani poti sa mergi intr-un scurt concediu.
in plus ... daca in cazul unui accident casca face diferenta ... (nu luam in calcul castile noname!) eu zic ca e oricum trist si poate mai bine casca aia nu facea diferenta. nah ... fiecare cu punctele lui de vedere.
arai (condor + corsair) - super comod interiorul (ma relaxeaza cand o trag pe cap - vine ca o manusa), izoleaza bine zgomotul insa foarte aerisita - intra mult aer pe la barbie si la drum lung e deranjant dupa o vreme. condor nu s-a largit nici dupa trei ani de folosire.
schubert c2 - izoleaza ca dracu ... am impresia ca ma sufoc daca o inchid, izoleaza bine si zgomotul, interior nu asa comod insa nici deranjant.
uvex enduro - interior tare ca frasul - am purtat-o de doua ori si acum ma uit la ea pe dulap
uvex nu-mai-stiu-ce-model - dupa cinci luni de folosire zilnica mi se rotea pe cap
nu sunt sigur insa o sa verific - cred ca la toate standardele de siguranta sunt aceleasi.
A... si eu mai zic ca la o casca e important ca interiorul sa fie detasabil.

Bafta,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde axius pe Lun Feb 14, 2011 2:21 pm

Redeschid discutia putin, sper sa nu gresesc cu ceva (nu am gasit un alt topic mai potrivit si functia de cautare imi spune: Niciun mesaj nu a fost găsit deoarece cuvântul casca nu face parte din niciun mesaj.)

Vreau sa imi schimb casca, am un no-name si pe langa lucrurile legate de siguranta (pe care nu le subestimez), as vrea ceva mai silentios, eventual cu "ochelari de soare", la care viziera sa se inchida cum trebuie, sa nu fie foarte foarte grea.

Mentionez ca nu caut o casca flip-up iar viteza maxima cu care merg e undeva intre 110-130 km/h :)

As dori, daca cineva are timp sa ma ajute, sa imi recomande o casca de pe kronaumoto, caut ceva in jurul a 100-120 euro si am vazut ca ei au cateva variante, dar nu ma pot decide si am nevoie de experienta voastra.

Cateva variante ar fi:
NOLAN N62
NOLAN N63
NOLAN N84
UVEX BOSS 525
CABERG V2R

Merci
axius
Merg pe o roata

Vorba de duh: Sa vina caldura!
Kilometraj: 4000

Mesajde Korben Dallas pe Lun Feb 14, 2011 3:22 pm

axius scrie:Cateva variante ar fi:
NOLAN N62
NOLAN N63
NOLAN N84
UVEX BOSS 525
CABERG V2R

Caberg sunt bunicele, dra depinde foarte mult de model, unele sunt mai galagiose, la altele scartaie plasticele
Nolan m-a dezamagit, mult zgomot (la propriu) pentru nimic
Uvex, din cate stiu eu, sunt bune
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Alin Gabor pe Lun Feb 14, 2011 5:29 pm

Vaneaza reducerile de pe Louis.de , acum e perioada lor ! Sunt dealeri din tara care aduc la pret de Louis si te costa doar transportul !
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde axius pe Lun Feb 14, 2011 5:56 pm

Alin Gabor scrie:Vaneaza reducerile de pe Louis.de , acum e perioada lor ! Sunt dealeri din tara care aduc la pret de Louis si te costa doar transportul !

Merci de sfat, cam asta incerc sa fac.. kronau sunt unii dintre cei care aduc cum spui tu. Mai stiu cativa dar nu sunt in bucuresti.

Alegerea insa nu o pot face doar pe baza dimensiunii reducerii, sau pot ? :)

Eu eram curios de pareri de la cei care au folosit cat de putin unul din modelele spuse de mine sau aflate la reduceri :)

In final o sa conteze si cum imi vine .. la fata locului :P

Merci pt raspunsuri
axius
Merg pe o roata

Vorba de duh: Sa vina caldura!
Kilometraj: 4000

Mesajde B43XTM pe Lun Feb 14, 2011 6:53 pm

Eu am Nolan N102 si e foarte zgomotoasa. Am mai vorbit cu cativa de pe aici si la fel se plang de zgomot la castile Nolan. Eu nu te sfatuiesc la Nolan, dar pana la urma alegerea e a ta. Despre celelalte casti nu stiu ce sa zic ca nu am avut.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vrajitoru pe Lun Feb 14, 2011 9:49 pm

salut....eu am UVEX HELIX RS 750....si la ce bani am dat pe ea tinand cont ca am luat-o si la reducere imi pare putin prea zgomotoasa, dar e singura casca pe care am purtat-o, deci nu am cu ce sa compar...e super usoara si asta chiar e un punct forte...am auzit ca Caberg sunt proaste...si astfel am luat decizia ca prietena mea sa isi cumpere tot uvex...si de data asta chiar uvex Boss 525, azi a comandat-o de pe louis pt ca cei de la kronau le dau cu 100 de euro iar pe louis e 70 E.

eu iti recomand Boss 525, o sa le probezi la kronau si tot la ei faci comanda pt. louis.....nu cred ca o casca de 250 euro cum a fost initial e slaba calitativ...

daca o sa imi spuna ca nu i se pare zgomotoasa o sa ma oftic ca nu o am eu(ea fiind mai sensibila cu auzul ca mine:D)
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Benzina s-avem...

Mesajde Chrisss pe Lun Feb 14, 2011 10:41 pm

Caberg V2R asta am luato acuma de curand... nu am mers prea mult cu ea... nu e o casca sa te impresioneze cu ceva anume...dar la 450 RON e ok...vantul/vajaiala acceptabil pana la 110 km/h ...ochelarii aceia foarte usor de folosit...interiorul e detasabil...5 Stele Sharp( deci nu faci compromis la siguranta ) ... sistemul de prindere e usor de folosit si rapid.Am luat o marime mai mica fata decat iesea din masuratori si e foarte bine asa.

Viziera NU sa aburit dar stiu ca chestia aceia cu ce e tratata va trece relativ repede si se va aburi.

Am de gand sa pun asa ceva la ea http://www.racevisors.co.uk/category/pi ... or-inserts e un Pinlock universal ajunge la ~ 150 Ron cu tot ... la prima ploaie/ceata in diminetile mai reci isi face toti bani . Sub 220 ~ 250 E nu am vazut casti care sa aiba Pinlock din start....de restul castilor nu stiu nimic.

Niste poze cu Pinlock-ul de care ziceam pus chiar pe un V2R ... mai sunt si ceva filmulete interesante in linkul de mai sus.
Fişiere ataşate
IMG_0097.jpg
IMG_0096.jpg
IMG_0095.jpg
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde manach pe Mar Feb 15, 2011 9:31 am

despre kronau nu pot zice decat de bine.
despre casca mea, HJC FS10, luata cu 155 euro (de la 300) pot zice de rau doar asta: era la reducere pentru ca nu se mai fabrica (deci piese schimb "ciu ciu"), era fabricata in 2007 (si vanduta in 2010) si imbatranirea materialelor textile/imitatie piele, se vede. e foarte probabil sa se repete povestea si la alte reduceri "majore"
manach
Moderator

Următorul

Înapoi la Discuţii generale