Nu inteleg ce ai cu motoarele de care zici tu "aduse de afara vai de mama lor si puse pe picioare".
Asta e chestie la care ma gandeam eu sa fac. Sa cumpar motociclete in stare mai.... veche si sa le pun pe picioare si sa le vand mai scump - la pret adaug piesele (logic) si munca mea. Ai vazut seria "Wheelers Dealers" la Discovery? Ei, ceva in genul ala.
Adica o motocicleta l-a care s-a muncit si s-a schimbat sa zicem: ambreiaj, cauciucuri, sau... segmenti sau ce era stricat si apoi e pusa la vanzare, nu crezi ca merita banii?
Asa consider ca ar trebui sa faca oricine vinde ceva in domeniu auto/moto. Daca vreau sa-mi vand masina/motocicleta, intai o pun la punct, apoi o vand, nu e normal asa??
Mentalitate tipic romaneasca:
- sa nu fie umblat in motor domle..
- din Italia cu 24000km din 1993
Eu de exemplu, inainte de a cumpara pe a mea omul mi-a aratat tot ce fusese reparat, avea dosarel cu facturi:
- schimbat ax secundar in cutie - pret 300 eur la service Honda
- a schimbat regulatorul inainte de a mi-o vinde, cu toate ca incarca si ala vechi dar numai cand voia el (puteam sa nu ma prind)
- mi-a zis ca CDI-urile fac figuri si ca tre sa ma gandesc la unele noi (le cumpara el daca mai puneam ceva la pretul final).
Era mai bine sa nu o repare si sa ma trezesc ca-mi cade pinionul pe drum sau imi crapa regulatorul de tot?
Ei, eu cat sa cer acum pe motocicleta mea, in care a bagat ceva bani: +2500kc CDI nou, +5000kc segmenti + semeringuri supape, +ulei nou + cauciucuri noi?
Ia zi, e mai buna motocicleta mea, la care pot dovedi cu facturi tot ce s-a facut sau una cu 24000 din ITALIA ?
Si inca ceva - oricine vinde ceva cere un pret care i se pare lui rezonabil. Daca omul cere un pret mare stie pentru ce cere un pret mare.
Stii cat am dat eu pe ea cand am luat-o acum 2 ani? 2540eur si era din 1991 cu 66000km la bord.
Acum cer tot atat pe ea, in conditiile de mai sus. Si nici nu o dau mai ieftin orice ar fi.
In Romania, tara fara nici un Dumnezeu, unde "criza - (celor fraieri)" a pus stapanire preturile or fi scazut, dar in Cehia de exemplu nu, TA-urile sunt la fel de scumpe.
http://www.motoinzerce.cz/hledat.php?ke ... ej&x=0&y=0

News