Cauciuce Transalp

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Cauciuce Transalp

Mesajde manach pe Joi Iun 03, 2010 11:07 am

daca tot avem acum sectiunea de feedback, va rog, faceti acolo cate un topic pentru fiecare model.
cel care creaza topicul ar fi bine sa fie o persoana care a cumparat tipul respectiv de cauciuc si cred ca ar fi util sa faca un topic cam asa:

marca:
model:
sursa:
pret: (si data la care era valabil pretul)
tip: (on-reoad/ofroad)
speranta de viata:
inpresii:
etc....

dupa aceea, cei care au acelasi model, cumparat sau mostenit, pot completa cu parerile lor personale.
cred ca in acest fel am putea crea o baza de date, coerenta care sa ne ajute in alegeri.

va multumesc

edit: primul review, scris de Schumy il gasiti aici http://www.transalp.ro/forum/metzeler-tourance-review-t895.html
manach
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde dov pe Sâm Iun 05, 2010 1:10 pm

Ce se poate face cu Metzeler Tourance ....http://www.youtube.com/watch?v=tNqegiwYbDM
dov
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Vorba de duh: Do you feel lucky...Punk?
Kilometraj: 6500

Mesajde ivanp pe Dum Iun 06, 2010 2:31 am

dov scrie:Ce se poate face cu Metzeler Tourance ....http://www.youtube.com/watch?v=tNqegiwYbDM

...io zic ca ie pacat ...
stima,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde smokker pe Lun Iun 07, 2010 8:29 am

dov scrie:Ce se poate face cu Metzeler Tourance ....http://www.youtube.com/watch?v=tNqegiwYbDM

Eu as zice "ce nu se poate face", si intradevar in situatia asta m-am aflat si eu de multe ori, pe noroi lipicios se incarca si devin slicuri => aderenta cucu, cred ca la fel ar fi mers pe acolo si o vitezana cu slikuri de circuit.

Numai bine,
Eugen
smokker
Cred ca stiu ...

Mesajde reltih pe Lun Iun 07, 2010 10:00 pm

daca vrei s-o luam asa uite ce face michelin anakee http://www.youtube.com/watch?v=qySTs6Nrci0
dar va spun pt. a nu stiu cata oara fara sa fiu '' taios'' in exprimare, conteaza cine tina vaca de coarne !!!
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Andy pe Lun Iun 07, 2010 10:06 pm

dap, ultimele 4 postari nu se refera la cauciucuri... ci la cel care conduce motocicleta...
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde dov pe Lun Iun 07, 2010 10:49 pm

reltih scrie:daca vrei s-o luam asa uite ce face michelin anakee http://www.youtube.com/watch?v=qySTs6Nrci0
dar va spun pt. a nu stiu cata oara fara sa fiu '' taios'' in exprimare, conteaza cine tina vaca de coarne !!!

Indubitabil...http://www.youtube.com/watch?v=Iid-MpTuM1o... :Dejtu2:
dov
Merg pe o roata

Mesajde smokker pe Mar Iun 08, 2010 8:35 am

reltih scrie:daca vrei s-o luam asa uite ce face michelin anakee http://www.youtube.com/watch?v=qySTs6Nrci0

Parca vorbim doua limbi diferite, eu iti zic ca se incaarca in noroi, da' tu imi arati filmulet cu un nene de se plimba pe nisip,sau ce mama dracului o fi acolo (oricum e uscat), ia zii lu nenea ala sa se dea pe o tarla cu pamant negru (chiar si batatorit) dupa 5 minute de ploaie, sa vezi acolo balet. Si am precizat, ca ma bag si eu cu Metzelurile acolo unde o intarcat dracu copii de ma scarpin in cap cand ma uit in urma si nu-mi dau seama cum am reusit, dar asta nu inseamna ca m-au ajutat cu ceva caucioacele, iar aici este un topic despre caucioace Metzeler Tourance (care n-au ce cauta pe noroi lipicios si cu asta basta).

P.S. exista si mai multe tipuri de noroi, la munte de exemplu am observat ca este un noroi care banuiesc ca are in compozitie mai mult nisip, pe ala ma descurc aproapae onorabil cu Tourance-ul, prin imprejurimile Iasului insa daca dau de noroi mai mult de 30 de metri trebuie sa dauu aripa fata jos daca vreau sa mai ies de acolo cu mobra pe roatele ei.

Numai bine,
Eugen

Editat din cauza limbajului folosit. Hai sa pastram o urma de respect!
Gheza
smokker
Cred ca stiu ...

Mesajde florinelu30 pe Mar Iun 08, 2010 9:06 am

Deci,omu asta e praf daca o scapa pe drum d-ala.
florinelu30
Merg pe o roata

Vorba de duh: Iubesc Romania
Kilometraj: 42

Mesajde reltih pe Mar Iun 08, 2010 9:21 am

man nu te supara pe mine, dar asta NU este un topic dedicat lu' Metzeler Tourance, scrie mare sus in stanga cauciuce transalp, doi la mana, se presupune, sau cel putin asa sustin unele persoane pe forumu' asta ca anakeeul ar fi mai slab pe offroad decat tourance, iar eu am vrut sa arat ca daca ai niste talent, se poate orice cu orice, am si dovezi si am mai spus-o, am prieten care cu un monster da clasa la multi prin orice fel de terenuri si cu orice fel de crampoane si motorete facute pt asa ceva, ideea este ca iti trebuie o doza de nebunie si un de talent, am vazut multi care o data ce si-au incaltat motoretele cu caramele tot de pe jos ii adunai,
daca vrei gasesc filme cu anakee in noroi ca sa fiu mai ''on topic'', din pacate n-am camera sa fi filmat din ce am iesit cu siracuri tocite,nu mai zic cu anakee-uri noi :Nigar:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Mar Iun 08, 2010 9:23 am

si apropo ala era un reply dedicat userului dov, el a pus linku, spunand ce ''poate'' face metzeler tourance, dar am uitat eu sa apas reply si pare ca ti-am raspuns tie ;)
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Korben Dallas pe Mar Iun 08, 2010 10:27 am

Haideţi să ne limităm la review-uri serioase şi la obiect
Dacă un producător declară o anvelopă ca fiind 90% asfalt si 10% offroad, nu cred că este topicul potrivit să demonstrăm că se poate face invers
Metzeler Tourance nu este gumă de enduro adevarat, ştim cu toţii
Ideea mea este aşa: fiecare să povestească despre caucioacele cu care este încălţată prinţesa din dotare, nu basme de pe youtube
Cred că e mai cinstit
Spor!
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde dov pe Mar Iun 08, 2010 10:58 am

Prin cele doua filmulete am vrut sa arat faptul ca, mai important decat cauciucurile este experienta in a merge off. Aici ma refer la cauciucurile aproximativ din aceeasi categorie (procentaj off/on).
Bineinteles ca in inecuatie intra mai multi factori, fracturi si facturi cum ar fi: motocicleta, tipul de sol, ud/uscat, greutate, etc...
Concluzie:
Cu cat sunt implicati mai multi factori, cu atat mai multe facturi si fracturi (Doamne Fereste !) :belitu':
dov
Merg pe o roata

Mesajde reltih pe Mar Iun 08, 2010 12:01 pm

Domnu' Nicu, cu tot respectu', dar e mai basm sa povestesti decat sa vezi cu ochisorii pe youtube, cum spuneam mai sus, am iesit din niste situatii de nu-mi vine si mie sa cred, dar n-am dovada ( filmuletu ) asa ca tac :Salutare:
in rest sustin ce-ai spus referitor la specificatiile producatorului, sunt perfect de accord cu chestia asta, n-ai frate ce sa cauti cu transalpu prin noroaie si nici cu crampoane pe transalp, daca totusi vrei s-o faci nu poti sa ai pretentii sa se descurce exemplar, trebuie facut un compromis, pt mine ala este anakee sau tourance, promit ca urmatoarele vor fi tourance ca sa vad si eu de ce le lauda lumea :Salutare:
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Korben Dallas pe Mar Iun 08, 2010 12:37 pm

reltih scrie:Domnu' Nicu, cu tot respectu', dar e mai basm sa povestesti decat sa vezi cu ochisorii pe youtube, cum spuneam mai sus, am iesit din niste situatii de nu-mi vine si mie sa cred, dar n-am dovada ( filmuletu ) asa ca tac

Da, mai omule, dar ala din filmulet nu ne spune ce a simtit, doar il vedem ca face si drege
Eu contez pe parerile fiecarui utilizator
De exemplu, eu pot spune despre Metzeler Sahara 3 (care e pe spate in momentul actual) urmatoarele:
Este un cauciuc zgomotos
Aderenta pe asfalt uscat este foarte buna (ma inclin in curbe pana la scarite)
Pe mocirla crampoanele isi fac datoria destul de bine, cu rezerva ca sunt gume de soft enduro, deci fara nebuneli
Ca durata de viata sunt foarte bune, nu se "termina" repede, am doua sezoane cu un cauciuc care a mai fost folosit si de altul cateva sezoane
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Accesorii