Cauciuce Transalp

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Cauciuce Transalp

Mesajde reltih pe Mar Iun 08, 2010 8:01 pm

pai din ce zici tu acolo suna foarte bine, as fi curios sa detaliezi durata de viata, ca nr. de km in astea doua sezoane si ai omis aderenta pe asfalt ud, eventual o poza, cat de patrat este m-ar interesa :D
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Schumy pe Joi Iun 10, 2010 8:19 am

Daca tot vorbiti de noroaie va pot spune ca sunt putine cauciucurile care pot trece prin noroi cum gasesti in zonele de deal din Romania(in multe zone e un pamant argilos si lipicios) fara sa se incarce si sa faca probleme. Am avut Continental TKC 80 si s-au umplut dupa 3 metri(si nu era cel mai ud noroi) si a durat 50 de metri de asfalt sa se curete. Asa ca vorbim degeaba despre Metzeler Tourance si Michelin Anakee bagate prin nu stiu ce fel de drum.
Schumy
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Apa, paie si bataie
Kilometraj: 37600

Mesajde Korben Dallas pe Vin Iun 11, 2010 10:17 am

Schumy scrie: Asa ca vorbim degeaba despre Metzeler Tourance si Michelin Anakee bagate prin nu stiu ce fel de drum.

Prietene, nu vorbim degeaba
Ideea MEA este sa lamuresc o data pentru totdeauna ca nu se poate merge cu cauciucuri duale in coditii de motocros
Stim cu totii cum arata acele cauciucuri si mai stim ca ele nu prea pot fi folosite pe asfalt
DAR, esenta discutiei (cred eu) este sa vedem totusi pe ce anvelopa ne putem baza in proportie cat mai mare in conditii extreme, respectiv mocirla sau asfalt ud/ploaie
Si aici clar vorbim de doua profiluri distincte:
"Familia" Anakee & Co, care face legea pe asfalt ud, si grupa din care fac parte Conti TKC 80 sau Metz Sahara (Enduro 3)
Din punctul meu de vedere, Metzeler Sahara se comporta bine spre foarte bine pe asfalt ud si satisfacator spre bine in mocirla
Restul tine de noroc, inspiratie si calitatile pilotului
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde Belbody pe Mie Iun 16, 2010 5:04 pm

O intrebare am si eu - de unde se ia sau din ce se face banda care vine pusa pe interiorul jantei si care acopera capetele spitelor.
Acum 2 weekenduri am facut pana si in timpul procesului de mers pe janta chestiunea respectiva s-a facut praf si pulbere impreuna cu camera cu tot.
Ca sa plec de acolo am pus o camera pe care mi-a adus-o cineva de acasa si nu am mai pus nimic acolo pentru ca nu am avut ce.

Acum vreau sa schimb cauciucul cu totul si sa pun camera noua si ma gandesc de unde sa iau banda respectiva, sau nu ma mai agit si pun pur si simplu bandizoler?
Ce sugestie aveti?
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde reltih pe Mie Iun 16, 2010 6:40 pm

power tape, sau gasesti banda din aia la bani de nimic, pe wemoto sau chiar la louis sunt 2-3 euro, ete aci http://www.wemoto.com/bikes/Honda/XL_60 ... pe_-_Rear/
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Joi Iun 17, 2010 11:09 am

Ok, multam, bani de nimic - bani de nimic, dar nu e fain sa dai 5-10E shipping pt o chestie de 1E. :D
O sa caut in magazine loco, unde au camere si pneuri tre sa aiba si prostii de-alea.
Daca nu, powertape cu gaurica pt valva si sanatate!
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde B43XTM pe Joi Iun 17, 2010 11:17 am

si cu siguranta cu Power-tape faci treaba mai buna decat cu banda aia subtire de plastic.

mai era o varianta, dar nu stiu cat de potrivita e: o banda de cauciuc, decupata dintr-o fosta camera. E o idee
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Joi Iun 17, 2010 11:37 am

poate gasesc eu la dilly si iti trimit prin posta, dar doar daca imi pozezi melcu :lol:
reltih
Iti pot arata si tie ...

Anvelopa Mefo

Mesajde hobo pe Joi Iun 17, 2010 9:58 pm

Sunt un adept al anvelopei Mitas,nu numai pt faptul ca e ieftin ci pt ca raportul pret calitate dupa parerea mea e buna.Dar am vazut o alta guma dual, simpatica ,de marca Mefo.Intrebarea e daca a folosit cineva dintre voi asa ceva si daca se poate procura si la noi la un pret decent?
Fişiere ataşate
K800_MFE_99H.jpg
K800_MFE_99_s.jpg
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Re: Anvelopa Mefo

Mesajde smokker pe Vin Iun 18, 2010 1:11 pm

hobo scrie:Sunt un adept al anvelopei Mitas,nu numai pt faptul ca e ieftin ci pt ca raportul pret calitate dupa parerea mea e buna.Dar am vazut o alta guma dual, simpatica ,de marca Mefo.Intrebarea e daca a folosit cineva dintre voi asa ceva si daca se poate procura si la noi la un pret decent?

Profilul este identic cu cel de la Heidenau K60, poate sunt chiar ele dar au alta denumire pt vanzarea in alte regiuni ale lumii (nu stiu de ce, Marketingul ma depaseste) uite un link acilea: http://www.heidenau.ro/index.php?page=s ... t&Itemid=5 , un transalpist din Iasi imi spunea ca este foarte multumit de performantele sale pe coclauri, mai multe despre calitatea lor nu stiu, pretul insa este imbatabil, sub 400Ron pt fata+spate. A...si pe advrider am citit opinii destul de bune despre aceste gume.

Numai bine,
Eugen
smokker
Cred ca stiu ...

Mesajde hobo pe Vin Iun 18, 2010 8:07 pm

Cred ca ai dreptate. :Salutare:
hobo
Iti pot arata si tie ...

Mesajde florad pe Dum Iun 20, 2010 8:08 am

hobo scrie:Sunt un adept al anvelopei Mitas,nu numai pt faptul ca e ieftin ci pt ca raportul pret calitate dupa parerea mea e buna.Dar am vazut o alta guma dual, simpatica ,de marca Mefo.Intrebarea e daca a folosit cineva dintre voi asa ceva si daca se poate procura si la noi la un pret decent?

Arata f.bine si cred ca sunt si bune ! si cred ca fac fata f.bine si pe asfalt !
Am primit o oferta recent dar nu cred ca au dimensiunile noastre:
Fişiere ataşate
Oferta cauciucuri Michelin AC 10.jpg
florad
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: plutesc
Kilometraj: 80000

Mesajde hobo pe Mar Iun 22, 2010 4:33 pm

florad scrie:

Arata f.bine si cred ca sunt si bune ! si cred ca fac fata f.bine si pe asfalt !
Am primit o oferta recent dar nu cred ca au dimensiunile noastre:

Cred ca sunt bune mai mult pt teren si nu pt dual.Indicele de 130 km max cred ca nu satisface pe multi.Eu nu merg niciodata cu atat.Oricum pretzul e OK.
hobo
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Vin Iul 02, 2010 11:08 pm

reltih scrie:daca vrei s-o luam asa uite ce face michelin anakee http://www.youtube.com/watch?v=qySTs6Nrci0
dar va spun pt. a nu stiu cata oara fara sa fiu '' taios'' in exprimare, conteaza cine tina vaca de coarne !!!

Face, face omul, stie ce face....si eu am "petrecut" destule cu Anakee-urile...vreo 20.000 pe sezonul asta pina acum, indiscutabil stau foarte bine pe sosea, indiferent de starea ei(uda sau uscata), in schimb nici gand sa suporte iarba sau putina ploaie pe drum de pamant...dupa cum au mai afirmat si cei care mai folosesc modelul asta.
Zilele astea le descalt si trec, pentru perioada de concediu si hoinareli, la K60 M+S de la Heidenau pe care le-am achizitionat la un pret mai mult decat decent (400 ron perechea...cu tot TVA-ul de 24%)de la heidenau.ro din Sag....superamabila doamna/domnisoara manager de la ei ....foarte prompti (si nu fac lobby)i n 12 ceasuri au ajuns la mine ....
Gumele folosite arata dupa 20.000 cam asa:

Imagine
Imagine

Dupa parerile altor amici care au mai folosit/folosesc asa ceva se spune ca se comporta bine in majoritatea situatiilor ...probabil ca nu exceleaza in vreo zona anume dar isi vor face treaba foarte bine, tinand cont de raportul calitate/pret si de cel on/of...
Sper sa pot oferi o parere (foarte putin subiectiva)dupa ce voi face cateva mii de km in perioada urmatoare.
Asa arata cele noi(K60), dar banuiesc ca stiti asta deja...

Imagine

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...

Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde Chrisss pe Sâm Iul 03, 2010 4:07 am

Sigur au 20.000 Km :HMM: ? ...intreb pt ca...

1.Anakeeurile alea din poze cel putin mai au ceva km pe ele...se vad 2 ~ 3 markeri de uzura care nu au fost atinsi.
2.Ale mele la 16.000 arata un pic mai rau... ca ele...

Anakee la 20.000 km sa arate asa ar fi fain ...poate is Anakee 2 ca cica astea au ceva viata mai lunga...daca is A 2 si arata asa ...superb...stiu care e urmatorul cauciuc pe spate :big2:

K60 10.000 km sau cat au durata estimata de alti utilizatori la 400 Ron Anakee 20.000 km 750~ 800 Ron parca...tot pe acolo esti nu ?
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Accesorii