Ce luam la noi de umflat roti

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Ce luam la noi de umflat roti

Mesajde Andry pe Lun Iun 27, 2011 10:25 pm

Nu mai deschid alt thread pentru 'tata lucru : pompa clasica, de picior vs Compresor 12V ? iEgzista cineva care a folosit compresor la motocicleta, merita investitia sau astepti 3mii de milioane de ani ca sa iti aduca roata la o presiune la care poti doar rula pana la primul dozator de aer ? Modelul de la Einhell este singurul pe care as arunca banii, dintre cele ieftine pe care-mi permit sa le achizitionez.

[pai de ce sa nu deschizi, ca are legatura cu cauciucurile doar tangential :) ]
Andry
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Vând fân!
Kilometraj: 4300

Re: Cauciuce Transalp

Mesajde titus.stejerean pe Lun Iun 27, 2011 11:28 pm

Andry scrie:Nu mai deschid alt thread pentru 'tata lucru : pompa clasica, de picior vs Compresor 12V ? iEgzista cineva care a folosit compresor la motocicleta, merita investitia sau astepti 3mii de milioane de ani ca sa iti aduca roata la o presiune la care poti doar rula pana la primul dozator de aer ? Modelul de la Einhell este singurul pe care as arunca banii, dintre cele ieftine pe care-mi permit sa le achizitionez.

E valabila pompa de 12 V si sunt valabile si sprayurile de pana, pe mine m-au scos din rahat :D
titus.stejerean
Cum ii zice la ....

Vorba de duh: viitorul nu mai e ce era odata
Kilometraj: 60000

Re: Ce luam la noi de umflat roti

Mesajde B43XTM pe Mar Iun 28, 2011 1:21 am

Eu nu as lua compresor: e mare, greoi si voluminos la ture lungi si mai face si galagie :)
Pmpa de picior la care ma gandesc eu e tot ceva mai mare, cam tot de dimensiunea unui compresor... deci iarasi irosim spatiul. Dar poate sunt si variante mai mici.

ce mi se pare viabil la ture lungi cand ai nevoie de spatiu pt bagaj ar fi:
- un spray de pana (cu care te 'amagesti' pana schimbi camera daca nu e gaura mare, poate chiar mergi cateva zeci de km sau doar umfli roata fara sa bagi spuma de-aia)
- fie o pompa micuta de bicicleta. Dai de iti ies ochii dar te scoate din rahat (e aceeasi senzatie ca dupa ce scapi de constipare)
- fie capsule de CO2/aer comprimat. Nu-s foarte scumpe, dar sunt mici.

Desigur, de colo pana colo, din oras in oras, 3-4 zile.. poti sa iei orice iti incape, orice ai prin casa, e alegerea ta personala.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde Andry pe Mar Iun 28, 2011 9:59 am

Da, are un volum nu tocmai de neglijat, dar ma intereseaza ca, in cazul in care se intampla sa ti se desumfle roata doar din varii motive, sa o poti aduce la loc la o presiune de 2atm fara probleme si intr-un timp scurt. Pompa de bicicleta nu cred ca te ajuta mai mult decat sa o presurizesi suficient incat sa ajungi la primul peco, poate gresesc dar peste 1.5-1.6atm impingi ca la vagoane.
Intr-adevar, daca s-ar gasi pompe de picior o idee mai mici decat clasicele cunoscute de toti, ar fi prima varianta pentru mine.
Tuburile de CO2 intr-adevar, sunt o solutie simpla si eficienta, dar la ce presiune pot aduce o roata si de cate tuburi este nevoie ?
Leviere de unde v-ati achizitionat, la preturi bune ? Am gasit RMS pe care le pot pescui din Brasov la acelasi pret ca si pe site. Calitativ nu cred ca stau tau, dar la dimensiuni nu stiu care ar fi cele mai usor de folosit.
Andry
Iti pot arata si tie ...

Mesajde deathu pe Mar Iun 28, 2011 11:22 am

Daca vrei sa rezolvi pana pe drum, cu demontat anvelopa, peticit/schimbat camera + remontat folosind levierele, trebuie tinut cont de faptul ca presiunea necesara sa se aseze anvelopa corect pe janta poate fi mult mai mare de 2atm.

Si eu as vrea sa incropesc un minim kit de pana constand in leviere, petice/camere de schimb si ceva pompa mica si de calitate, si ma gandesc ca trebuie sa fie capabila sa bage 5-6 atm ca sa se aseze anvelopa corect (dupa care, evident, eliberezi aerul pana ajungi la 2atm). O pompa buna de bicicleta poate baga lejer presiunea asta, dar la roata spate cred ca ar dura foarte mult umflatul...

Ultima data am fost la Rabinu' sa-mi schimbe anvelopele, de 6atm a fost nevoie ca sa se aseze K60-ul pe janta (asta in conditiile in care au fost in prealabil date cu unsoarea aia specifica pt operatiunea asta)
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde edisone pe Mar Iun 28, 2011 12:05 pm

B43XTM scrie:Eu nu as lua compresor: e mare, greoi si voluminos la ture lungi si mai face si galagie :)
Pmpa de picior la care ma gandesc eu e tot ceva mai mare, cam tot de dimensiunea unui compresor... deci iarasi irosim spatiul. Dar poate sunt si variante mai mici.

ce mi se pare viabil la ture lungi cand ai nevoie de spatiu pt bagaj ar fi:
- un spray de pana (cu care te 'amagesti' pana schimbi camera daca nu e gaura mare, poate chiar mergi cateva zeci de km sau doar umfli roata fara sa bagi spuma de-aia)
- fie o pompa micuta de bicicleta. Dai de iti ies ochii dar te scoate din rahat (e aceeasi senzatie ca dupa ce scapi de constipare)
- fie capsule de CO2/aer comprimat. Nu-s foarte scumpe, dar sunt mici.

Salut. Eu prefer compresorul chiar dacă ocupă puţin mai mult spaţiu, în 2 min. ai roata umflată. Ai posibilitatea, daca nu+i gaura prea mare, să o umflii şi să mai mergi 3-5 km până într-o parcare sau un loc mai bun pt. rezolvarea problemei
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde RomiC pe Mar Iun 28, 2011 12:24 pm

edisone scrie: Salut. Eu prefer compresorul chiar dacă ocupă puţin mai mult spaţiu, în 2 min. ai roata umflată. Ai posibilitatea, daca nu+i gaura prea mare, să o umflii şi să mai mergi 3-5 km până într-o parcare sau un loc mai bun pt. rezolvarea problemei

Si eu folosesc compresorul ala micut ,de care ma folosesc si la masina cu succes de vreo 5 ani (si inca n-a crapat :D ).Sunt mai comod din fire , decat sa dau 1000000000 de pompe prefer sa ma uit la el cum munceste . Presiune baga si acum dupa atatia ani de folosire pina pe la 4-5 atm. fara probleme . Pe linga alte prostii inutile care le car cu mine , ce mai inseamna un cacatel de compresor ?
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde reltih pe Mar Iun 28, 2011 4:54 pm

compresorul airman de la louis e chiar micut, nu stiu ce vi se pare asa mare la el, a ajuns la 4 atm in 10 minute si a sarit pe talon cu succes un k60 asta fara sa transipiri deloc :beer
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde ivanp pe Mar Iun 28, 2011 5:40 pm

Salut,

Io-s mai de moda veche ... la transalp nu lipseau doua camere, pompa Blackburn, petec, set 3 leviere enduro si manometru.
Din fericire nu a fost nevoie sa le folosesc.
La DL e mai simplu ca e fara camera.

Stima,
Paul

reltih scrie:compresorul airman de la louis e chiar micut, nu stiu ce vi se pare asa mare la el, a ajuns la 4 atm in 10 minute si a sarit pe talon cu succes un k60 asta fara sa transipiri deloc :beer
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Andry pe Mar Iun 28, 2011 5:55 pm

Nu e deloc mare compresorul de la Louis, dupa dimensiunile pe care ei le ofera are volum de 1L, fix pix consider pe langa alte variante.
Pentru mine cel putin, este deja prea mare pretul de 30E, cand cel Einhell este de 3 ori mai ieftin.
Ma bucur totusi ca s-au mai strans informatii/pareri despre acest subiect, consider la randul meu ca un kit pentru reparatul penelor este bine sa il ai la tine tot timpul.
Andry
Iti pot arata si tie ...

Mesajde maddog pe Mie Iun 29, 2011 12:53 pm

compresoare pentru moto puteti lua linistiti si din complex Europa cu 10 lei.Sunt f bune dar cu coinditia sa le desfaceti si sa le ungeti inainte cu vaselina ,mai ales pistonasul ala cu niste ulei.
maddog
Iti pot arata si tie ...

Mesajde hobo pe Joi Iul 07, 2011 10:07 pm

Compresor: votat. :Dejtu2: Mereu e cu mine.O am de 4 ani,si am folosit destul de mult.Rezista si acum,dar am procedat cum scrie si Maddog
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Înapoi la Accesorii