Moderatori: Andy, manach, B43XTM
dan_motor2003 scrie:Salut, ma bag si eu in seama din pricina experientei neplacute avuta cu uleiul.....Am TA de doar un an, 2 schimburi facute pana acum, prima data am pus MOTUL 5100 10w40 ( daca imi amintesc bine) => rezultatul ambreiajul patina ( se simtea cand o turam mai tare cu 2 pers in sa, la inceput la 100 km/h aveam 5000 de rot/min ...turatie ce a inceput sa scada cu trecerea kilometrilor , pana la 2500 de km parcursi cand a disparut de tot patinarea si turatia a revenit la normal adica la 100 km/h 4700 4800 rot/min, intre 2500 si 4500 a mers ok ...dupa 4500 >6000 a inceput sa dea semne de oboseala , zgomote amplificate, uleiul nu mai avea aceeasi consistenta...asadar total nemultumit....la al doilea schimb am incercat YACCO MVX 100 10w50 mineral, sensibil mai ieftin, zgomote atenuate chiar si dupa 6000 de km , intr-un cuvant foarte multumit de el, Mentionez ca poate ca uleiul semi/sintetic nu place la vacuta mea din cauza ca e model XL 600V model K din '90 , la astea mai tinere nu stiu....
Salutari la toata lumea!!!!
Andy scrie:[
1. la cum povestesti... tind sa cred ca nu este o problema reala... diferenta intre a patina (100 km/h @ 5000 rpm) si a cupla OK ambreiajul (100 km/h @ 4700-4800 rpm) zici tu ca se intampla cu o diferenta de 200 rpm... nu stiu cum iti dai tu seama de diferenta asta de turatie din ochi, avand in vedere faptul ca intervalele pe turometru sunt la 1000 rpm.
2. Dar... daca este asa cum zici tu, asta suna a ambreiaj uzat sau reglaj incorect al cablului de ambreiaj. Ma indoiesc ca problema ta este de la ulei ptr. ca la TA ambreiajul este in ulei si ar patina daca i-ai baga ulei aditivat. Motul 5100 este neaditivat si recomandat de producator inclusiv motocicletelor cu ambreiaj umed.
3. Pe la 6000 km e recomandat sa schimbi uleiul ptr. ca incepe sa-si piarda din caracteristici (concluzie la care am ajuns dupa ce-am parcurs nenumarate opinii postate pe site-uri, forumuri si liste de discutii pe aceasta tema)... contrar precizarilor fabricantului care recomanda schimbul la 12.000 km. Din experienta proprie am vazut ca dupa 6000 km uleiul isi pierde din vascozitate (si la rece si la cald) fata de starea initiala (0 km) si isi modifica si culoarea.
Korben Dallas scrie:10W40, si sa fie neaparat pentru motocicleta in 4 timpi
Adica sa scrie 4 stroke motorcycle pe bidon
pretul, daca dai 20 ron pe litru, e foarte bun, 30 e cam scump si mai mult de atat e teapa
john scrie:eu din asta am pus la toate trei motoarele ... e bun dar si cam scump!
poate cand o sa trec prin Arado sa iau si eu din ala ieftin de la ungaria ... sau cand vine Korben la ITP poate vine cu topcase-ul sau cu sidecase-ul cu bidoane cu ulei
![]()
![]()
Korben Dallas scrie:E bun
cartea zice ca sa folosesti 10W40 obligatoriu doar la temperaturi sub zero grade
Imih scrie:te contrazic putin! Este uleiul recomandat sa fie folosit si la temperaturi sub 0 grade dar nu obligatoriu doar la temp sub 0 grade!
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori