Ce ulei folosim

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Ce ulei folosim

Mesajde Andy pe Sâm Feb 27, 2010 11:41 pm

mihai m scrie:m-am gandit toooata iarna ce bucurie sa-i fac vacutei de martisor si iata:

Putoline, 20w50 ,100 ron 3litri ,
saptamana ce vine musai sa-l testez

E pentru stradale uleiu' ala mestere... nu vezi si tu pe eticheta... :Limboc:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde mihai m pe Sâm Feb 27, 2010 11:57 pm

Andy scrie:
mihai m scrie:m-am gandit toooata iarna ce bucurie sa-i fac vacutei de martisor si iata:

Putoline, 20w50 ,100 ron 3litri ,
saptamana ce vine musai sa-l testez

E pentru stadale uleiu' ala mestere... nu vezi si tu pe eticheta... :Limboc:

esti invidios, las ca stiu eu

cand o incing pe coclau nu vreau sa se faca uleiul apa, iar de mers sub 0 grade nu e cazul

http://www.uleiuri.ro/despre_uleiuri.php?pag=despre
http://www.uleiuri.ro/articol.php?pag=articol&aid=15
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...

Mesajde Korben Dallas pe Dum Feb 28, 2010 12:31 am

Andy scrie:E pentru stradale uleiu' ala mestere... nu vezi si tu pe eticheta...

Nu atat pentru stradale cat pentru motoare racite cu aer
Pt Transalp e cam gros
Parerea mea
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde mihai m pe Lun Mar 01, 2010 8:43 pm

desenul de pe eticheta nu am putut sa il schimb, dar am schimbat tipul de ulei:
vacuta mea va degusta Putoline DX4 10W40
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...

Mesajde Korben Dallas pe Lun Mar 01, 2010 10:54 pm

mihai m scrie:dar am schimbat tipul de ulei:
vacuta mea va degusta Putoline DX4 10W40

Putoline is good
Ai facut o alegere buna
Imi mentin obsesia pentru schimbarea la timp a uleiului
Nu e nevoie sa fie mama si tata uleiurilor, ci sa fie un ulei consacrat
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde dov pe Mar Mar 02, 2010 3:38 pm

Foloseste cineva Liqui Moly?
dov
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Vorba de duh: Do you feel lucky...Punk?
Kilometraj: 6500

Mesajde Belbody pe Mar Mar 02, 2010 4:09 pm

Dar Repsol a folosit cineva?
Am mai scris in alt topic, am gasit oferta super la pret de Repsol Sintetico 10W - 40, e full sintetic.. oferta e pentru bidon de 4L. Vine cam 100ron pe 4L.
Ce ziceti, merita?
Am mai citit zilele astea despre uleiuri sintetice vs minerale si chiar nu mai stiu ce sa cred, m-am zapacit complet. Totusi inclin sa cred ca un ulei sintetic e mai bun decat unul mineral. :shock:
Cu toate manualele si mama lor, si eu consider ca 20W-50 e cam gros, 15W-50 se gaseste greu.. tot pe 10w-40 o sa merg.. asta e. Oricum la mine in cehoidia nu e asa cald vara..
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Korben Dallas pe Mar Mar 02, 2010 5:09 pm

Belbody scrie:Dar Repsol a folosit cineva?
Am mai scris in alt topic, am gasit oferta super la pret de Repsol Sintetico 10W - 40, e full sintetic.. oferta e pentru bidon de 4L. Vine cam 100ron pe 4L.
Ce ziceti, merita?

DA
DA
DA
DA
Adica cate un DA pentru fiecare litru
casa de piatra :lol:
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Korben Dallas pe Mar Mar 02, 2010 5:16 pm

Belbody scrie:Am mai citit zilele astea despre uleiuri sintetice vs minerale si chiar nu mai stiu ce sa cred, m-am zapacit complet. Totusi inclin sa cred ca un ulei sintetic e mai bun decat unul mineral. :shock:
Cu toate manualele si mama lor, si eu consider ca 20W-50 e cam gros, 15W-50 se gaseste greu.. tot pe 10w-40 o sa merg.. asta e. Oricum la mine in cehoidia nu e asa cald vara..

Si eu zic ca sintetic este better, e tehnologie mai noua, nu?
Importante sunt specificatiile SF, SG, SH si mai stiu eu care plus vascozitatea potrivita
Anul trecut am mers cu 15W50 de la Motul si a fost foarte bine
A fost interesant cum s-a innegrit cand i-a trecut vremea, am putut sa-mi dau seama usor ca trebuie schimbat
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mar Mar 02, 2010 7:29 pm

Ok, merci de sfat, m-am linistit. O sa iau Repsol. :D
Despre calificativele API - (american petroleum institute) astea.. SG SF.. SH..
La Transalp in manuale e specificat API SG sau SF.. dar astea sunt "obsolete" toate uleiurile produse ulterior sunt net superioare celor F G.. etc... deci indicativul API este fix.. p__a (scuzati limbajul). Literele au fost puse incepand din 1900 toamna in ordine alfabetica... standardele SF si SG nu mai sunt de actualitate.
Interesant e standardul JASO (nu e "iaso" cum se saluta unii).. :D - ci Japanese Automotive Standards Organisation si daca un ulei are calificativul JASO MA inseamna ca e bun pentru motocicletele cu ambreiaj umed, deci cand luati un ulei, vedeti indicii SAE (bla blaW - bla) si sa fie aprobat JASO cu calificativul MA.

Daca scrie JASO-MA pe el acolo la indicative inseamna ca e bun la motociclete cu ambreiaj umed, cum se intampla sa fie si Honda Transalp. :P
sau JASO - bla bla - MA
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde cornel turda pe Mie Mar 17, 2010 9:04 pm

Salut . Azi i-am schimbat uleiul la fiara.I-am pus MOTUL 10 W 4O 7100,sintetic. Am schimbat si filtrul cu o marca HIFLO FILTRO HF 303.Acum, apelez iarasi la bunavointa voastra,rugandu-va sa I-mi raspundeti la doua Intrebari. Prima, o am legata de ulei: trebuie sa schimb iarasi uleiul cand da caldura? [ma refer la perioada caniculara].Asa am Inteles ca 10 w 40, e prea fluid vara. Despre filtru ,doresc sa va Intreb daca e bun,sau trebuia sa iau altceva mai sofisticat? Va multumesc anticipat, pentru raspunsuri si va doresc ASFALT USCAT! :Salutare: :Salutare: :Salutare:
cornel turda
Cred ca stiu ...

Mesajde Unchiu' pe Mie Mar 17, 2010 11:36 pm

cornel turda scrie:Salut . Azi i-am schimbat uleiul la fiara.I-am pus MOTUL 10 W 4O 7100,sintetic. Am schimbat si filtrul cu o marca HIFLO FILTRO HF 303.Acum, apelez iarasi la bunavointa voastra,rugandu-va sa I-mi raspundeti la doua Intrebari. Prima, o am legata de ulei: trebuie sa schimb iarasi uleiul cand da caldura? [ma refer la perioada caniculara].Asa am Inteles ca 10 w 40, e prea fluid vara. Despre filtru ,doresc sa va Intreb daca e bun,sau trebuia sa iau altceva mai sofisticat? Va multumesc anticipat, pentru raspunsuri si va doresc ASFALT USCAT! :Salutare: :Salutare: :Salutare:

Salut....ai fi putut pune direct un 20w XX, este destul de cald deja(trecut de 0 )....acum ca tot l-ai pus...mergi pe el poate faci km pina vine canicula :Dejtu2:
Stiu persoane care nu au pus altceva decat 10W fie vara, fie iarna, concluzi o tragi singur...(fisa tehnica a transalp=ului zice altceva), dar fiecare face cum pofteste.

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde Chrisss pe Joi Mar 18, 2010 2:42 pm

cornel turda scrie:Salut . Azi i-am schimbat uleiul la fiara.I-am pus MOTUL 10 W 4O 7100,sintetic. Am schimbat si filtrul cu o marca HIFLO FILTRO HF 303.Acum, apelez iarasi la bunavointa voastra,rugandu-va sa I-mi raspundeti la doua Intrebari. Prima, o am legata de ulei: trebuie sa schimb iarasi uleiul cand da caldura? [ma refer la perioada caniculara].Asa am Inteles ca 10 w 40, e prea fluid vara. Despre filtru ,doresc sa va Intreb daca e bun,sau trebuia sa iau altceva mai sofisticat? Va multumesc anticipat, pentru raspunsuri si va doresc ASFALT USCAT! :Salutare: :Salutare: :Salutare:

HF 303 am folosit 3 deja... ~ 12.000 km cu ele ...si tot asta am pe raft in garaj si pt urmatorul schimb.

Vara/iarna eu tot 10W /40 am mers ... nu de altceva da nici nu am stiut sincer ...ca ia facut rau ca ia facut bine...nu stiu... dar la schimbul de 6000 km am adaugat 400 ~ 500 ml / tot schimbul ( mai mult de jumate dupa 5000km - trebuia schimbat la 5000) ...al doilea schimb la ciclul de 5000 km am adaugat cam 200 250 ml /tot schimbul...amandoua facute in plina vara pe canicula.

Intreb si eu ... daca se face asa cum se zice "apa" ( se subtiaza) - nu e normal ca asta 10w/40 sa il pape vara fara mila el devenind mai subtire ?

Si mai ceva eu din graficul asta ...oricum l-as citi nu vad unde pe el arata ca la 30 35 hai fie 40 C ...ca mai mult de atata vb de ORE la care temp sa zicem ar depasi aceste temperaturi...si nici nu stiu cat de confortabil ar fi sa mergi la peste 40++...cum sa dedus de aici ca 10w /40 nu ar fi bun ...Se vede limitarea inferioara...si cea superioara la 10w/30 destul de clar...la fel nivelu inferior la 10W/40 ..50...DAR limita superioara a lui 10w/40 acopera mult si bine temperaturile de la noi.DA 10w50 are limita superioara mai sus...pai si ce daca...ca oricum 10w/40 acopera domeniul de temperatura atins pe plaiurile mioritice.Acuma daca vrem sa fim mai catolici decat PAPA punem 10w/50...ca poate la vara pt cateva ore prin Campia Baraganului ma loveste un val de 45 50 C...

Imagine

Raman la 10w/40 :Wink: vara/iarna...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Korben Dallas pe Vin Mar 19, 2010 1:16 am

Chrisss scrie:Raman la 10w/40 :Wink: vara/iarna...

Si eu
Nu bag 20W-40 sau 20W-50 in Transalp nici daca mi-l dai pe gratis
20W-40 se baga, din cate stiu eu, la motoarele racite numai cu aer, gen Yamaha XT, Yamaha Diversion 600, care au tolerante mai mari ca sa permita o dilatare mai puternica fara sa se gripeze
Dar la un motor termostabil cum e cel de Transalp, nu vad rostul, doar daca motorul e terminat
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Sâm Mar 20, 2010 8:46 pm

Nu vreau sa fiu rautacios, parerile personale ne apartin dar dupa cum vad pe topicul acesta exista pareri mai japoneze decat ale producatorului nipon(Honda).
Mai sus a postat un coleg graficul urmator:

Imagine

din pacate datele din el sunt INTERPRETATE DEFECTUOS, defectuos si pentru motoarele care vor fi fost suficient exploatate ani la rand, ajunse la useri din Romania(second hand deobicei)sunt obligate sa foloseasca dupa ureche diverse tipuri de ulei in totala neconcordanta cu regimurile de temperatura datorita necorelarii relatiei vascozitate/temperatura .
Din pacate(ma repet) sunt persoane care citesc topicurile acestea si nu au cunostinte mecanice, isi iau un motor si citesc forumurile pentru a afla informatii utile si dau deobicei numai de "pareri"...ar fi bine sa respectam ceea ce spune cartea tehnica si sa ne pastram parerile pentru noi....asta daca tot suntem niste "minitehnicus-i", ar fi bine sa testam pe noi si pe motoarele noastre si nu sa inducem in eroare pe cei novici in ale mecanicii si motociclismului, asta daca nu cumva indiferent de varsta si pregatire ramanem noi insine novici.
Pentru cei care urmeaza sa isi pregateasca motoru pentru intrarea in sezonul cald :

Honda recomanda folosirea uleiului de vascozitate 20W...

Stima,

Liviu

P.S.
Nu va lasati influientati de plaja foarte mare a uleiurilor 10W40....va va fi foarte "cald" in vara si veti plange dupa cuzineti!!!
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discuţii generale