coborare Transalp

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

coborare Transalp

Mesajde suzukigsx550es pe Mar Oct 12, 2010 3:22 pm

Va salut pe toti de pe acest forum. Acum am deschis si eu usa pe aici. :) Am nevoie de ceva sfaturi in privinta acestei motociclete pentru ca e cam inalta si de patru ori mai grea decat mine. Am auzit ca se poate cobori mai mult decat doar spatele (acolo m-am uitat si e data suspensia la maxim, nu mai am ce cobori). Azi ma apuc si de juguri. Ce este acel kit de coborare de care am auzit??? Asta in cazul in care nici dupa ce o dau mai jos din juguri nu e destul. Am citit intr-un topic anterior ca se poate schimba si seaua. "Capra" asta am luat-o special pentru plimbari mixte intre sosea si drum forestier. Sper sa o pot cobori satisfacator de mult deoarece in acest moment fac "balet" si topai de pe un picior pe altul (am experimentat asta tot drumul cand am adus-o de la Suceava :D ). Cel care a scris de baiatul care m-ar putea ajuta cu o sea mai joasa de care am citit in topicul anterior stie daca acesta mai face asa ceva??? Mai e valabil sa il contactez?
Va multumesc.
suzukigsx550es
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: coborare Transalp

Mesajde Andy pe Mar Oct 12, 2010 4:57 pm

Daca ti-ai fi completat modelul la profil... as fi avut cu un post mai putin... si tu cu un sfat mai mult... :Limboc:

Era parca cineva pe-aci care vindea o sa joasa. Nu-i asa ca esti curios ptr. ce model era saua aia? :Dejtu2:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde RomiC pe Mar Oct 12, 2010 5:12 pm

Andy scrie:Daca ti-ai fi completat modelul la profil... as fi avut cu un post mai putin... si tu cu un sfat mai mult... :Limboc:

Era parca cineva pe-aci care vindea o sa joasa. Nu-i asa ca esti curios ptr. ce model era saua aia? :Dejtu2:

Pai ce i-ai recomandat e pentru transalp ,tu nu vezi ca are "Suzukigsx550es" ? Bueiii :ciclop2: beleste si tu ochii ,ce naiba :lol:
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde edisone pe Mar Oct 12, 2010 6:43 pm

RomiC scrie:
Andy scrie:Daca ti-ai fi completat modelul la profil... as fi avut cu un post mai putin... si tu cu un sfat mai mult... :Limboc:

Pai ce i-ai recomandat e pentru transalp ,tu nu vezi ca are "Suzukigsx550es" ? Bueiii :ciclop2: beleste si tu ochii ,ce naiba :lol:

parca ma uit la Muppet show "Crick is my name, not my job" :Geek3:
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde Korben Dallas pe Mar Oct 12, 2010 6:57 pm

Facand abstractie de rautatile veteranilor, eu te sfatuiesc sa nu cobori nimic
Pe forestiere trebuie sa o inalti, nu sa o cobori, iar in timp te vei obisnui cu inaltimea
Si asa cum zice Andy, completeaza-ti profilul

@veteranii: unde va este maleabilitatea? sau cititi prea mult topicurile de pe motociclism.ro?
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde suzukigsx550es pe Mar Oct 12, 2010 9:55 pm

Asta da primire calduroasa :Surprins: . Trebuia sa completez intr-adevar profilul dar cum lucrez de dimineata pana seara in teren efectiv nu am mai intrat sa fac modificari si la profil... greseala mea. Iar pana la aceasta ora am stat la garaj sa vad ce ii mai fac la micul gigant (cu talentele mele de mecanic pierdut in spatiu). Multumesc mult colegului care mi-a dat sugestia de a nu o cobori si sunt convinsa ca ai foarte mare dreptate dar am experimentat niste manevre de inclinare teribile cand am spus ca imi rup picioarele daca o sa cada asta peste mine. M-a cam dezarmat asta. La cele 50 de kg ale mele cred o sa ma limitez la ANUMITE drumuri forestiere care "mi le permit". Sa lamuresc id-ul: e acelasi de pe motociclism.ro, Suzuka e cealalta motocicleta a mea, iar numele a ramas acelasi ca acolo :Wink: . Motocicleta despre care vorbesc acum e un Transalp PD 06 E 583cmc din 1999 (asa scrie in certificat). Cu datele tehnice inca ma familiarizez; la partea asta recunosc ca nu sunt prea interesata. Sper ca nu am suparat pe nimeni cu id-ul asta... E si asta o motocicleta si ambele mele motoare au suflet si... nume :) . Daca imi mai dati si alte sugestii le primesc cu mare nerabdare. Multumesc.
suzukigsx550es
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Mar Oct 12, 2010 10:28 pm

Korben Dallas scrie:...
@veteranii: unde va este maleabilitatea? sau cititi prea mult topicurile de pe motociclism.ro?

Tocmai aici e maleabilitatea... aici mai am cate o reactie la ce se scrie... plus ca in afara de faptul ca scriu, aici mai citesc ce se scrie :wink:

suzukigsx550es scrie:Asta da primire calduroasa :Surprins:

Welcome ! :Salutare:

suzukigsx550es scrie:...
Multumesc mult colegului care mi-a dat sugestia de a nu o cobori si sunt convinsa ca ai foarte mare dreptate dar am experimentat niste manevre de inclinare teribile cand am spus ca imi rup picioarele daca o sa cada asta peste mine. M-a cam dezarmat asta. La cele 50 de kg ale mele cred o sa ma limitez la ANUMITE drumuri forestiere care "mi le permit".
...

Korben Dallas scrie:Facand abstractie de rautatile veteranilor, eu te sfatuiesc sa nu cobori nimic
...

Asta e solutia. Sau trimiti saua la modificat la Darian (user pe motociclism.ro) fara sa modifici ciclistica.

Sa lamuresc id-ul: e acelasi de pe motociclism.ro, Suzuka e cealalta motocicleta a mea, iar numele a ramas acelasi ca acolo :Wink: .
...
Sper ca nu am suparat pe nimeni cu id-ul asta...
...

Nu ID-u'i o problema... mai avem si noi glumele noastre... mai ales ca ma mai vad cu Romi f.rar de cand are mai multe oase... mumia 'reaq :Renu:

Daca imi mai dati si alte sugestii le primesc cu mare nerabdare. Multumesc.

Incearca sa te introduci si la sectiunea "Whu am I?"
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde RomiC pe Mar Oct 12, 2010 10:44 pm

Deci pan' la urma saua aia de zicea Andy nu-i buna ca e pentru 650 . Pentru modelul care il ai tu nu gasesti sa "mica" dar poti sa o modifici chiar tu cu putina munca si fara bani ( a mea e decupata ) . Daca mergi pe coclauri nu ti-as recomanda nici eu sa cobori fata , pentru ca eu asa mi-am spart aripa fata cand am facut o saritura cu aterizare mai tare .
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Unchiu' pe Mar Oct 12, 2010 11:06 pm

Bun venit suzukigsx550es si salutare la restul userilor!(se vede ca a venit sezonul rece....au aparut TRANSALP-tastatorii :lol: )

Incearca sa ignori micile "amabilitati"ale unora si sa iti culegi informatia de care ai nevoie din toate polemicile existente si crede-ma ca ai ce culege daca esti suficient de rabdator .
Dupa cum au mai spus si altii, sfatul meu este sa mentii garda motocicletei asa cum este...mai ales daca iesi pe of cu ea...pentru strada dupa cum spui ai deja....

Stma,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde RomiC pe Mar Oct 12, 2010 11:29 pm

Poate te lamureste cu ceva
Fişiere ataşate
29032009(005).jpg
Cam asta patesti daca lasi fata jos
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Chrisss pe Mie Oct 13, 2010 8:00 am

suzukigsx550es scrie:Asta da primire calduroasa :Surprins: . Trebuia sa completez intr-adevar profilul dar cum lucrez de dimineata pana seara in teren efectiv nu am mai intrat sa fac modificari si la profil... greseala mea. Iar pana la aceasta ora am stat la garaj sa vad ce ii mai fac la micul gigant (cu talentele mele de mecanic pierdut in spatiu). Multumesc mult colegului care mi-a dat sugestia de a nu o cobori si sunt convinsa ca ai foarte mare dreptate dar am experimentat niste manevre de inclinare teribile cand am spus ca imi rup picioarele daca o sa cada asta peste mine. M-a cam dezarmat asta. La cele 50 de kg ale mele cred o sa ma limitez la ANUMITE drumuri forestiere care "mi le permit". Sa lamuresc id-ul: e acelasi de pe motociclism.ro, Suzuka e cealalta motocicleta a mea, iar numele a ramas acelasi ca acolo :Wink: . Motocicleta despre care vorbesc acum e un Transalp PD 06 E 583cmc din 1999 (asa scrie in certificat). Cu datele tehnice inca ma familiarizez; la partea asta recunosc ca nu sunt prea interesata. Sper ca nu am suparat pe nimeni cu id-ul asta... E si asta o motocicleta si ambele mele motoare au suflet si... nume :) . Daca imi mai dati si alte sugestii le primesc cu mare nerabdare. Multumesc.

Esti sigur? :roll: ... PD 10 poate nu PD 06...sau ai gresit anul...

Transalpul e destul de usor de tinut in echilibru Kg " personale " conteaza mai putin ... lasa suspensia in pace si umbla putin la saua 2~3Cm se pot scoate si se simte foarte mult...nu trebuie o saua NOUA...vezi ca sunt destui care fac modificari la sei si pentru 100~ 150 Ron o poti cobora putin si sa o faci mai confortabila in acelas timp.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde dov pe Mie Oct 13, 2010 9:04 am

suzukigsx550es scrie: Cu datele tehnice inca ma familiarizez; la partea asta recunosc ca nu sunt prea interesata.

O fi domnisoara...n-o fi? O fi n-o fi, bine ai venit!
dov
Merg pe o roata

Vorba de duh: Do you feel lucky...Punk?
Kilometraj: 6500

Mesajde Korben Dallas pe Mie Oct 13, 2010 3:35 pm

suzukigsx550es scrie: Multumesc mult colegului care mi-a dat sugestia de a nu o cobori si sunt convinsa ca ai foarte mare dreptate dar am experimentat niste manevre de inclinare teribile cand am spus ca imi rup picioarele daca o sa cada asta peste mine. M-a cam dezarmat asta.

Lesson no. 1:
Daca vrea sa cada, las-o sa cada
Nu merita sa-ti rupi picioarele pentru un semnalizator spart sau o carena zgariata
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde RomiC pe Mie Oct 13, 2010 4:11 pm

Korben Dallas scrie:
suzukigsx550es scrie: Multumesc mult colegului care mi-a dat sugestia de a nu o cobori si sunt convinsa ca ai foarte mare dreptate dar am experimentat niste manevre de inclinare teribile cand am spus ca imi rup picioarele daca o sa cada asta peste mine. M-a cam dezarmat asta.

Lesson no. 1:
Daca vrea sa cada, las-o sa cada
Nu merita sa-ti rupi picioarele pentru un semnalizator spart sau o carena zgariata

Sau chiar o clavicula ca in cazul meu . Reparatiile oaselor sunt mai dureroase :( :cry: si mai costisitoare decat reparatiile carenelor (vorbesc in cunostinta de cauza :D ) .
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Mesajde suzukigsx550es pe Mie Oct 13, 2010 7:33 pm

Astazi am fugarit-o toata dupa-amiaza pe niste campuri si drumuri de tara pe langa Bacau. Incet, incet incep sa o cunosc mai bine. Cat despre suspensia pe spate, eu care ma pricep de minune si altii pe langa mine :clown:, am crezut ca arcul comprimat la maxim e cea mai joasa pozitie a motocicletei. In ciuda recomandarilor am umblat (de frica) la filet si am mai slabit putin suspensia la un service moto pentru ca nu ajungeam in nici un fel (cum spuneam topaiam de pe un picior pe altul). E prea tare motocicleta asta. Recunosc ca m-am mai si intepenit pe aratura unde erau denivelari mai mari si n-am scos-o decat cu "fir-ar sa fie". Multumesc ca ma ajutati cu sfaturile si daca e sa cada... succes ii urez ca nu o "retin" :D; doar ca dupa aia nu mai pot sa o ridic si pe camp pot sa fac plecaciuni langa ea. Cauciucurile astea pe care le are sunt cam proaste... Avon... stiu ca astia fac cele mai late cauciucuri pentru choppere, dar astea de mixt care sunt pe hondelu fug aiurea daca te dai mai tare pe curbe pe asfalt. Au aderenta foarte proasta; si obiceiul meu e si mai prost ca imprumut din stilul de mers cu celalata moto (probabil inevitabil deocamdata, din obisnuinta).

Oricum ma bucur sa va cunosc pe toti si poate ne intalnim intr-o buna zi. La mine motocicleta se plimba pana da zapada.

De la voi astept acum sugestii pentru nr de inmatriculare... :wink:
suzukigsx550es
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Modificări la Transalp