vrajitoru scrie:salut...am reusit sa imi iau o frumusete de transalp care dupa cate am vorbit cu lumea(cunoscatori) trebuie putin pus la punct..am inceput cu unsul lantului dar mai trebuiesc multe altele
...
Salut si s-o stapanesti sanatos !
Dar... lauda-te si tu pana la cap... ce model, ce an, cati km are, etc... si poze... si la sectiunea "
Who am I ? -> NOI"
vrajitoru scrie:...
- shimb ulei si filtru ulei...dar nu stiu ce ii place sa pape...am gasit o oferta cica, la mymoto, ma gandeam sa iau 4 L (nu stiu cat se pune:D) de motul 7100 ester (10w40),link:
http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... &id=615230, iar filtru nu stiu de care e cel mai bun sau ce fel de filtru trebuie
...
E foarte bun Motul 5100 ptr. Transalp. Si acu' e la oferta la MyMoto... ~105 RON/4l. Si in functie de km pe care ii are poti baga 10W40, dar ptr. oras (mai ales Bucuresti) si ptr. >50k km ar fi mai bine sa bagi 15W50 pe perioada verii.
Filtru de la cineva care aduce de pe Louis.de (piata e plina de oferte)... in fct de modelul de transalp pe care-l ai.
- urmeaza buji, ma gandesc la bujii ca nu trage ok intre 1500 si 2500 de ture, nu e doar parerea mea...ce fel de bujii sunt recomandate la asa model
...
NGK DPR8EA-9 - gasesti la oricine vinde piese moto. 4 bucati iti trebuie.
- filtrul de benzina dupa cate mi-a zis fratimiu care se pricepe la masini, e ca unul de dacie pus pe ea....e nevoie de alt fel de filtru?
...
N-ai nevoie in mod normal. Mai pui inca un kkt care sa ti se infunde si sa te miri ca nu-ti merge motoreta... Ai deja un filtru (o plasa fina) in robinetul vacuumatic.
- filtrul de aer l-am verificat, era curat, dar tot l-am suflat putin cu compresorul
...
Ala ar merita schimbat daca nu-i cunosti istoricul si nu arata nou... Pretul merita din plin fata de efectele care le poate avea admisia aerului nefiltrat... Tipul filtrului e iar in functie de modelul de motoreta... si n-are nicio treaba cu ala de dacie - ptr. ca dacia are 4 roti...
Si avand in vedere titlul pe care l-ai pus topicului
consumabile transalp....detalii...oferte...schimburi
ar trebui sa mai verifici lichidul de racire, placute de frana, sa cureti etrierele (in primul rand pistonasele), sa verifici lichidul de frana (care ar trebui schimbat), posibile jocuri in furca, bascula, roti, etc.
Operatiunile astea le poti face singur daca te pricepi putin sau ai mai vazut chestiile astea cel putin odata. Sau te poti duce la un service (unde eu nu am avut niciodata garantia calitatii, dar garantat am avut de platit niste facturi imense). Daca nu optezi pentru nicio varianta din cele prezentate anterior, te pot ajuta eu... ca tot imi scad astia salariu'... moment potrivit sa ma reprofilez
Succes, orice varianta alegi !