consumabile transalp....detalii...oferte...schimburi

Postaţi aici problemele întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Mesajde vrajitoru pe Mar Iul 06, 2010 10:19 pm

salut...am reusit sa imi iau o frumusete de transalp care dupa cate am vorbit cu lumea(cunoscatori) trebuie putin pus la punct..am inceput cu unsul lantului dar mai trebuiesc multe altele:
- shimb ulei si filtru ulei...dar nu stiu ce ii place sa pape...am gasit o oferta cica, la mymoto, ma gandeam sa iau 4 L (nu stiu cat se pune:D) de motul 7100 ester (10w40),link: http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... &id=615230, iar filtru nu stiu de care e cel mai bun sau ce fel de filtru trebuie
- urmeaza buji, ma gandesc la bujii ca nu trage ok intre 1500 si 2500 de ture, nu e doar parerea mea...ce fel de bujii sunt recomandate la asa model
- filtrul de benzina dupa cate mi-a zis fratimiu care se pricepe la masini, e ca unul de dacie pus pe ea....e nevoie de alt fel de filtru?
- filtrul de aer l-am verificat, era curat, dar tot l-am suflat putin cu compresorul.:)

sper sa imi dati cat mai multe sfaturi aici, sfaturi care sa ii ajute si pe alti incepatori sau proaspeti posesori de transalp

Multumeste anticipat!
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Benzina s-avem...
Kilometraj: 0

Re: consumabile transalp....detalii...oferte...schimburi

Mesajde Chrisss pe Mar Iul 06, 2010 11:13 pm

1.Ulei am folosit si am fost multumit de el 5100 10w 40 ( schimbat la 5000 km + filtru ) ...acuma e primu schimb cand incerc 7100 20w50 am doar 3000 km + cu el pana acum nu zic mai mult nu ma pronunt :P ... dar pana acuma e super ok...daca tot bagi 7100 parerea mea e 20w50 ...e cald...e in carticica lu' nenea Honda.

2 .Filtru Ulei folosesc Hilfo Hf 303 is cam 30 lei ~ 33 lei bucata ...

3. NGK DPR 8 EA-9 0,8-0,9 mm distanta la electrod...cauta si o cheie de bujii pt Ta ca altfel te chinui cu altceva...

4 . Filtru de benzina ..CARE FILTRU ???? nema filtru arunca improvizatiile nu ai nevoie de asa ceva... :Geek3:

5.Filtru aer tot Hilfo cred ca e HF 1705 ( verifica te rog...asta e pt XL 600.. nu ai specificat modelul parca... ) ... cand e murdar o sa simti la consum...dar daca tot schimbi consumabilele unu nou nu strica sa ii sti "istoria" pe viitor...lasa K&N si altele asta de hartie e super ok ...

Parerea mea ...

...si bine ai venit printre "vacari" :big2: aka proprietarii de Ta :P

PS:Verifica si sectiunea Download ...ia manualul si :carte: ..gasesti multe chestii utile acolo :)
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Andy pe Mar Iul 06, 2010 11:18 pm

vrajitoru scrie:salut...am reusit sa imi iau o frumusete de transalp care dupa cate am vorbit cu lumea(cunoscatori) trebuie putin pus la punct..am inceput cu unsul lantului dar mai trebuiesc multe altele
...

Salut si s-o stapanesti sanatos ! :Dejtu2:

Dar... lauda-te si tu pana la cap... ce model, ce an, cati km are, etc... si poze... si la sectiunea "Who am I ? -> NOI"

vrajitoru scrie:...
- shimb ulei si filtru ulei...dar nu stiu ce ii place sa pape...am gasit o oferta cica, la mymoto, ma gandeam sa iau 4 L (nu stiu cat se pune:D) de motul 7100 ester (10w40),link: http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... &id=615230, iar filtru nu stiu de care e cel mai bun sau ce fel de filtru trebuie
...

E foarte bun Motul 5100 ptr. Transalp. Si acu' e la oferta la MyMoto... ~105 RON/4l. Si in functie de km pe care ii are poti baga 10W40, dar ptr. oras (mai ales Bucuresti) si ptr. >50k km ar fi mai bine sa bagi 15W50 pe perioada verii.

Filtru de la cineva care aduce de pe Louis.de (piata e plina de oferte)... in fct de modelul de transalp pe care-l ai.

- urmeaza buji, ma gandesc la bujii ca nu trage ok intre 1500 si 2500 de ture, nu e doar parerea mea...ce fel de bujii sunt recomandate la asa model
...

NGK DPR8EA-9 - gasesti la oricine vinde piese moto. 4 bucati iti trebuie.

- filtrul de benzina dupa cate mi-a zis fratimiu care se pricepe la masini, e ca unul de dacie pus pe ea....e nevoie de alt fel de filtru?
...

N-ai nevoie in mod normal. Mai pui inca un kkt care sa ti se infunde si sa te miri ca nu-ti merge motoreta... Ai deja un filtru (o plasa fina) in robinetul vacuumatic.

- filtrul de aer l-am verificat, era curat, dar tot l-am suflat putin cu compresorul
...

Ala ar merita schimbat daca nu-i cunosti istoricul si nu arata nou... Pretul merita din plin fata de efectele care le poate avea admisia aerului nefiltrat... Tipul filtrului e iar in functie de modelul de motoreta... si n-are nicio treaba cu ala de dacie - ptr. ca dacia are 4 roti... :Limboc:

Si avand in vedere titlul pe care l-ai pus topicului

ar trebui sa mai verifici lichidul de racire, placute de frana, sa cureti etrierele (in primul rand pistonasele), sa verifici lichidul de frana (care ar trebui schimbat), posibile jocuri in furca, bascula, roti, etc.

Operatiunile astea le poti face singur daca te pricepi putin sau ai mai vazut chestiile astea cel putin odata. Sau te poti duce la un service (unde eu nu am avut niciodata garantia calitatii, dar garantat am avut de platit niste facturi imense). Daca nu optezi pentru nicio varianta din cele prezentate anterior, te pot ajuta eu... ca tot imi scad astia salariu'... moment potrivit sa ma reprofilez :Dejtu2:

Succes, orice varianta alegi !
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde B43XTM pe Mar Iul 06, 2010 11:21 pm

Salutare si bine ai venit in randul nostru. Poate ne cunoastem mai bine joi la o bere :)

Daca ai sa cauti prin forum, o sa gasesti rezolvari la majoritatea problemelor tale, dar, sa te scutesc de ceva efort:
- shimb ulei si filtru ulei: discutia e lunga, eu am pus numai 10w40 si e clar ca trebuie mai gros, cel putin vara... un 15w50 minim.
- urmeaza buji - ce a zis mai sus, dar vezi sa nu fie din carburatie lipsa de putere (mizerie in ele)
- filtrul de benzina nu exista. si daca totusi il ai, scote-l si arunca-l ca cica face probleme.
- filtrul de aer - bravo! :)

Altfel, un magazin cu piese mai ieftine: dillypoint.ro (are pagina speciala pentru transalp).
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde vrajitoru pe Mie Iul 07, 2010 2:25 am

multumesc pentru informatii....voi incerca sa ajung joi la intrunire.

motorul este din 99, are 62000 de km

zicea cineva ca trebuie schimbat si filtrul de aer, mie imi pare foarte bun, iar consumul mi s-a parut ok pana acum mai ales ca fiind incepator nu merg coerent cu ea si o mai turez si alte cele.

placutele de frana sunt ok, pe spate chiar foate bune, iar restul detaliilor nu prea le stiu...nu e foarte departe de mine mecanica dar o sa invat in timp mai multe.

deci ziceti ca cel mai indicat ulei ar fi 20W50.
in urmatoarele zile o sa incep sa imi cumpar piesele:)
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mie Iul 07, 2010 2:49 am

Chrisss scrie:2 .Filtru Ulei folosesc Hilfo Hf 303 is cam 30 lei ~ 33 lei bucata ...

5.Filtru aer tot Hilfo cred ca e HF 1705 ( verifica te rog...asta e pt XL 600.. nu ai specificat modelul parca... ) ... cand e murdar o sa simti la consum...dar daca tot schimbi consumabilele unu nou nu strica sa ii sti "istoria" pe viitor...lasa K&N si altele asta de hartie e super ok ...

Parerea mea ...

...si bine ai venit printre "vacari" :big2: aka proprietarii de Ta :P

PS:Verifica si sectiunea Download ...ia manualul si :carte: ..gasesti multe chestii utile acolo :)

Pt timisoareni ... la ciclop aveau hiflo303 la 25 lei bucata acum vre-o trei luni... mai eftin de atat n-am vazut niciunde.
Daca e xl650 ... tind sa cred ca e xl650 ca s-a exprimat "mi-am luat o frumusete de transalp" ...deci doar 650 poate sa fie. :Nigar:
Daca era xl 600 .... ar fi zis "mi-am luat o bruta de transalp" :Nigar:
Revenind ... la xl650 filtru hiflo standard e vre-o 170 lei (atat am luat eu primul filtru tot de la ciclop acum ceva ani - care nici nu avea rama aia de plastic plana!) E IMENS de scump! E adevarat ca e cat china ca suprafata (nush' ce l-or facut asa mare!) si un KN pt xl650 e cam 50-60 eu. Eu am hotarat ca merita unul kn si mi-am luat kn.
Tocmai l-am curatit/uns ... si mi-a cam scapat mana in tubul ala de ulei ... pe site la kn zic ca trebuie consumati 35ml la ungere si eu am pus pe el cam 60 ml ... ca de obicei ma documentez DUPA ce fac o operatie ... nah - acum sa vedem cum e consumul!

stima,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Chrisss pe Mie Iul 07, 2010 8:44 am

vrajitoru scrie:motorul este din 99( adica PD10 ..adica Xl 600... ) , are 62000 de km

ivanp scrie:... tind sa cred ca e xl650 ca s-a exprimat "mi-am luat o frumusete de transalp" ...deci doar 650 poate sa fie. :Nigar:
Daca era xl 600 .... ar fi zis "mi-am luat o bruta de transalp" :Nigar:

:Geek2: ...silence... :lol:

Multumesc de info pt filtru ulei :Dejtu:
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Korben Dallas pe Mie Iul 07, 2010 3:57 pm

vrajitoru scrie:deci ziceti ca cel mai indicat ulei ar fi 20W50.

15W50
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde florinelu30 pe Mie Iul 07, 2010 5:05 pm

15w50 mi-am pus si eu
recomand 10w50 sau 10w60 daca vrei sa gasesti mai repede neutrul cand motorul este cald.

aaaa si apropoam 4 bujii (folosite dar merg brici) ngk dpr8ea9 de donat
florinelu30
Merg pe o roata

Vorba de duh: Iubesc Romania
Kilometraj: 42

Mesajde pedros pe Mie Iul 07, 2010 5:32 pm

florinelu30 scrie:15w50 mi-am pus si eu
recomand 10w50 sau 10w60 daca vrei sa gasesti mai repede neutrul cand motorul este cald.

aaaa si apropoam 4 bujii (folosite dar merg brici) ngk dpr8ea9 de donat

Adu mie bujiile florine joi la bar
MA LAS DE MOTORETE SI O IAU DE LA CAPAT.
pedros
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Paci mie drumu
Kilometraj: 50000

Mesajde florinelu30 pe Mie Iul 07, 2010 10:08 pm

Gata boss,daca-ti merg pe africana ti le dau cu draga inima. :Salutare:
florinelu30
Merg pe o roata

Mesajde vrajitoru pe Joi Iul 08, 2010 10:28 pm

azi mi-am luat bujiile, uleiul(20w50) si filtrul de ulie de la mymoto. din pacate nu mai gasesc factura sa va zic exact cat am dat.

sa incercam din memorie: 13 lei bujia
161 lei uleiul
filtrul in jur de 30 lei
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Mesajde florinelu30 pe Joi Iul 08, 2010 10:49 pm

Pedros,n-ai venit azi. :Salutare:
florinelu30
Merg pe o roata

Mesajde vrajitoru pe Joi Iul 08, 2010 11:42 pm

da, nu am venit...am avut treaba, si recunosc ca am si uitat ca e joi...
chiar imi cer scuze.:-s
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Mesajde florinelu30 pe Vin Iul 09, 2010 10:03 am

Nu-i bai
Stau frumos pe raft ca nu cer de mancare. :Salutare:
florinelu30
Merg pe o roata