Crash bar-uri "tari"

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Crash bar-uri "tari"

Mesajde B43XTM pe Mar Mar 23, 2010 3:46 pm

daca ai bani de aruncat, da-i inainte :)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde drares pe Mar Mar 23, 2010 4:45 pm

asilindean scrie:SAlutare la toata lumea,

referitor la crash bar-uri. Eu am comandat asa ceva de la Motor Show(reprezentatnta Honda, pe Gh. Duca lanaga gara de nord). Ei le aduc de la Kappa din Italia la pretul de 80 Euro, cea ce e cam la jumate fata de Louis. Dezavantajul e ca dureaza foarte mult. Eu le-am comandat in 5 mai si mi-au veni ieri.Eu am PD06 din '93 si am probat si merg si pe modelul din '87. Cand le-am ridicat mi-au spus ca pana in Septembrie nu mai aduc nimic de la Kappa pt ca intra in concediu. DEci asteptare e de macar 2 luni. Pt cine nu se grabeste e un pret bun.

Multumesc cu intarziere pentru pont si confirm situatia, atat in privinta pretului (80 euri pentru KN22), cat si a timpului de asteptare (am comandat pe 5 ianuarie, au sosit pe 19 martie). S-au potrivit la fix pe PD06 T ('96).
If you want to truly understand something, try to change it. (Kurt Lewis)
drares
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 5000

Mesajde dov pe Joi Apr 01, 2010 7:46 pm

M a v e r i c k scrie:Eu la 650-ul meu din 2003 am crashuri de la Touratech. Daca te intereseaza (nu m-am prins ce mobra ai) spune-mi si incep sa masor :).

Eu as fi interesat. Am posibilitatea sa mi le fac si de inox, fara nici un ban si de aia ma enerveaz, ca nu am MODEL
Nu stiu in ce masura ma pot descurca numai dupa masuratori, pentru ca nu vreau sa-mi bat joc...
Dar, cine nu incearca nu greseste!
dov
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Vorba de duh: Do you feel lucky...Punk?
Kilometraj: 6500

Mesajde freeenduro pe Vin Apr 16, 2010 10:17 pm

Ia ghiciti ce am preparat eu aici?

Ptr primul care ghiceste ofer o reducere de 10% din pretul pe care inca nu-l stiu.
Fişiere ataşate
IMG_0209.jpg
IMG_0208.jpg
freeenduro
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cine rade la urma...treaba lui
Kilometraj: 69

Mesajde jerlo pe Vin Apr 16, 2010 10:20 pm

freeenduro scrie:Ia ghiciti ce am preparat eu aici?

Ptr primul care ghiceste ofer o reducere de 10% din pretul pe care inca nu-l stiu.

Salutare man. Cand o sa stii si pretul discutam mai in detaliu...sunt interesat :)
jerlo
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Eu cand vreau sa fluier, fluie
Kilometraj: 26000

Mesajde alexducu pe Lun Apr 19, 2010 1:45 pm

crash-bar-uri pt carenele de XL650V ( carena pe care tocmai mi-a crapat-o un prieten)????

pls dai 15 % reducere pt aia cu carena stanga rupta?
alexducu
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Fuck is good&Fuck is funny
Kilometraj: 23400

Mesajde The_Mask pe Lun Apr 19, 2010 4:48 pm

Astea ale mele sunt tari sau moi? Si daca-s moi, alea tari cat ma costa? Iar daca-s tari, de ce?
Fişiere ataşate
PICT0154.JPG
PICT0152.JPG
PICT0151.JPG
PICT0150.JPG
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Vorba de duh: Esti prost?
Kilometraj: 34000

Mesajde edisone pe Lun Apr 19, 2010 5:48 pm

The_Mask scrie:Astea ale mele sunt tari sau moi? Si daca-s moi, alea tari cat ma costa? Iar daca-s tari, de ce?

E bine ca sunt moi ca alfel s-ar fi indoit cadrul, ceea ce ar fi fost mult mai rau. Ca sa le indrepti, legi o sufa de un stalp, copac, ceva tapan si de crash bar si cu smucituri laterale le aduci la forma initiala.
Spor!
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde The_Mask pe Mar Apr 20, 2010 12:51 pm

Cum se numeste aparatoarea aia de pe galerie din prima poza, indoita de crush bar?
Vreau sa o schimb si nu stiu cum sa o caut ca reper.
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Mesajde Chrisss pe Mar Apr 20, 2010 1:42 pm

The_Mask scrie:Cum se numeste aparatoarea aia de pe galerie din prima poza, indoita de crush bar?
Vreau sa o schimb si nu stiu cum sa o caut ca reper.

-Protectie evacuare cilindru spate....

http://www.oemmotorparts.com/oem5.asp?M ... XL600VR-TR

Reper 9

Cate cadre moto ati vazut strambe din cauza Crash-barurilor??...sincer mie unu asta imi suna a subiect de Mithbusters...

Sunt moi sunt subtiri...pentru ca e usor de lucrat si sunt ieftine de produs ...parca ii vad pe aia intro sedinta...cum sa le facem..."moi" "subtiri" "ieftin""rapid" SI sa le schimbe dupa fiecare cazatura ...SAU de 3x pret "tari" "productie mai mica" si sa le schimbe poate...la 10 x cazaturi sau niciodata...grea decizie...

The_Mask poti te rog sa dai mai multe detalii despre cum sa pordus incidentul ?
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde freeenduro pe Mar Apr 20, 2010 2:41 pm

Uite ca sa nu iasa discutii rog s-mi sugerati voi tipul de material care sa-l folosesc si din acela voi folosi. si apoi voi anunta pretul.
Eu mie mi-am facut din teava diametrul 22 si grosimea de 2. Dupa ce il voi monta sus promit sa dau drumul la motor pe beton sa vad ce se intampla. Nu vreau glume ci hai sa discutam serios ca sa facem treaba buna si sa fie toata lumea multumita.
freeenduro
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cine rade la urma...treaba lui
Kilometraj: 69

Mesajde edisone pe Mar Apr 20, 2010 3:08 pm

freeenduro scrie:Uite ca sa nu iasa discutii rog s-mi sugerati voi tipul de material care sa-l folosesc si din acela voi folosi. si apoi voi anunta pretul.
Eu mie mi-am facut din teava diametrul 22 si grosimea de 2. Dupa ce il voi monta sus promit sa dau drumul la motor pe beton sa vad ce se intampla. Nu vreau glume ci hai sa discutam serios ca sa facem treaba buna si sa fie toata lumea multumita.

... daca repecti diametrul, grosimea si forma celui original :carte: va iesi ceva bun si sunt convins ca din mana ta va iesi :Rege:
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde The_Mask pe Mar Apr 20, 2010 3:18 pm

Pai sa vedem:
Cazatura pe stanga: un tampit cu masina da cu spatele usor fix in mobra mea si o da jos de pe cricul lateral.
Rezultat: crash bar lipit de carena la care a plesnit putin marginea iar pe zona contactului cu bara s-a matuit vopseaua.

Cazatura pe dreapta: viteza maxim 20km/h, nu intru in detalii, a fugit spatele si m-a aruncat din sa pe dreapta.
Rezultat: a se vedea pozele.

Ambele cazaturi pe asfalt.
Din cele doua intamplari de mai sus rezulta ca acele baruri negre care sunt de obicei puse pe TA, iti protejeaza carenele sa nu se faca muci. Atat si nimic mai mult. Adica sa-ti fie totusi mai usor sa lipesti crapaturi si sa tragi o vopsea, decat sa faci un ditamai puzzle 3D dupa poza mobrei cand era ea gigea.
The_Mask
Merg pe o roata

Mesajde Chrisss pe Mar Apr 20, 2010 3:30 pm

freeenduro scrie:Uite ca sa nu iasa discutii rog s-mi sugerati voi tipul de material care sa-l folosesc si din acela voi folosi. si apoi voi anunta pretul.

Asta am la birou acuma ca si poze...diametrul e 27~28mm grosime 2,5 mm la peretele tevi( sper sa ajute la formarea unei pareri cum arata teava de 28 pe TA ) ...se lucreaza relativ dificil efortul necesar indoiri e destul de mare( bratul fortei 2500mm ++ )si e cam la limita cu ce pot lucra in "cotetul meu" ...poate e prea mult...poate nu...nu le-am terminat si pozele astea sunt de vreo 2 ~3 sapt cand am inceput primele incercari...Partea din drepta doar ca la asta am lucrat poze de la final nu am tre sa fac...sunt poze de la niste faze intermdiare cand am incercat diferite trasee curbe si tot felul de versiuni.In poza editata e traseul actual la care cred ca si raman...NU SUNT FACUTE DIN BUCATI...sunt doar tot felul de curbe si lungimi ca sa ma ajute sa vizulizez forma finala...e mai usor de lucrat asa ...tai si o faci cum vrei si dupa versiunea ciopartita vi frumos si iti iei cotele si o faci dintro singura bucata.

Probleme la care as acorda atentie sporita...si ar merita discutate :

-prinderea de jos de la picioare NU as folosi teava pur si simplu batuta si dat gaura ci confectionat un suport din cornier( asta am folosit 40x40x3 )
-curbele care le vei face sa proteje sau nu si pedala de frana/schimbator chestia asta schimba complet traseul si aspectul...depinde ce alegi sa protejezi
-CAT in mm se poate lasa si considera acceptabil ca distanta intre crash-bar si carene...
-prinderea din fata jos...acel srub lung am folosit tija filetata dar nu sun multumit de rigiditatea obtinuta...am sa incerc sa caut sruburi mai lungi...
-la modelele cu dublu disc frana pe fata grija pe unde trece crashbarul in partea de sus-fata sa nu dea in telescop si/sau conducte frana...cu diametru 28 e cam la fix cu ghidonul bracat la maxim.

Astea sunt doar cateva din chestiile/detalile cu care m-am intalnit...sunt pt Xl 600 99'...nu am avut model decat pozele postate de voi si ce am mai vazut in timp pe alte motoare...Dimensiune si forma "ca si originalele"?...care is alea :HMM: parca de aia sa ajuns sa facem altele decat originalele ca unii nu sutem multumiti de original din mai multe motive forma/pret/culoare... :big2:
Fişiere ataşate
DSC02587.JPG
versiune editata 1.JPG
DSC02588.JPG
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde mmario pe Mar Apr 20, 2010 5:01 pm

edisone scrie:
The_Mask scrie:Astea ale mele sunt tari sau moi? Si daca-s moi, alea tari cat ma costa? Iar daca-s tari, de ce?

E bine ca sunt moi ca alfel s-ar fi indoit cadrul, ceea ce ar fi fost mult mai rau. Ca sa le indrepti, legi o sufa de un stalp, copac, ceva tapan si de crash bar si cu smucituri laterale le aduci la forma initiala.
Spor!

Sunt de acord cu Edisone aici...
Avand in vedere ca am facut (fara voie) un crash test la 60- 70 la ora pe asfalt, pot spune linistit ca deformarea lor la impact a ajutat mult in preluarea socurilor pe partea dreapta.
Asta nu inseamna ca materialul il poti indoi cu mana. Tevile s-au frezat in contact cu asfaltul, iar platbandele cu care se prind de cadru s-au pliat preluand socul. Si astfel carenele s-au crapat insesizabil pe doar 1-2 cm unde au avut contact cu crash bar-ul.
Ca sa indrept fierul la loc, l-am dat jos si mi-am folosit imaginatia + un ciocan mai mare.
Ideea ce vreau sa o subliniez, este ca acest sistem de protectie este mult mai eficient cu o zona speciala de deformare, care sa preia socul. :carte:
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Accesorii