Crashbar-uri Givi strambate (in loc de introducere...)

Postaţi aici problemele întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Crashbar-uri Givi strambate (in loc de introducere...)

Mesajde Mama_Zmeilor pe Joi Dec 02, 2010 5:00 pm

Salut!

Pentru primul meu post aici, ar fi trebuit sa ma prezint frumos, pe mine si vaca mea. Din pacate nu mai pot sa ma prezint cum trebuie ca deja ma nevoie de renovari :headeache
Pe scurt, am de doua luni un TA din 2001, luat intr-o stare impecabila si cu cateva accesorii. Accesorii foarte utile, imi dau seama acum, cand nu mai am o parte din ele (damn!).

Deci, pe topicul asta, as vrea sa dezbat posibilitatea indreptarii crash-bar-urilor.
Astea au suferit la contactul cu una bucata bara de protectie de BMW pisicuta, cand un bizon 'a scos botul un pic, ca sa se asigure' (??!!) :shock: , la intrarea pe banda mea. Incidentul o fost usor, spre norocul meu, nici macar nu am cazut. Totusi bara mea de pe partea dreapta s-a indoit un pic. Lovitura a fost exact la nivelul gleznei drepte, deci 'thanks Givi, for saving my leg!!!' :inchinare

Bara sta acum lipita sus, de carena dreapta, si in partea de jos, de protectia de tabla a evacuarii/catalizatorului. De fapt, cred ca doar urechile de prindere sunt indoite, si bara cred ca nu s-a contorsionat. De naiv (dobitoc) ce sunt, nu i-am cerut domnului care m-a lovit nici macar RCA-ul, ca am crezut ca se rezolva simplu. Ulterior am aflat ca nu-i chiar asa simplu sau chiar imposibil. Pe unele forumuri, totusi, am aflat ca barile Givi se pot indrepa, totusi, mai usor decat altele.

Deci, stiti cumva unde mi-as putea indrepta barile (daca se poate...). Sunt din Timisoara.
Si ce metode se aplica: incalzire, forta,....?

Merci fain!
Florin
Mama_Zmeilor
Cred ca stiu ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 20000

Re: Crashbar-uri Givi strambate (in loc de introducere...)

Mesajde Chrisss pe Joi Dec 02, 2010 6:23 pm

Salut!

O poza face cat o mie de cuvinte :) ... se poate indrepta in mod normal orice tip de crash bar... cald, ciocan , ciocan mai mare, ... o gura de lup ... o menghina ...daca insista...un flex ...si se sudeaza la loc :lol:
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Mama_Zmeilor pe Joi Dec 02, 2010 6:37 pm

Salut Chrisss!

Merci de raspuns. Da, as fi vrut sa-i trag niste poze, dar deocamdata nu-mi vine nici sa-i trag prelata deoparte, cu vremea asta.

Sper sa se mai opreasca ploaia!!! :hhhhm

Florin
Mama_Zmeilor
Cred ca stiu ...

Mesajde Mama_Zmeilor pe Lun Dec 06, 2010 11:31 pm

OK,

Am reusit sa fac niste poze in weekend:

01_DSC03908_r.jpg
In afara de farul de ceata de pe dreapta lipsa, se vede asimetria barelor.

02_DSC03896_r.jpg
Scuze de noroi... aici se vede urma unde a fost lovitura.

03_DSC03898_r.jpg
Bara atinge protectia de tabla a evacuarii.

04_DSC03911_r.jpg
Din nou scuati noroiul. Aici se vede urechea de prindere indoita. In plus, am scos, ca sa nu-l pierd, elementul care uneste barile intre ele.

05_DSC03928_r.jpg
Aici se vede urechea de prindere de jos (cu piulita cricului central).

Dupa cum se vede, cred ca doar urechile de prindere sunt indoite, bara nu pare sa fie indoita.
Daca aveti careva idee despre o metoda de a le indrepta, m-ati face :ride si v-as fi.... :inchinare . Si niste beri vor fi puse la bataie, bineinteles :beer

Multam fain!
Florin
Mama_Zmeilor
Cred ca stiu ...

Mesajde Chrisss pe Mar Dec 07, 2010 1:33 am

Salut!

Cel putin din poze nu pare irecuperabil :) ...

Dupa cum am mai zis in oras nu stiu unde... daca nu te grabesti cand da putin caldura esti invitat la mine in cotet sa incercam , nu am mare lucru pe aici dar un ciocan o menghina ... o ranga ceva ... imporvizam cumva ...sa il tragem la loc... daca se rupe il sudam la loc :lol: ...

Metoda... dat jos ... si indreptat :lol: pus la loc verificat cum sta..dat jos din nou ...si tot asa din 2 3 incercari vine el unde trebe ... sa il dai jos si sa il duci undeva nu prea merge trebe sa fie si motorul langa... micile diferente nu se vad fara montaj pe motor.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde edisone pe Mie Dec 08, 2010 6:54 pm

Salutare,
eu l-am "tras", adica am legat crash-ul cu o chinga de un stalp si smucind mobra in lateral de cateva ori si gata. In 10 minute am reusit sa-l indrept fara demontare. Atentie insa cand smucesti sa nu-ti derapeze rotile si sa dai vacuta pe jos.
Spor
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田
Kilometraj: 0

Mesajde B43XTM pe Mie Dec 08, 2010 8:09 pm

edisone scrie:Salutare,
eu l-am "tras", adica am legat crash-ul cu o chinga de un stalp si smucind mobra in lateral de cateva ori si gata. In 10 minute am reusit sa-l indrept fara demontare. Atentie insa cand smucesti sa nu-ti derapeze rotile si sa dai vacuta pe jos.
Spor

Depinde de mai multe treburi asta. Eu am legat fieru cu chinga de un copac gros si am smucit-o fara nici un rezultat. Apoi am impins cu picioarele mobra sprijinit de copac fara rezultat. Pana la urma tot la fierarie la RomiC am ajuns ;) Traiasca Romi! :D
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde sco pe Joi Dec 09, 2010 12:02 am

nu vad eu bine sau in locul jojei este un manometru de ulei? daca da spuneti-mi de unde sa iau unu ca tare mult imi place! :beer
sco
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: live to ride !
Kilometraj: 50000

Mesajde Mama_Zmeilor pe Joi Dec 09, 2010 12:02 pm

Multam Chris, de invitatie. Cand da caldura, poate ne intalnim. Daca stau sa ma gandesc, parca s-a mai incalzit afara :D
Multam tuturor pt sugestii!
Florin
Mama_Zmeilor
Cred ca stiu ...

Mesajde manach pe Joi Dec 09, 2010 2:06 pm

@sco ala e termemetru de ulei
http://www.louis.de/_20a2d9e4ac557441e8 ... r=10034300
cod: 10034306
manach
Moderator

Mesajde sco pe Joi Dec 09, 2010 4:27 pm

mersi frumos :beer daca vrea cineva sa comande ma bag si eu
sco
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: live to ride !
Kilometraj: 50000

Mesajde edisone pe Joi Dec 09, 2010 6:10 pm

B43XTM scrie:
edisone scrie:Salutare,
Spor

Depinde de mai multe treburi asta. Eu am legat fieru cu chinga de un copac gros si am smucit-o fara nici un rezultat. Apoi am impins cu picioarele mobra sprijinit de copac fara rezultat. Pana la urma tot la fierarie la RomiC am ajuns ;) Traiasca Romi! :D

Asa este, depinde din ce material este confectionat crashu', de unde il legi, forta pe care o aplici.... E de incercat, zic eu, si varianta cea mai simpla, la inceput, poate, poate.
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde Chrisss pe Joi Dec 09, 2010 6:28 pm

Mama_Zmeilor scrie:Multam Chris, de invitatie. Cand da caldura, poate ne intalnim. Daca stau sa ma gandesc, parca s-a mai incalzit afara :D
Multam tuturor pt sugestii!
Florin

Cu placere...din pacate partea cu cladura a fost doar pentru cateva ore ... avem zapada anuntata in urmatoarele zile :) ...

Cand vremea va permite deplasarea ...lasa un PM si vedem ce putem face.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde costinell_mc pe Dum Feb 27, 2011 5:57 pm

Sunt de rahat crashurile alea Givi. Si eu le-am indoit putin, partea proasta e ca mi-am dat seama tirziu ca am pierdut stutul acela care intra in amindoua sa le tina la linie (o solutie timpita) si care de altfel nu e prins cu nimic.
La AT sunt prinse intre ele cu un colier pe deasupra care iti permite sa le aliniezi prin stringere, la sistemul asta, daca nu sunt in linie perfect nu intra... de kkt

PS. La ce foloseste manometrul de ulei? Stiu ca masoara presiunea, dar ar trebui sa fii tot timpul cu ochii pe ea? Stiu ca la Freewind si la monoclilindrice era o pb, dar la TA?
0724 205 722
Vizitati cu incredere prietenii mei din Rep. Srpska - Tara rafting - http://kamptara87.com/
costinell_mc
Merg pe o roata

Mesajde Mama_Zmeilor pe Dum Feb 27, 2011 10:58 pm

Salut,
In cazul meu este termometru de ulei, nu manometru, deci pt temperatura. E pe post de back-up, la cel din bord. In plus e si mai precis.
Cat despre manometru, cred ca ar fi util doar ca sa-ti spuna cat de uzat iti e motorul. Daca presiunea este prea mare cred ca inseamna ca segmentele sunt uzate si scapa presiune din cilindri si ajunge in baia de ulei. Nu sunt sigur totusi ca un manometru ar fi foarte necesar. :confused:
Legat de bari, sper sa le pot indrepta, totusi. Intr-adevar, shtutzul acela care le uneste nu mi se pare o solutie prea practica: daca ti se indoaie putin barile si il pierzi, nu le mai poti rigidiza nicicum.
O zi buna si....
hai primavara, hai! :ride
Florin
Mama_Zmeilor
Cred ca stiu ...

Următorul

Înapoi la Probleme mecanice