Cric central

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Cric central

Mesajde The_Mask pe Mie Aug 19, 2009 9:06 pm

Gata, am intrat in clubul celor care isi ridica singuri transalpul pe cricul central !
Iata si tehnica pe care o folosesc: se pune -evident- piciorul drept pe pinten, cricul sa atinga solul cu ambele picioare, mana stanga trage de ghidonul bracat stanga maxim, si CU MANA DREAPTA SE APUCA DE LOCASUL SCARITEI PASAGERULUI (vezi foto) DE UNDE SE TRAGE IN SUS CU PUTERE.
Mi-am montat si manerul care vine odata cu cricul, sub scarita pasagerului.
Case closed. :hainoroc:
Fişiere ataşate
tr1.jpg
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Vorba de duh: Esti prost?
Kilometraj: 34000

Mesajde M a v e r i c k pe Joi Aug 20, 2009 11:26 am

pff, eu acolo am as numita prindere de casca... adica un "maner" de care ar trebui sa prind casca cu un cablu cand ma duc in plimbari :d. Si da, pot sa-l folosesc ca sa trag de mobra cand o ridic pe cric, dar trebuie sa ma aplec (deh, sunt 'nalt ca bradu') asa ca prefer sa o tin de portbagaj... Cand am gentile laterale este si mai usor, doar imping cu picirul (cu pulpa) in geanta si hop sus... O sa-ti perfectionezi "stilul" cu timpul, relax, nu o sa tragi de mobra in sus toata viata... :Dejtu:
Be aware!
Be alert!
Be seen!
M a v e r i c k
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ridica-te si mergi!
Kilometraj: 0

Mesajde Nevermore pe Vin Aug 21, 2009 12:30 am

Cheptene-l Aghiutza de cric central.
Am dat o caruta de bani pe el si inca nu am reushit sa salt vacutza pe le.

Deh ... ea 217 kg, eu 60 ....
Cumva cumva tre' sa-i vin de hac pt ca am deja 450 km shi tre' sa-i dau cu ulei pe lant.

Careva cu un 700 sa imi dea si mie un sfat, un pont ceva?
Nevermore
Merg pe o roata

Specimen: XL700
Vorba de duh: Calatorului ii sta bine
Kilometraj: 39000

Mesajde john pe Sâm Aug 22, 2009 10:10 am

... are cineva idee daca se potriveste cricul central de la un cbr la transalp de '99... ??
n-am incercat si n-am vazut cum arata ala de cbr
ca tare bine ar prinde :Nigar: !!!
CARPE DIEM !
john
Iti pot arata si tie ...

Mesajde edisone pe Lun Aug 24, 2009 7:18 pm

Chrisss scrie:Aveti nevoie de :

-teava 30 x20 x2 2 m sunt arhi suficienti ( asta pentru ca am avut mai multe incercari ) teava de 15 x15 x2 am avut o bucatica prin garaj am pus dinasta pt ca are o si mai mare distanta pana la lant dar merge la fel de bine si cea 30 x20 x2.
- tabla de 5 ~ 6 mm pentru talpa si opritorul de cursa
-30 de electrozi
-2 placi flex
- piese la strung ~ 80 de ron ( Ax , Busca principala si 2 bucse mai mici din poliamida 42 lungime interior 14 mm exterior 19 mm ) .
-aparat de sudura , un flex mic
-o cutie de grund
- o cutie vopsea neagra
-arcul si tampoanele de cauciuc de la honda ~ 15 E
- 2 zile de lucru RELAX ( mia luat 2 zile facut de la ZERO fara sa am un desen ceva de unde sa incep)
Greutate totala 1,8 kg .

Unghiul realizat costructiv din poza l-am facut folosind scoch dinala de hartie lipit in zona de contact , il ridicam sus si daca nu imi palce cum sta vedeam unde "freaca" ( pt ca rupea hartia) si acolo mai dadeam un pic cu flexu...si tot asa de 3 4 ori si am gasit unghiul potrivit.

Daca se doresc si alte detalii ce am uitat sa le pun aici , doar intrebati si am sa incerc sa raspund.

Spor la munca :Dejtu:

Salutare Crisss,

Am cateva nedumeriri, ce reprezinta cota de 15 mm? Care este inaltimea piciorului? Opritorul de 30 mm din tabla de 6 mm ce lungime are? Este pe toata lungimea de 91 mm?
Poti da, te rog, mai multe detalii la cum ai corectat unghiul cu scotch-ul de hartie?

Multumesc,
Edi
Fişiere ataşate
cric.jpg
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde cristi001 pe Mar Aug 25, 2009 11:41 am

Am facut un desen , asa cum am inteles eu din schita. Rog autorul , sa faca corecturile necesare acolo unde am gresit.
Fişiere ataşate
Cric TA.JPG
CRIC ta_ Model.pdf
(Array KiB) Descărcat de 20 ori
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde Chrisss pe Mar Aug 25, 2009 12:45 pm

1.Cota de 15mm este distanta de la piesa cu lungimea de 200 mm pana la cea de 91 mm lungime ( uitate in desenul facut mai sus de colegul cristi001 e mult mai explicit acolo )

2. Da. Opritorul acela este pe toata lungimea piesei de 91 mm.( am sa pun o poza cand ajung acasa sunt la lucru momentan) , am facut o mica modificare dupa ce am mers putin cu el 30 mm mi sa parut cam mult si am mai taiat din el are 17 mm acuma ca sa nu iasa prea mult sub motor.

3.Partea cu scochul de hartie....am fixat initial tabla de 6 mm si am vazut ca unghiul nu era bun il facusem prea "larg" asa ca am venit peste tabla si am incarcat cu 2 cordoane de sudura am depus cam ~2,5mm in plus si ce sa vezi unghiul sa strans prea mult acuma nici macar nu urca pe cric ...am picat dintro extrema in alta si sa il tai jos sa il pun iara si tot asa nu era o alternativa ce imi suradea pentru ca unghiul optim e destul de dificil de prins .Acuma avand prea mult material in zona respectiva am lipit scoch de hartie pe zona de contact de pe cric.( cea in care se opreste in cadru cand urci motorul pe cric) si am incercat sa il ridic , acuma unde opritorul de pe cric a atins in cadru a rupt hartia si in acea zona am luat flexul si am polizat putin cate putin asa am scos unghiul ala ...avand inital unghiul prea deschis am incarcat a iesit prea inchis si dupa prin polizari succesive ( 3 cicluri cu hartie) am reusit sa "prind" unghiul potrivit.

4.Inaltimea piciorul cum ai cerut in desen o poti scoate prin diferenta din celelate cote. :) sau astepti putin pana deseara sa ajung la garaj sa il dau jos si sa pun poze ca sa fie foarte clar.

Acuma vad ca nu am terminat de pus toate pozele... :confused: cele cu arcul si tampoanele puse , unde se pune inelul pentru arc si la ce cota si cum am pus tampoanele de cauciuc la locul lor , le pun deseara :Wink:

Pt colegul cristi001 poti desena te rog si busele de poliamida ca sa fie toate la un loc si cine are nevoie sa printeze totul pe o foaie, cum ajung acasa pun si restul de info si poate poti face un desen complet atunci ( inel arc, gume )
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde edisone pe Mar Aug 25, 2009 3:54 pm

multumesc, crisss si cristi001! :Dejtu2: :Dejtu2:
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde dakid pe Mie Aug 26, 2009 10:17 am

The_Mask scrie:Gata, am intrat in clubul celor care isi ridica singuri transalpul pe cricul central !
Iata si tehnica pe care o folosesc: se pune -evident- piciorul drept pe pinten, cricul sa atinga solul cu ambele picioare, mana stanga trage de ghidonul bracat stanga maxim, si CU MANA DREAPTA SE APUCA DE LOCASUL SCARITEI PASAGERULUI (vezi foto) DE UNDE SE TRAGE IN SUS CU PUTERE.
Mi-am montat si manerul care vine odata cu cricul, sub scarita pasagerului.
Case closed. :hainoroc:

Salut,

vad ca ai suporti de side-case; poti incerca sa prinzi de partea superioara a suportului, ai pozitie mai comoda si cred ca necesita efort mai mic :D
dakid
Cum ii zice la ....

Mesajde Chrisss pe Mie Aug 26, 2009 7:08 pm

Un pic cu intarziere dar uite si pozele.

Opritor lungime = e un pic mai mic decat lungimea piesei , modificare facuta dupa ce am avut probleme putin la montaj si am taiat ~3 mm din fiecare parte ca sa fie mai usor de bagat.
Imagine

Opritor "inaltime" = ( atentie te rog mai sus am scris ca are 17 mm imi cer scuze are 13 mm , 17mm am taiat din el...stiam eu ceva de 17 da am incurcat borcanele putin)
Imagine

Lungimea elementului din cric care te intereseaza cred mai mult decat cota care ai ceruto in desen si distanta la care vine prinderea pentru arcul de la honda( arcurile defapt ca sunt 2 unul in altul )

Imagine

Tampoanele de cauciuc tot de la honda luate , pozitionarea lor tot cu scoch de hartie am facuto, lipesti scoch pe cric in zona care vin tampoanle il montezi il ti ridicat cu mana si cu un creion desenezi conturul piesei in care trebuie sa se sprijine cricul cand sta sus apoi dai jos cricu si dai gaurile astfel incat toata suprafata tamponului sa fie "prinsa" intre cric si opritorul de pe motor.

Imagine

Spor la treaba daca mai sunt neclaritati intreaba :)
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde The_Mask pe Mie Aug 26, 2009 8:02 pm

Nevermore scrie:Cheptene-l Aghiutza de cric central.
Am dat o caruta de bani pe el si inca nu am reushit sa salt vacutza pe le.
Deh ... ea 217 kg, eu 60 ....
Cumva cumva tre' sa-i vin de hac pt ca am deja 450 km shi tre' sa-i dau cu ulei pe lant.
Careva cu un 700 sa imi dea si mie un sfat, un pont ceva?

Pont: cumpara-ti un stander ca asta http://tiny.cc/Opoen
Daca vrei ti-l dau pe al meu ca nu-mi mai trebuie.
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Mesajde The_Mask pe Mie Aug 26, 2009 8:08 pm

dakid scrie:Salut,
vad ca ai suporti de side-case; poti incerca sa prinzi de partea superioara a suportului, ai pozitie mai comoda si cred ca necesita efort mai mic :D

Multumesc de sugestie dar in poza este alt motor identic cu al meu, cu diferenta ca nu am acei suporti. :)
The_Mask
Merg pe o roata

Intrebare despre Cric central

Mesajde jon22 pe Joi Aug 27, 2009 9:14 am

prietene de ce nu ai sudat picioarele de la cric direct pe piesa cu axul (teava prin care trece axul) ??????
jon22
Cum ii zice la ....

Re: Intrebare despre Cric central

Mesajde Chrisss pe Joi Aug 27, 2009 2:03 pm

jon22 scrie:prietene de ce nu ai sudat picioarele de la cric direct pe piesa cu axul (teava prin care trece axul) ??????

Initial asa am vrut sa fac , dar :

1.Arata foarte ciudat...din pct meu de vedere

2 As fi avut probleme la pozitionarea tampoanelor de cauciuc

3.Asa mia placut mai mult cum arata :P

Sunt "n" feluri sa il faci depinde de fiecare ... :wink:
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Mesajde B43XTM pe Joi Sep 24, 2009 5:00 pm

salut Chrisss,

am si eu o intrebare legata de gaura din cric, cea de sus mai exact. am vazut ca ai o anumita spatiere intre cei doi elementi (30x20x2) care prind picioarele cricului de ax. Are vreo utilizare practica? sau intra ceva in ea, gen ghidaj sau altceva?

Se poate face si fara, nu?
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Accesorii