M-as fi bucurat sa fac si eu parte din cei care si-au montat cricul de la freeenduro si li s-a potrivit ca si turnat.Din pacate cricul este facut in graba si voi mai avea de lucru la el ca sa pot urca motorul pe el.Prima problema de instabilitate: centrul de greutate fata- spate nu trece de axul cricului, adica unghiul opritorului este gresit si cricul nu ajunge in pozitia stabila fata spate (daca pun o mina pe ghidon sare de pe cric) deci v-a trebui sa alezez la opritor pina voi gasi o pozitie cit de cit sigura.A doua problema de instabilitate : talpile cricului nu sunt in acelasi plan, adica in timp ce un picior sta corect si face contact cu solul pe toata talpa ,celalalt picior face contact doar in zona de curbura(deci am de taiat si resudat talpa).O alta mica observatie de ordin constructiv, bucsa prin care trece axul de legatura si in care se concentreaza toata sarcina motocicletei nu face descarcarea in picioarele cricului ci in sudurile dintre bucsa si picioare.Dupa parerea mea si dupa cum sunt construite majoritatea cricurilor, bucsa trebuie sudata deasupra picioarelor ca sa faca descarcarea in ele si nu in lateralul lor(sa dea Dumnezeu sa nu cedeze sudura si sa gasesc motoru pe jos).
Concluzie: in stadiul in care l-am primit este aproape inutilizabil din cauza instabilitatii crescute; mai am de ajustat unele lucruri care pentru mine nu sunt o problema dar pentru altii s-ar putea sa fie; timpul de munca de 2 zile(max.) pe care am vrut sa-l scutesc facindu-l singur, nu a fost o alegere inteleapta.Nu imi doresc sa fie o antireclama, dar trebuie sa-i atentionez pe cei care nu au aptitudini tehnice, ca pot primi cricul, il pot proba dupa care

.