cumpar transalp 2001 - 2003

Daca aveti ceva de donat

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

cumpar transalp 2001 - 2003

Mesajde mihaif pe Mie Aug 10, 2011 2:54 pm

Salut,

Cumpar transalp din 2001 sau mai nou imatricilat cu mai putin de 40000 km.

Telefon 0722666025
mihaif
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Kilometraj: 5000

Re: cumpar transalp 2001 - 2003

Mesajde reltih pe Mie Aug 10, 2011 4:45 pm

nu stiu daca gasesti asa ceva, eventual cu km manariti, fa un calcul simplu 2001 - 2011 = 10 ani = sub 4000 pe an, daca crezi faza cu batranei care au folosit-o numa la facut piata.
uite aici un anunt care poate te ajuta de-vanzare-transalp-xl650v-2001-t1456.html
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Andy pe Mie Aug 10, 2011 5:08 pm

Cel din anuntul de mai sus il poti vedea si proba in Bucuresti.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde mihaif pe Mie Aug 10, 2011 5:27 pm

cred ca m-am uitat peste anuntul ala de 10 ori si de 15 ori am inumarat banii ca poate s-au mai inmultit.
Din pacate e peste buget. Daca o iau pe a ta imi raman putini bani de echipament.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde Andrei M pe Joi Aug 11, 2011 11:40 am

mihaif scrie:cred ca m-am uitat peste anuntul ala de 10 ori si de 15 ori am inumarat banii ca poate s-au mai inmultit.
Din pacate e peste buget. Daca o iau pe a ta imi raman putini bani de echipament.

Mihai,
Nici eu nu-s veteran in sportul asta, dar cateva sfaturi si sugestii tot pot sa-ti dau. Putini si fericiti sunt cei ce se incadreaza in bugetul propus. Parerea mea este sa-ti iei o scula calumea din start si nu una in care trebuie sa bagi bani ulterior. Daca nu ai ndestui, mai imprumuti. Daca ai imprumutat deja, imprumuti mai mult... Vad ca la 2450€ vrei sa-ti iei o vacuta ´´cheala´´, cand cu 500€ in plus poti sa-ti iei una superdotata.
Bineinteles, 500€ nu-s bani de bere... Dar uite ce usor se pot cheltui: acum 3 saptamani un prieten de-al meu si-a luat un Transalp din 2001 cu tot ce trebuie pe el. I-a trebuit ceva vreme sa se hotarasca. Se uita la exemplare mai ieftine, dar fara dotari suplimentare. L-am convins sa nu se zgarceasca si acum imi multumeste. In prima noastra iesire a trantit motorul de 2 ori, odata pe stanga si odata pe dreapta. Asta tradus in bani inseamna 300€ carena stanga si inca 300€ carena dreapta, daca nu ai crashbaruri si suporti pentru gentile laterale (pretul este pentru o carena originala si este aproximativ). Ar exista si varianta cu indreptatul si vopsitul, dar la revanzare un cunoscator ar descoperii treburile astea...
Echipamentul este, intr-adevar, macar la fel de important ca si motorul. O casca buna iti trebuie in orice caz, dar sa-ti iei geaca si pantaloni de sute de euro fiecare mi se pare inutil. Or fi ele impermeabile si or reflecta nu stiu cat la suta din caldura, dar exista si varianta ieftina a unui combinezon de ploaie (150ron) si a deschiderii fermoarelor pentru ventilatie (gratis).Iti mai trebuie o armura (130 - 350ron), pe care vara o poti purta pe post ge geaca, iar in rest pe sub geaca, niste genunchiere si niste manusi. Nu vreau sa fiu ipocrit, avand in vedere ca echipamentu meu actual se compune din nume precum Shoei, Dainese, Hein Gericke, ci vreau sa spun ca inceput si eu am folosit echipament modest, iar placerea si entuziasmul de a ma da erau probabil mai mari.
Deci, cugeta putin si dupa aia ia o hotarare. Daca vrei zi-mi ce marimi ai la la haine sau ce dimensiuni ai tu, precum si care ar fi bugetul pentru echipament si pot sa-ti sugerez variante.
Sa nu crezi ca fac reclama vacutei lui Andy. Nu il cunosc, nu ne-am intalnit nici macar odata si nici nu am schimbat replici pe forum. Am incercat sa dau un sfat prietenesc.

Toate cele bune,
Andrei
MATEI ARE NEVOIE DE O SANSA LA VIATA!
http://matei-sansalaviata.blogspot.com/
Andrei M
Merg pe o roata

Vorba de duh: Viata-i grea, omatu-i mare...
Kilometraj: 44100

Mesajde mihaif pe Joi Aug 11, 2011 5:27 pm

stai linistit nici nu m-am gandit ca ii ti parte lui Andy si chiar iti multumesc de raspuns.

In proportie de 90% sunt deacord cu tine dar nu tot ce ai scris acolo se potriveste pentru mine. Nu tin neaparat sa cumpar o mobra cheala dar daca nu sunt bani... Ideea e ca inafara de crashbaruri nu ai nevoie de alceva acum. Cric central, proiectoare, scut pentru baia de ulei si mai stiu eu ce alte chestii se pot lua la urmatorul salariu sau peste 2 salarii sau la anu. Nu am scut pentru baia de ulei stau pe asfalt momentan.
In cea ce priveste imprumutul eu sunt genul de om care nu se imprumuta pentru hoby sau distractie. Sa fim seriosi nu murim maine daca nu avem motor. Cum am trait pana acum fara pot sa o fac si de azi in colo. Da, o sa sufar pentru ca imi place mult dar asta nu ma face sa ma imprumut. E accceasi chestie cu imprumutul pentru vacante. Daca nu ai fost in stare sa strangi bani tot anul ce te face sa crezi ca o sa strangi de acum in colo. Maine poimaine vine juniorul si eu sunt cu 1000 euro imprumutat ca sa ma dau cu mobra. Daca ar fi nevoie sa o fac pentru el (nastere doctor mai stiu eu ce) nici nu as sta pe ganduri dar pentru asa ceva nu o fac.

In cea ce priveste echipamentul eu nu caut sa iau ceva care sa ma ventileze sau sa fie frumos sau de firma. Caut ceva care sa ma protejeze si cred ca acest luru necesita bani. Daca tu crezi ca poti sa ma ajuti sa gasesc ceva mai ieftin ti-as fi total recunascator. Ca si date despre mine (presupun ca ai nevoie) am 29 de ani, 1.80 si vreo 100 kg, un pic de burta si sunt lat in umeri.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde Andrei M pe Vin Aug 12, 2011 8:15 am

Mihai,

Anuntul asta e de mai bine de o luna dar merita sa pui o intrebare: geaca-vanucci-marimea-l-de-vanzare-t1441.html
Geaca si pantaloni la 100ron fiecare e moca.
Pentru casca iti du o varianta mai scumpa, dar de calitate: http://cgi.ebay.de/Shoei-Integral-Motor ... 43a7d2bffb
Costa 157€ cu transport cu tot. Modelul asta il am si eu si sunt foarte multumit. Pentru mine, care folosesc vacuta ca si mijloc de transport zilnic, o casca integrala de 1400g a fost cea mai buna alegere. Multi transalpisti folosesc casti flip-up. Daca vrei asa ceva trebuie sa mai intrebi in stanga si-n dreapta. Eu stiu ca- bune Shoei Multitec, Schuberth C3 (deja vorbim de 300-400€) si Nolan N103 (redusa la 209€ la Romimoto). Despre alte marci de casti flip-up nu ma pot exprima.
La casca poti sa-ti adaogi ulterior tot felul de accesorii (daca nu le are din start)care reduc nivelul zgomotului si iti imbunatatesc confortul termic pe timp friguros:
http://cgi.ebay.de/Shoei-Whisper-Strip- ... 5adf59e96b
http://cgi.ebay.de/SHOEI-Atemabweiser-A ... 35b3d93c3c
Ar fi sanatos sa-ti iei si o armura ( de preferat prima varianta, cu protectie de clavicula):
http://www.okazii.ro/catalog/55888176/a ... ilate.html
http://www.okazii.ro/catalog/56657545/a ... late-.html

Am sa mai revin cu alte variante de echipament.

Noroc si voie buna,
Andrei

P.S.: Felicitari pentru viitorul junior. Se pare ca sunt opusul tau... Am imprumutat bani sa merg intr-un concediu beton si am imprumutat 1000€ sa-mi iau vacutza, si asta in momentul in care junioarea mea avea 2 luni. Bineinteles, totdeauna stiu ca pot sa-i inapoiez cand am promis. Si in afara de asta, daca nu imprumutam cei 1000€, prietenul de la care i-am luat nu se mai molipsea si nu-si mai lua Transalpul de care povesteam in primul mesaj. Si rau facea...
:beer
MATEI ARE NEVOIE DE O SANSA LA VIATA!
http://matei-sansalaviata.blogspot.com/
Andrei M
Merg pe o roata

Vorba de duh: Viata-i grea, omatu-i mare...
Kilometraj: 44100

Mesajde mihaif pe Vin Aug 12, 2011 7:47 pm

Nu stiu daca e bine ca discutam despre asta aici dar o sa povestesc ce am cumparat deja. Azi am fost la Bucuresti si am facut primele achizitii.
La casca desi intial ma gande-am la un Schuberth C3 am ajuns la concluzia ca e prea scumpa si am mers pe NOLAN N90. Are cam de toate pe ea, dar o parte din accesoriile pe care le-a prezentat Andrei probabil ca o sa le cumpar in viitor. Am dat pe ea aproape 1200 RON asta in conditiile in care Schuberth C3 era cam 1900. Am probat si Schuberth C3 si sincer nu se prea potrivea pe capul meu. pe cea NOLAN am tinut-o pe cap vreo 3-4 minute la magazin si vreo 15 min acasa si nici nu flencane si nici nu ma strange.
La geaca si armuri am probat tot ce aveau in magazin (inclusiv cele sport) si nu mi-au venit bine inafara de una destul de ieftina pe la 200 RON reducere de pe al 500RON. (http://www.kronaumoto.ro/index.php/detalii/1266.html). Am zis ca la banii astia e ok si ca merge in primul an.
La pantaloni nu mi-a venit nimic. In ce intram erau prea largi pe picior la nivelul protectiilor. Am cumparat o armura sanatoasa de genunchi la vreo 80 EURO si am zis ca vad eu ce fac dupa prima luna de mers cu motorul.
Am luat si niste manusi de vreo 150 RON si cagula.

Acum stau prost la capitolul incaltaminte. Am un picior foarte diferit de restul. In general la pantofi si adidasi port 44 dar de obicei imi iau 45 ca nu incape in lateral. Ce aveau ei pe stoc ori era prea aiurea, ori prea sport ori nu era pe marimea mea.

Precizez ca am fost in trecere si cu treaba la Bucuresti. Am reusit sa ma duc la magazin in pauza si asa pe fuga (bine, pe fuga am si cheltuit aproape de 1800 RON). Nu am cumparat decat ce am fost sigur ca imi place si ma simpt bine in ele.

Armura aceea pe care ai pus-o tu imi face cu ochiul dar momentan sunt OK cu geaca asta. Momentan nu cred ca am nevoie de mai mult dar cred ca o sa imi iau ceva asemanator sau chiar pe aia in urmatoarele 2 luni. Vreau sa mai astept sa probez si pe motor ce am acum si eventuale alte decizii le iau dupa.

Daca ai avea ceva idei sau propuneri pentru incaltaminte pe care sa o pot cumpara in Bucuresti sau in Sibiu as fi recunoscator.
Saptamana viitoare ma duc iar la Bucuresti, iar cu treaba asa ca in pauza mai incerc un magazin. Din pacate la traficul din Bucuresti in pauza mea de 2 ore nu ai cum sa vezi mai mult de un magazin.

Felicitari pentru viitorul junior. Se pare ca sunt opusul tau... Am imprumutat bani sa merg intr-un concediu beton si am imprumutat 1000€ sa-mi iau vacutza, si asta in momentul in care junioarea mea avea 2 luni. Bineinteles, totdeauna stiu ca pot sa-i inapoiez cand am promis. Si in afara de asta, daca nu imprumutam cei 1000€, prietenul de la care i-am luat nu se mai molipsea si nu-si mai lua Transalpul de care povesteam in primul mesaj. Si rau facea...

In cea ce priveste modul fiecaruia de as gestiona banii sunt convins ca toate metodele au si parti bune si ca toti avem dreptate. Eu pur si simplu ma ghidez dupa alte idei in cea ce priveste gestionarea banilor. Asta in schimb nu ma face sa am dreptate. Sunt convins ca modul meu de a gandii m-a facut sa pierd cateodata dar per total a fost bine si continui asa.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde mihaif pe Mie Aug 24, 2011 11:48 pm

topic closed. Am luat o vacuta din 2004
mihaif
Merg pe o roata

Înapoi la Talcioc