Cursa acceleratie mai scurta ...

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Cursa acceleratie mai scurta ...

Mesajde ivanp pe Dum Iul 18, 2010 5:37 pm

Salut,

Hai ca mi-a mai trecut una prin cap. Cei care merg la drum lung si o "calca" un pic vor intelege ce vreau sa zic. Cateodata ma deranjeaza ca daca trebuie sa duc acceleratia spre capat trebuie sa blochez mansonul cu un deget/podul palmei, apoi sa imi modific pozitia mainii pe manson si sa trag mai departe de gaz. Chiar si la viteze decente mi se pare ca cur(!)sa mansonului este prea mare ... de multe ori te trezesti cu incheietura mainii intr-o pozitie deloc sanatoasa pt incheietura (utilizatorii de mouse/tastatura pt. timp indelungat cunosc problemele si mai bine!).

Cred ca acea cursa se poate scurta semnificativ cu o alta comada de acceleratie pt Honda CBR (sau alt vitezan cu ghidon de 22mm) - trebuie atat platicul acela alb pe care se prind cablurile de acceleratie cat si sistemul metalic de prindere/ghidaj pe ghidon.
Ideea e ca diametrul plasticului pe care se infasoara sarmele de acceleratie are diametrul mai mare in zona aceea de prindere si atunci aceeeasi distanta liniara o rezolvi cu o miscare de rotatie mai scurta.
N-am facut modificarea insa sunt in cautare de comanda acceleratie pt Honda CBR.

PS. Nu cred ca modificarea e recomandata chiar pt perioada de inceputuri in ale motociclismului pt. ca acceleratia devine mult mai sensibila la miscari ale mainii.

Stima,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Cursa acceleratie mai scurta ...

Mesajde B43XTM pe Dum Iul 18, 2010 6:36 pm

Pai ideea e buna, dar daca o scoti pe vreun coclau mai sanatos, s-ar putea sa nu fie tocmai indincat, ca o tii din acceleratie si poate mai scapa la vreo groapa.

Eu am rezolvat treaba asta cu o clapeta de-aia de plastic de la Scottoiler (tempomat)... tare utila la drum lung, si in oras o poti ignora.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde pedros pe Lun Iul 19, 2010 12:12 am

Nu uita si de cursa de la ambreiaj, si aici trebe sa nu ai cursa moarta.
MA LAS DE MOTORETE SI O IAU DE LA CAPAT.
pedros
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Paci mie drumu
Kilometraj: 50000

Mesajde ivanp pe Lun Iul 19, 2010 12:32 am

pedros scrie:Nu uita si de cursa de la ambreiaj, si aici trebe sa nu ai cursa moarta.

nu inteleg ce vrei sa zici cu cursa moarta la ambreiaj ... detaliezi, te rog?
dincolo de ca nu inteleg, prin analogie si la vitezane cursa de la ambreiaj e cam aceeasi si prinde mai la inceput de cursa sau mai spre capat in functie de cum e reglat cablul.
Da' ma lamuresc dupa ce scrii mai pe larg la ce sa am grija.
Si da, pt enduro nu ajuta deloc - asta mi-a scapat insa la mine nu e cazul ... pe drumurile neasfaltate pe care merg eu nu cred ca o sa fie vre-o diferenta negativa semnificativa.

numai bine,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Înapoi la Modificări la Transalp