despre bujii

Postaţi aici probleme întâmpinate

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: despre bujii

Mesajde Chrisss pe Joi Apr 28, 2011 8:12 pm

Na ca nu am avut ce face...m-am dus sa scos o bujie de la cilindrul spate( are amestecul mai bogat ca cel fata din start asta ar trebui sa fie cea mai murdara)...c-am asa arata dupa ~20.000 km

DSC04303.JPG
DSC04302.JPG
DSC04301.JPG

"gap"-ul ...e tot ala intra lera de 0.8mm si cea de 0.9 mm nu intra tot cum le-am pus

DSC04307.JPG
DSC04305.JPG
DSC04304.JPG

Dup mine arata inca bine ...dar tot le schimb saptamana ce vine :lol: ...ca sa probez cheia noua :P...si 20.000 km ajunge...
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde scrissti pe Vin Apr 29, 2011 9:43 am

deathu scrie:
scrissti scrie:bun, si ce ma sfatuti sa fac in legatura cu bujiile arse si cu bubuiturile? sa le dau pace sau sa merg la un service sa curete si regleze carburatorul?

Daca esti 100% sigur ca amestecul e prea bogat (esti sigur ca sunt bujiile afumate de benzina, nu ulei ars?), primul lucru pe care l-as verifica e filtrul de aer, sa nu fie imbacsit (asta inainte de a ajunge sa dau bani la un mecanic pentru carburatie).

Bujiile au fost schimbate acum vreo 2 ani, adica au vreo 3-4 mii km.
Pai nu sunt sigur ca amestecul e prea bogat doar am presupus pt ca am gasit bujiile asa de arse si ude. o sa le fac o poza sa va arat si voua. hmm nu am fost atent daca sunt ude de benzina sau ulei, nu ma gandeam ca e posibil sa fie ude de ulei. e drept ca imi papa putin putin ulei. (primul meu motor un cb400n papa 1L de ulei la 1000km)
Mai ales o bujia greu accesibila de la cilindrul din spate era f f uda chiar si pe filet in sus, cam jumate din filet. le-am schimbat toate si merge mai bine motorul.
E drept ca eu am mers mai mult pe distante scurte si poate nu au apucat sa se curete.
ah si filtrul de aer era f imacsit :) acum l-am curatat cu compresorul si o sa verific dinnou bujiile, numa sa fac cateva sute de km.
scrissti
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: noi sa fim sanatosi
Kilometraj: 30000

Mesajde Korben Dallas pe Vin Apr 29, 2011 10:18 pm

Schimba filtrul de aer
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde scrissti pe Mar Mai 03, 2011 11:17 pm

no, ia uitati cum aratau bujiile mele.
bujia de greu accesibila de la cilindrul spate era plina de benzina (sau ulei? nu s-a evaporta dupa 2 zile dar nu era nici unsuros sa alunece intre degete) pe filet in sus.
ziceti ca nu merita sa mai merg cu filtrul asta de aer chiar daca l-am curatat bine cu compresorul? macar cateva sute de km si sa vad cum se comporta bujiile noi?
Fişiere ataşate
IMAG0240.jpg
bujiile usor accesibile de la cei 2 cilindri
IMAG0239.jpg
bujia greu accesibila de la cilindrul spate
scrissti
Cred ca stiu ...

Mesajde Chrisss pe Mar Mai 03, 2011 11:28 pm

Amestec un pic prea bogat...parerea mea personala...iar la acea bujie care are filetul umed ( a doua poza prima de la stanga ) ...nu a fost stransa corect a fost montata prost ...oricat de aiurea ar fi amestecul sau consuma ulei mai mult de 4~5 spire max nu au voie sa fie murdare...probabil a fost greu de ajuns la ea si a fost stransa la un cuplu gresit...de o ajuns mizeria aia pana sus.Nu vreau sa am gura spurcata dar urmareste cu atentie locasul de unde ai scoso sa nu fie probleme la filet...SPER ca acesta a fost doar montata gresit si doar atat.

Filtrul de aer...nou...nu iti mai bate capul...e un consumabil .
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Korben Dallas pe Mie Mai 04, 2011 12:17 pm

scrissti scrie:no, ia uitati cum aratau bujiile mele.
bujia de greu accesibila de la cilindrul spate era plina de benzina (sau ulei? nu s-a evaporta dupa 2 zile dar nu era nici unsuros sa alunece intre degete) pe filet in sus.

Cati ani sau cati km au bujiile?
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde scrissti pe Mie Mai 04, 2011 3:27 pm

poza 1, 2 ani vreo 5000km
poza 2, >4 ani peste 25.000 km
scrissti
Cred ca stiu ...

Mesajde scrissti pe Mie Mai 04, 2011 7:57 pm

no uitati asa arata o bujie noua dupa 130km, cu vit medie cam aproape de 100 kmh. cam are funingine pe filet dar in mijloc pare destul de curat.
ce ziceti e in directia buna sau totusi ar trebui sa pun filtru de aer nou? sau totusi amestecul e prea bogat?
Fişiere ataşate
IMAG0250.jpg
scrissti
Cred ca stiu ...

Anterior

Înapoi la Probleme electrice