despre echipament

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: despre echipament

Mesajde Andrei M pe Joi Dec 08, 2011 4:45 pm

transalpina scrie:Va salut,

Am primit casca, comandata de pe net (Scorpion EXO 1000 E11) , si am avut noroc. Se potriveste bine pe forma capului meu :-). E fixa, nu joaca pe cap si mi se pare destul de comfortabila.
Urmeaza pantalonii, ghetele si manusile (pe care vreau sa le iau pe probate) si vreau ceva sfaturi.
Ar fi de folos sa stiu la ce sa am uit cand cumpar ceva din cele enumerate, ce "dotari" ar fi pt ele, care sunt mai bune din punct de vedere calitativ.
Ce ziceti? Aveti ceva info pentru mine?

Multam.

Salut,

Pentru mine important la un pantalon este sa fie comod, rezistent la apa, aerisit si sa aiba protectii sanatoase (genunchi si solduri). Am trecut prin mai multe marci, dar m-am oprit la Hein Gericke.
Am unul de piele, cu mesada detasabila: http://www.hein-gericke.de/bekleidung/m ... 16318.html
si unii Goretex : http://www.hein-gericke.de/bekleidung/m ... 16383.html
Foarte important la un pantalon este sa nu-ti fie prea scurt, daca-i putin mai lung, nu-i bai. Ar trebui sa vezi cum sta cand te urci in sa. Nu degeaba au astia prin reprezentantele Hein Gericke din strainatate un cadru de motor, cu sa pe el, pe care te urci cand probezi pantaloni.

Ghete folosesc 3 perechi:
- ghete touring Probiker - le folosesc cand afara este de la racoare la arsitza (l-am vazut pe unul asta vara pe mobra, cu femeia in spate, iar in picioare avea slapi - foarte safe!!!). Sunt ok, dar trece apa prin ele prin zona articulata din partea de jos a tibiei.
- ghete de cross IXS, cu 4 clapete. Sunt super sigure si te simti foarte protejat, doar ca trebuie sa te obijnuiesti cu schimbatul vitezelor, ca libertatea de niscare a labei piciorului cam lipseste. In plus de asta, daca vrei sa iti tragi pantalonii peste ele e cam greu.
- bocanci de jandarmerie de iarna, inalti cat cizmele de touring. Is caldurosi, usori si comozi
Oricum, nu am gasit inca gheata perfecta, sau mai bine zis nici nu am mai cautat-o, pentru ca stiu cam cat costa...

Geaca: si la geci am trecut de la Polo Road la Hein Gericke Bullson, Polo Drive http://www.polo-motorrad.de/de/cordura-jacke-rot.html si m-am oprit la Pharao Sahara http://www.polo-motorrad.de/de/sahara-j ... hwarz.html
Sahara asta este tot ce mi-am dorit eu de la o geaca: solida ca o armura, ventilata, cu mesada detasabila, plina de protectii si imi vine ca turnata. Am sa o pastrez o vreme :Dejtu:

Geaca POLO DRIVE sta degeaba, asa ca daca va intereseaza si aveti 100€ de dat, dati-mi de stire. Este in varianta cu albastru-gri-negru, in rest e acelasi lucru ca geaca de pe site-ul Polo.

Manusi am mai multe perechi, dar nici una care merita recomandata.
MATEI ARE NEVOIE DE O SANSA LA VIATA!
http://matei-sansalaviata.blogspot.com/
Andrei M
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Vorba de duh: Viata-i grea, omatu-i mare...
Kilometraj: 44100

Mesajde mmario pe Vin Dec 09, 2011 9:45 am

Andrei M scrie:....Pentru mine important la un pantalon este sa fie comod, rezistent la apa, aerisit si sa aiba protectii sanatoase (genunchi si solduri). Am trecut prin mai multe marci, dar m-am oprit la Hein Gericke.
Am unul de piele, cu mesada detasabila: http://www.hein-gericke.de/bekleidung/m ... 16318.html
.......

Spune-mi te rog legat de pantalonii pe care i-ai probat. Protecţiile de la genunchi sunt fixe la locul lor, sau le poţi uşor deplasa lateral cu mâna?
Întreb asta pentru că dacă nu au vreun sistem suplimentar de fixare pe articulaţie, nu văd cum ar ajuta în caz de impact slab cu solul... Adică s-ar răsuci foarte repede cu partea tare în lateral sau chiar în spate.
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

Mesajde Andrei M pe Vin Dec 09, 2011 10:20 am

mmario scrie:
Andrei M scrie:....Pentru mine important la un pantalon este sa fie comod, rezistent la apa, aerisit si sa aiba protectii sanatoase (genunchi si solduri). Am trecut prin mai multe marci, dar m-am oprit la Hein Gericke.
.......

Spune-mi te rog legat de pantalonii pe care i-ai probat. Protecţiile de la genunchi sunt fixe la locul lor, sau le poţi uşor deplasa lateral cu mâna?
Întreb asta pentru că dacă nu au vreun sistem suplimentar de fixare pe articulaţie, nu văd cum ar ajuta în caz de impact slab cu solul... Adică s-ar răsuci foarte repede cu partea tare în lateral sau chiar în spate.

In lateral se pot deplasa in masura in care se poate roti pantalonul. Ele stau foarte bine in buzunarele lor. Au un nic joc in planul vertical, ceea ce este bine, pentru ca ti le poti fixa cum vrei ca sa nu te deranjeze in timpul mersului. La pantalonii de piele, protectiile genunchi sunt in mesada, aceasta fiind subtire. Scopul este sa o poti scoate si spala usor, pentru pielea nu-i goretex cand vine vorba de curatare. Mesada asta se prinde de pantalon cu scai in dreptul genunchiului, asa ca poti sa-ti optimizezi pozitia genuncherelor.
In cazul unui impact e posibil sa se deplaseze putin genunchera in lateral, dar ca sa-ti ajunga chiar la spate nu prea cred. Poate daca porti un pantalon cu cateva numere mai mare...
Adevaru-i ca daca vrei sa fi cat mai protejat, iti tragi o pereche de genunchere hard, articulate, care iti vin si peste tibii, iti pui pe tine o platosa/armura inclusiv cu protectie pentru clavicula si niste cizme de cross... Dar o sa fi ca Robocop pe 2 roti :gunman
Pentru genunchi eu am mai gasit o varianta : http://www.ebay.de/itm/NEU-Volleyball-K ... 6b1c68c7c2 . Are intarituri si pe laterale si se poate purta si pe sub jeansi.

Cele bune,
Andrei
MATEI ARE NEVOIE DE O SANSA LA VIATA!
http://matei-sansalaviata.blogspot.com/
Andrei M
Merg pe o roata

Vorba de duh: Viata-i grea, omatu-i mare...
Kilometraj: 44100

Mesajde Ovidiu pe Lun Apr 16, 2012 8:27 pm

Salut, am si eu o problema cu echipamentul ...adica nu imi gasesc pantaloni destul de lungi si destul de buni in talie(adica am 75 de kile si 1.92) jeaca am avut bafta si imi vine destul de bine.
Am cautat prin magazine pe la bbmoto si magazinele din bv. Pe net am cautat da nu prea as vrea sa ii comand fara sa ii probez. Poate imi da careva si mie o idee ceva
Ovidiu
Cum ii zice la ....

Kilometraj: 61000

Mesajde Oby One pe Dum Apr 22, 2012 11:26 pm

Nu mai deschid un thread nou pe tema echipamentului asa ca o sa il refolosesc pe a lui Vraji ( doar cu el o sa fac primele ture de transalp :)

Am o nedumerire la casca, nu stiu cum sa mi-o aleg.
EU ma pricep la calculatoare si acolo stiu foarte bine cum sa imi aleg componentele, stiu sa le compar in specificatii si totul e clar.
Insa la casti de motor...habar nu am la ce sa ma uit.

Asa din burta mi-as face un top bazat pe:
1. numarul de stele de protectie
2. Ventilatie
3. Pinlock
4. Greutate
5. Alte features
6. pretz ... pretul ar fi in jurul a 900->999 de ron :)

So.... daca puteti sa explicati ca unui incepator care sunt elementele dupa care trebuie sa ma uit la o casca pentru noul meu transalp... ar fi minunat.

Merci anticipat
Oby One
Cum ii zice la ....

Mesajde mihaif pe Lun Apr 23, 2012 12:04 pm

la mine ordinea a fost asa:
0. Tipul castii
4. Greutate
2. Ventilatie
3. Pinlock
5. Alte features

dupa parerea mea partea de "stele de protectie" e mai putin importanta pentru ca acele teste sunt facute in anumite conditii care in general nu se prea pupa cu ce faci pe sosea.

Daca vrei raspunsul nostru ar trebui (dupa parerea mea) sa ne dai urmatoarele detalii:
1. unde o sa o folosesti mai mult pe ON sau OFF
2. porti ochelari?

Daca ai ochelari si o folosesti mai mult pe ON eu iti recomand sa iei un Flip up. Eu am Nolan si sunt foarte multumit. Vezi ca e un user pe motocaca.ro care le da foarte ieftin. Il gasesti la partea de echipament.
mihaif
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Kilometraj: 5000

Mesajde vrajitoru pe Lun Apr 23, 2012 12:38 pm

mihaif scrie:la mine ordinea a fost asa:
0. Tipul castii
4. Greutate
2. Ventilatie
3. Pinlock
5. Alte features

ordinea aia nu era in functie de importanta, era ceva aleator, iar topul la care se referea erau castile in sine.;)
va merge mai mult on, chiar daca viseaza mai mult off...:)
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Benzina s-avem...
Kilometraj: 0

Mesajde Oby One pe Lun Apr 23, 2012 3:27 pm

Ba ordinea are importanta.Evident ca are.
Voi merge mai mult on-road...decat offroad ( cel putin ptr inceput)
Ochelari nu port dar sunt destul de inalt ~1.91 deci tot vantul imi va zbura din parbriz direct in casca... so ..nu ar stica sa aiba o izolare fonica buna.
Oby One
Cum ii zice la ....

Mesajde B43XTM pe Lun Apr 23, 2012 3:34 pm

0. Tipul castii - de acord, si la mine a fost prima conditie. Am avut de toate: intai de cross, pe urma integrala si acum flip-up. Nu o mai schimb cu alt tip pt ca iti permite sa nu o dai jos la benzinarii, sau ca sa bei apa. E foarte buna daca porti ochelari pentru ca nu trebuie sa ii dai jos si sa ii pui la loc dupa ce pui casca. E totusi un pic mai zgomotoasa decat cele integrale

4. Greutate - mai putin conteaza. Nici nu simti diferenta intre 1400 si 1600 (sau sunt eu mai nesimtit ;) )
2. Ventilatie - la flip-up nu-s probleme decat poate iarna, cand s-ar putea sa o simti poate prea-ventilata
3. Pinlock - crucial, eu l-as pune la "trebuie obligatoriu sa aiba". E o diferenta de la cer la pamant... in special daca mergi pe vreme mai rece sau ploaie - tine foarte mult de siguranta ta
1. numarul de stele de protectie - vax. 0. Daca e sa cazi, mai repede iti rupi ceva decat sa-ti spargi capul.
5. Alte features - foarte utila viziera fumurie inclusa/retractabila - gandeste-te la asta. Daca o pui peste viziera existenta o sa iti faca urme si zgarieturi.

PS: pune si tu mai multe date la profil / prezinta-te ;)
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 0

Mesajde mihaif pe Lun Apr 23, 2012 3:51 pm

B43XTM scrie:0. Tipul castii - de acord, si la mine a fost prima conditie. Am avut de toate: intai de cross, pe urma integrala si acum flip-up. Nu o mai schimb cu alt tip pt ca iti permite sa nu o dai jos la benzinarii, sau ca sa bei apa. E foarte buna daca porti ochelari pentru ca nu trebuie sa ii dai jos si sa ii pui la loc dupa ce pui casca. E totusi un pic mai zgomotoasa decat cele integrale

:Dejtu2:

B43XTM scrie:4. Greutate - mai putin conteaza. Nici nu simti diferenta intre 1400 si 1600 (sau sunt eu mai nesimtit ;) )

eu cred ca e foarte importanta intr-un accident. La cat de fragil e gatul si la ce G-uri sunt produse la o lovitura 200-300 grame conteaza. In folosirea de zi cu zi nu cred ca e cineva care sa sesizeaza diferenta.

B43XTM scrie:2. Ventilatie - la flip-up nu-s probleme decat poate iarna, cand s-ar putea sa o simti poate prea-ventilata

eu sunt genul de om care transpira si sincer chiar daca e flip-up transpir asa ca ventilatie in partea de sus pentru mine a venit ca si obligatoriu.

B43XTM scrie:3. Pinlock - crucial, eu l-as pune la "trebuie obligatoriu sa aiba". E o diferenta de la cer la pamant... in special daca mergi pe vreme mai rece sau ploaie - tine foarte mult de siguranta ta

pentru mine problema e ca nu am Pinlock si la ochelarii si desi viziera e curata nu vad nimic. :cry

B43XTM scrie:1. numarul de stele de protectie - vax. 0. Daca e sa cazi, mai repede iti rupi ceva decat sa-ti spargi capul.

eu am bagat-o in lista pentru ca el a pus-o.

B43XTM scrie:5. Alte features - foarte utila viziera fumurie inclusa/retractabila - gandeste-te la asta. Daca o pui peste viziera existenta o sa iti faca urme si zgarieturi.

si eu am viziera fumurie retractabila si sunt foarte incantat. Erau baietii cu viziere fumurii permanente si prin padure nu vedeau petele de apa de pe asfalt. La soare era super dar la umbra bajbaiau.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde Oby One pe Lun Apr 23, 2012 5:06 pm

M-am uitat putin pe net si sincer nu prea imi plac flip-up urile, nu stiu sa zic de ce dar le voi scoate din ecuatie.
Ps: ce anume trebuie sa scriu in prezentare?
Oby One
Cum ii zice la ....

Mesajde Alin Gabor pe Mar Apr 24, 2012 4:13 pm

Oby One scrie:M-am uitat putin pe net si sincer nu prea imi plac flip-up urile, nu stiu sa zic de ce dar le voi scoate din ecuatie.

Este o vorba:
Cind iti spune unul ca esti beat zici ca are ceva cu tine, cind iti spun doi acelasi lucru zici ca e prieten cu cu primul , dar cind iti spun mai multi acelasi lucru inseama ca trebuie sa mergi la culcare ...

Vezi ce raport exista intre castile Flip-Up si cele integrale printre transalpisti si gandestete de ce ?

Eu am Flip-Up ... (am fost interesat de cit este de practica si de pret sa imi pot permite si apoi de design , fitze si alte chestii ), dar fiecare face ce vrea pe banii lui. Respect.
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde mihaif pe Mar Apr 24, 2012 4:22 pm

Alin Gabor scrie:
Oby One scrie:M-am uitat putin pe net si sincer nu prea imi plac flip-up urile, nu stiu sa zic de ce dar le voi scoate din ecuatie.

Este o vorba:
Cind iti spune unul ca esti beat zici ca are ceva cu tine, cind iti spun doi acelasi lucru zici ca e prieten cu cu primul , dar cind iti spun mai multi acelasi lucru inseama ca trebuie sa mergi la culcare ...

Vezi ce raport exista intre castile Flip-Up si cele integrale printre transalpisti si gandestete de ce ?

Eu am Flip-Up ... (am fost interesat de cit este de practica si de pret sa imi pot permite si apoi de design , fitze si alte chestii ), dar fiecare face ce vrea pe banii lui. Respect.

Stai linistit ca o sa isi ia full face si apoi dupa ce vine la o intalnire, doua si probeaza un Flip-Up si vede care sunt avantajele o sa isi cumpere si el, iar apoi o sa vezi anunt ca vinte full face la sfert din bani.
mihaif
Merg pe o roata

Mesajde Oby One pe Mar Apr 24, 2012 7:59 pm

Ok, sunt deschis sa va ascult.
De ce sa imi cumpar Flip up ?
DIn cate am inteles, voi beneficia de zgomot in plus si protectie in minus.
Oby One
Cum ii zice la ....

Mesajde mihaif pe Mar Apr 24, 2012 11:56 pm

Oby One scrie:Ok, sunt deschis sa va ascult.
De ce sa imi cumpar Flip up ?
DIn cate am inteles, voi beneficia de zgomot in plus si protectie in minus.

Avantajele se vad atunci cand mergi la viteza mica si ai casca deschisa sau cand esti oprit. Cand mergi la drum se comporta la fel de bine ca si una full face. E adevarat ca e mai zgomotoasa dar asta se vede la viteze mari (pe care eu cel putin nu le ating). Protectia e relativa. Da e mai putin protectoare cand e deschisa dar inchisa daca e o casca bine facuta nu cred ca e o diferenta majora.

Ceva diferente pe care le vad acum:
1. ventilatie mult mai buna. De exemplu la o viteze de 20-30 vara in full face inebunesti
2. Usurinta in flosire. De exemplu eu daca fac o pauza de 5-10 min nici nu o mai dau jos. Am intrat in benzinarie tin casca pe cap nu ma chinui cu ea in mana sau sa o bag in top case. Vreau sa iau o gura de apa, sa fumez o tigare sau sa vorbesc la telefon nu trebuie sa ma dezechipez
3. Vizibilitate mult mai buna. In oras unde trebuie sa intorci capul de multe ori o sa vezi acest avantaj.
4. Usor de folosit cu ochelari, o pui fara sa dai ochelarii jos.
5. Comunici usor cu cei din jur. Daca este deschisa poti sa vorbesti mult mai usor...lumea te intelege nu trebuie sa tipi. La un stop poti sa il injuri pe unu de ti-a taiat calea spre exemplu :D

Ca si chestie generala la achizitia intregului echipament. O parte foarte mare din accidentele care se intampla "sunt cauzate" de soferul mobrei sau puteau fi evitate de acesta. Aici motive sunt multe de la lipsa de experienta pana la nenorocitul pe care nu l-ai mirosit ca sa ii ocolesti, dar multe se intampla din cauza ca ai o gheata de off grea si incomoda si nu ai putut sa pui si frana spate la timp, ai o casca calduroasa si ai reactii mult intarziate, ai manusi rigide si nu erai cu degetul pe frana etc.
Parerea mea e ca securitatea mea ar trebuie sa fie legata mai mult de evitarea accidentului si mai putin de cat de bine sunt protejat. Si partea a 2-a este importanta dar consider ca prima necesita mai multa atentie. La evitare accidentului intra de la cauciucuri si frane bune pana la echipament confortabil. Casca, la vitezele Vacutei, nu merita sa fie selectata pe criterii de protectie cat pe criterii de confort. Si protectia e importanta ca de aceea nu merg cu Braincap.
mihaif
Merg pe o roata

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discuţii generale