despre echipament

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

despre echipament

Mesajde vrajitoru pe Dum Oct 02, 2011 12:49 pm

am ceva banuti si am gasit niste oferte care sunt foarte tentante, dar ma intreb daca merita cu adevarat sau mai bine ma orientez spre altceva care e mult peste din punct de vedere al calitatii si costurile nu sunt exagerate.

http://www.louis.eu/_20fa0927a29286a767 ... _gr=208905

http://www.louis.eu/_20fa0927a29286a767 ... _gr=202456

Multumesc.
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Benzina s-avem...
Kilometraj: 0

Re: despre echipament

Mesajde duda pe Dum Oct 02, 2011 1:40 pm

Ca protectii iti recomand armura Koerta de la Acerbis, protejeaza super bine si are in plus si protectia de clavicula (eu am luat niste trante foarte nasoale cu ea si desi m-au durut cate o saptamana loviturile macar nu mi-am rupt nimic, protectia de clavicula si-a facut treaba si protectia de coloana este una dintre cele mai bune dupa parerea mea). Pretul era undeva pe la 700ron daca nu ma insel dar merita.

Cizmele. Eu unul strang pentru o pereche de Sidi Crossfire (aprox 1200ron), mi se par cele mai potrivite pentru mine, sunt mega comfortabile, foarte bine construite si au un pret bun fata de restul din gama lor (toate din gama lor sunt foarte bune si ofera un nivel de protectie ridicat, Alpinestars Tech10 foarte bune si rezistente dar care mie nu imi sunt comfortabile si Gaerne SG12 care sunt ceva mai scumpe dar sunt foarte bine construite si foarte comode, astea trei sunt "favoritele" ca sa zic asa). Toate cizmele astea sunt cizme de cross si cu asa ceva se dau baietii si pe la raliuri (Alain Duclos poarta A Tech 10 de exemplu) si din punctul meu de vedere nu e nevoie sa te dai "racing" sa iti rupi piciorul destul de rau cu o motocicleta de enduro-touring de peste 220kg, eu mi-am rupt metatarsienele la o cazatura la 20km/h cu ghete iar cu cizme de enduro mi-am prins piciorul sub TA intr-o cazatura destul de nasoala (franat de la 90km/h pentru o curba la 90grade pe pietris - pierdusem reperul de pe roadbook si totodata incercam sa am tin dupa aia mai mari deci mergeam orbeste si zbuf... piciorul rasucit si prins sub bascula spate dar mi-au ridicat motocicleta de pe picior si in 5 minute eram inapoi pe moto, daca nu aveam cizme de enduro eram praf). O alternativa mai ieftina dar foarte buna ar mai fi Alpinestars Tech 3 care sunt cam 700-800 ron dar care ofera si ele un nivel foarte ridicat de protectie si sunt comfortabile.

In concluzie iti recomand sa mai strangi ceva banuti si sa investesti in echipament de calitate chiar daca nu te dai pe coclau, este o motocicleta inalta si foarte grea asa ca e nevoie de echipament de calitate, mai ales in privinta picioarelor...
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marius.roibu pe Dum Oct 02, 2011 2:42 pm

Duda...nu am nici un ban dar vreau sau imi cumpar pe viitor cate ceva. Vad ca stii despre ce vorbesti si consider ca knoledge ul tau al putea salva multe oase. Daca se poate te rog....Da un top cu cele mai bune sa zicem 2 variante de top si o varianta foarte buna de buget(cum ai exemplificat la cizme) pentru cateva produse gen:
- casca
- armura
- manusi
- ghete

si cam ce crezi tu ca e trebuincios pentru un haiduc de condru!....asa neinitiat si cu sanse mari sa si o ia in freza pe coclau
Imagine
marius.roibu
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Intreaba...si vei fi ajutat

Mesajde vrajitoru pe Dum Oct 02, 2011 3:03 pm

stie ce zice duda, dar e scump(dincolo era mai ieftin) la vorba.... :lol:
m-a convins ca mai bine merg in continuare cu bocancii de munte, ca nu o sa am eu bani de cizme pretentioase....daca as avea toti banii directionati in echipament moto sigur as da, dar mai vreau sa fac si altceva in viata. plus ca la primavara mai trebuiesc bani investiti in moto si daca tot o am, mai vreau sa ma si plimb, oricum o fac prea putin.....

poate zice cineva ceva despre cele 2 produse, cineva care le-a si purtat. nu sunt pretentios, si nici nu ma dau prea mult pe coclauri....
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Mesajde duda pe Dum Oct 02, 2011 6:45 pm

marius.roibu scrie:Duda...nu am nici un ban dar vreau sau imi cumpar pe viitor cate ceva. Vad ca stii despre ce vorbesti si consider ca knoledge ul tau al putea salva multe oase. Daca se poate te rog....Da un top cu cele mai bune sa zicem 2 variante de top si o varianta foarte buna de buget(cum ai exemplificat la cizme) pentru cateva produse gen:
- casca
- armura
- manusi
- ghete

si cam ce crezi tu ca e trebuincios pentru un haiduc de condru!....asa neinitiat si cu sanse mari sa si o ia in freza pe coclau

momentan trebuie sa o tai spre bucuresti si la camin nu am internet dar o sa iti dau un raspuns zilele astea

vrajitoru scrie:stie ce zice duda, dar e scump(dincolo era mai ieftin) la vorba.... :lol:
m-a convins ca mai bine merg in continuare cu bocancii de munte, ca nu o sa am eu bani de cizme pretentioase....daca as avea toti banii directionati in echipament moto sigur as da, dar mai vreau sa fac si altceva in viata. plus ca la primavara mai trebuiesc bani investiti in moto si daca tot o am, mai vreau sa ma si plimb, oricum o fac prea putin.....

poate zice cineva ceva despre cele 2 produse, cineva care le-a si purtat. nu sunt pretentios, si nici nu ma dau prea mult pe coclauri....

daca te-am convins ca e mai bine sa mergi in continuare cu bocancii de munte nu e bine. Daca stii ca nu iti permiti un buget asa de mare pentru echipament poti incerca variantele mai low-budget, eu am recomandat produsele alea nu doar datorita nivelului crescut de protectie dar si datorita calitatii, comfortului si rezistentei in timp, mereu am gandit ca sunt prea sarac sa imi cumpar lucruri ieftine dar decat sa mergi in ghete de munte mai bine strangi macar 400-500 ron si iti cumperi o pereche de cizme de cros mai ieftine dar care sunt cu mult peste din punct de vedere al protectiei (eu momentan am niste cizme de cros Thor de prin anii 90' deci nu sunt de fite dar si-au facut treaba mult mai bine ca bocancii => bocanci de munte+cazatura la 20-30km/h=4 fracturi ; cizme cros vechi+multe cazaturi la viteze mult mai mari si picioare prinse sub moto=0 fracturi)
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Mesajde RomiC pe Dum Oct 02, 2011 11:07 pm

vrajitoru scrie:am ceva banuti si am gasit niste oferte care sunt foarte tentante, dar ma intreb daca merita cu adevarat sau mai bine ma orientez spre altceva care e mult peste din punct de vedere al calitatii si costurile nu sunt exagerate.

http://www.louis.eu/_20fa0927a29286a767 ... _gr=208905

http://www.louis.eu/_20fa0927a29286a767 ... _gr=202456

Multumesc.

despre armura nu pot sa zic n'ica ca eu port 100% din timp geaca care are si protectii asa ca... . dar cizmele sunt OK la banii astia daca mergi si ceva off . eu le-am prins reduse la 45 eur si le-am luat dar le port mai mult pe frig si cand merg pe coclauri la porceala . ofera suficienta protectie la ceea ce facem noi cu transalpul prin 'balarii' . sunt din piele foarte groasa si au protectie destul de buna la tibie si glezne si nu intra apa in ele . iar ca minusuri , daca nu folosesti ceva pudra de talc cand este foarte cald ... nu sunt cizme pentru cei care au probleme cu picioarele . parerea mea .
ps. stai linistit , ca alea de zice Duda de ele sunt acre . :nana
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde vrajitoru pe Lun Oct 03, 2011 12:43 am

Multumesc Romica.
cu marimea cum e? ca trebuie sa fac comanda si ma gandesc sa fac pt 47 ca de obicei port 46...la tine cum a fost fata de obicei?
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andry pe Lun Oct 03, 2011 9:45 am

Eu am ghete ProBiker , de obicei port marimea 40, la acestea tot 40 am comandat. Sunt cam fixe pentru drum mai lung de 100km, incep sa ma jeneze.
Andry
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Vând fân!
Kilometraj: 4300

Mesajde RomiC pe Lun Oct 03, 2011 11:43 pm

vrajitoru scrie:Multumesc Romica.
cu marimea cum e? ca trebuie sa fac comanda si ma gandesc sa fac pt 47 ca de obicei port 46...la tine cum a fost fata de obicei?

:!: un numar mai mare :!:
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde deathu pe Mar Oct 04, 2011 11:51 am

Dar pentru protectia genunchilor pe coclauri ce recomandati? Pantaloni sau genunchere? ..si de care?
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde transalpina pe Mie Noi 16, 2011 1:28 pm

Va salut,

Eu mi-am cumparat de curand o geaca de la louis :
http://www.louis.de/_20ddce790a5568c98c ... _gr=208772

Am probat-o si am o mica nedumerire: protectiile de la coate stau putin pe langa cot cand indoi mana in pozitia necesara pentru a tine ghidonul.
Teoretic nu prea cred ca e ok, ma gandesc ca ea ar trebui sa "imbrace" perfect cotul si sa stea pe el. Geaca are o ghinga de ajustare dar e mai sus pe brat, cam la niverul bicepsului. Vreau sa va intreb daca asa e normal la protectiile de cot din geci . Cele de la umar si spate vin perfect.

Vreau sa cumpar si o pereche de pantaloni "all seasons" .
Ce imi puteti recomanda?
Dar manusi? :-D

Multam
transalpina
Cum ii zice la ....

Specimen: XL650

Mesajde B43XTM pe Mie Noi 16, 2011 9:57 pm

Nu va mai cumparati oameni buni echipament fara sa probati, pentru binele buzunarului vostru.

Sansa sa va vina perfect este tare mica, si de multe ori ajungeti sa vindeti ce v-ati luat la preturi de nimic fiindca nu vi se potriveste. Sau sa trimiteti inapoi... alta bataie de cap. Protectiile trebuie sa vina bine pe cot, si cand indoi cotul si cand tii mana dreapta, si sa nu jeneze in vreun fel. La fel si la genunchi. Imi pare rau ca nu am inteles asta de prima oara si am dat banii pe prima geaca aiurea. La fel cum am dat banii si pe combinezon de ploaie - apara de ploaie PERFECT(a fost vreo 200 lei dar am mers pe ploaie torentiala fara sa treaca vreun strop prin el) dar este cat se poate de inutil daca ai geaca buna care face acelasi lucru. Si nu credeam ca zic asta vreodata, dar... dai un ban si stai in fata.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde transalpina pe Lun Dec 05, 2011 3:51 pm

Va salut,

Am primit casca, comandata de pe net (Scorpion EXO 1000 E11) , si am avut noroc. Se potriveste bine pe forma capului meu :-). E fixa, nu joaca pe cap si mi se pare destul de comfortabila.
Urmeaza pantalonii, ghetele si manusile (pe care vreau sa le iau pe probate) si vreau ceva sfaturi.
Ar fi de folos sa stiu la ce sa am uit cand cumpar ceva din cele enumerate, ce "dotari" ar fi pt ele, care sunt mai bune din punct de vedere calitativ.
Ce ziceti? Aveti ceva info pentru mine?

Multam.
transalpina
Cum ii zice la ....

Mesajde fabian pe Mar Dec 06, 2011 9:02 pm

transalpina scrie:Va salut,

Am primit casca, comandata de pe net (Scorpion EXO 1000 E11) , si am avut noroc. Se potriveste bine pe forma capului meu :-). E fixa, nu joaca pe cap si mi se pare destul de comfortabila.
Urmeaza pantalonii, ghetele si manusile (pe care vreau sa le iau pe probate) si vreau ceva sfaturi.
Ar fi de folos sa stiu la ce sa am uit cand cumpar ceva din cele enumerate, ce "dotari" ar fi pt ele, care sunt mai bune din punct de vedere calitativ.
Ce ziceti? Aveti ceva info pentru mine?

Multam.

cat porti la picior?
daca porti 44 esti norocos, mai am o pereche de TCX Infinity GTX cu 400 ron , noi in cutie.
fabian
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 15

Mesajde mmario pe Mie Dec 07, 2011 9:52 am

fabian scrie:......
daca porti 44 esti norocos, mai am o pereche de TCX Infinity GTX cu 400 ron , noi in cutie.

Păi eu port 44, dar nu mă simt încă norocos.
M-aş simţi norocos dacă ar fi 200 lei perechea respectivă.
Si m-aş simţi şi mai norocos dacă ar fi fabricată în 2010 sau 2011. :escape
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

Următorul

Înapoi la Discuţii generale