despre un pod... povestea lui si calatoria mea

Povestiri, fotografii, track-uri din aventurile voastre.

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

despre un pod... povestea lui si calatoria mea

Mesajde mihai m pe Mar Sep 14, 2010 11:06 pm

Salutare, oameni buni

Povestea acestei calatorii incepe cu ceva timp in urma, cand pe Discovery Channel am vazut o emisiune despre un pod.Un pod construit prin 1500,daramat in urma unui razboi apoi reconstruit piatra cu piatra prin 2003-2004.Din acel moment,am vrut sa vad cu ochii mei acest pod.Nu aveam nici cea mai vaga idee despre momentul cand il voi vedea, dar stiam ca acea clipa va veni.

Restul povestii :http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=581986&st=0#entry2596064
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...
Kilometraj: 0

Re: despre un pod... povestea lui si calatoria mea

Mesajde Korben Dallas pe Mie Sep 15, 2010 12:25 am

Bravo, Mihai!
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde coach pe Mie Sep 15, 2010 8:04 am

Am fost si eu in Muntenegru, luna trecuta (august), dar la Bar, la mare, pentru un pic de odihna.
Intr-adevar, toata tara asta e superba, doar un munte si un viraj, merita toti banii ca sa o cam vizitezi, anul viitor, daca reusesc sa-mi strang ceva banuti din salariul meu de profesor care si asa e cum e, as vrea sa-mi petrec doua saptamani pe acolo, prin toate canioanele, si parcurile nationale. Avantajul meu e ca vorbesc sarbeste
Asa ca daca e cineva care vrea sa facem gasca si sa bantuim un pic prin muntii fostei Yugoslavii sa se anunte. Oricum o sa revin asupra acestei idei undeva prin primavara.
Prin canionul Moravce o sa mai existe drum inca cativa ani, dupa aceea o sa dipara - se construieste autostrada si un baraj pe canion si o sa fie inundat. Pacat, pentru ca e superb.
Si pentru la anul daca e cineva care vrea sa mearba la Bar, recomand cu incredere gazda la care am stat pentru ca apartamentele sunt de 3 stele. si o liniste ca ti-e frica sa vorbesti tare.

Felicitari Mihai
coach
Merg pe o roata

Specimen: XL650
Kilometraj: 23

Mesajde mihai m pe Mie Sep 15, 2010 10:01 pm

mihai m
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mihai m pe Vin Sep 17, 2010 12:10 am

mihai m
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mihai m pe Vin Sep 17, 2010 9:25 pm

mihai m
Iti pot arata si tie ...

Mesajde motorcicle pe Lun Sep 20, 2010 2:14 pm

Felicitari nenea Mihai ! Foarte faina tura :bounce: :bounce: :bounce: !
motorcicle
Merg pe o roata

Vorba de duh: Sa fie crom !

Mesajde hobo pe Mie Ian 26, 2011 11:54 pm

Iata ce am citit pe un site unguresc despre reconstruirea podului. Inginerii nu au putut dezvolta un mortar, cum ar fi fost cel utilizat în original la Podul vechi fiindca pe vremuri nu cunosteau inca cimentul,si au vrut sa refaca exact cum a fost mai inainte. Au încercat timp de doi ani, dar ştiinţa nu a avut mult succes. În cele din urmă, pietrari turci au încercat un mortar pe bază de reţetă medievala. Ca elementele de bază au folosit: lamaie, lana de capra, praf de oase şi gălbenuş de ou . Inginerii nu au putut crede ochilor, atunci când testele au arătat că mortarul medieval le aduce rezultatele mult asteptate, care este necesar pentru o coeziune intre pietre. Acest mortar vechi a făcut din nou Podul Vechi din Mostar. :cofee
Frumoasa poveste :inchinare
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Mesajde costinell_mc pe Dum Feb 27, 2011 3:52 pm

coach scrie:Am fost si eu in Muntenegru, luna trecuta (august), dar la Bar, la mare, pentru un pic de odihna.
Intr-adevar, toata tara asta e superba, doar un munte si un viraj, merita toti banii ca sa o cam vizitezi, anul viitor, daca reusesc sa-mi strang ceva banuti din salariul meu de profesor care si asa e cum e, as vrea sa-mi petrec doua saptamani pe acolo, prin toate canioanele, si parcurile nationale. Avantajul meu e ca vorbesc sarbeste
Asa ca daca e cineva care vrea sa facem gasca si sa bantuim un pic prin muntii fostei Yugoslavii sa se anunte. Oricum o sa revin asupra acestei idei undeva prin primavara.
Prin canionul Moravce o sa mai existe drum inca cativa ani, dupa aceea o sa dipara - se construieste autostrada si un baraj pe canion si o sa fie inundat. Pacat, pentru ca e superb.
Si pentru la anul daca e cineva care vrea sa mearba la Bar, recomand cu incredere gazda la care am stat pentru ca apartamentele sunt de 3 stele. si o liniste ca ti-e frica sa vorbesti tare.

Felicitari Mihai

Si eu am fost in Bosnia in parcul Tara si Muntenegru - Budva si vreau sa ma intorc cu moto anul asta neaparat.
Poate ne potrivim in program... zona e de vis oricum si singur de te duci
Mi-am facut prieteni in Bosnia la un kamp de rafting unde putem sta ieftin si facem o tura, si tara si oamenii sunt incredibili http://www.kamptara87.com/
Sa vezi in apa sub tine la 10 metri adincime pastravii cum inoata, sa vezi din barca canion de 100 metri, credeti-ma este un MUST DO
Eu chiar voiam sa rup o boaba de sirba cind ma intorc ca oamenii nu vb decit germana si sirbeste
Daca imi iese, voiam sa ne cuplam 2-3 mobre de aici si femeile in masina, daca nu vin numai cu moto
Podul nu a fost pe traseul meu dar este fenomenal.
Tinem legatura, poate ne intilnim pina atunci la Garnic la festival
Cosmin - 0724 205 722
0724 205 722
Vizitati cu incredere prietenii mei din Rep. Srpska - Tara rafting - http://kamptara87.com/
costinell_mc
Merg pe o roata

Specimen: XL650

Înapoi la Aventuri cu Transalpul