Diferente TA - AT

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Diferente TA - AT

Mesajde namaste pe Mie Oct 20, 2010 10:44 am

Salutare dragi posesori de TA si AT.

Am cateva intrebari pentru cine cunoaste bine ambele motociclete.

In iarna asta am in plan constructia unei motociclete mai Adventure decat este TA sau AT.

Planul initial este sa folosesc un cadru de TA (din cate stiu e mai usor), un motor de AT, furca de KTM (o sa vad ce gasesc), un Wilbers pe spate cu bascula de AT, rezervor AT etc.
Ideea e sa o fac cat mai usoara!

Intrebarea e daca merita diferenta de greutate dintre cadrul AT si TA.
De ce e africana asa de grea?
Cadrul de TA e mult mai usor decat cel de AT?
Din cate am observat e mai scurt, iar asta m-ar avantaja.

Sunt in dilema. Cadrul de africana ar trebui sa fie mai solid, dar nu vreau greutate.

Sa folosesc un cadru de AT sau TA? E o intrebare destul de grea, la care inca n-am reusit sa raspund.
De asemenea, cred ca si ciclistica e diferita un pic. Chiar nu stiu ce sa aleg.
Multumesc anticipat pentru sfaturi.

Andrei..
Tel: 076 7718899
namaste
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: Diferente TA - AT

Mesajde reltih pe Mie Oct 20, 2010 2:43 pm

salut Andrei !
bine ai revenit in tara minunilor !
mai exista o alternativa, se numeste RD03, 185 de kg la gol ( cat TA ) si este mult mai accesibila ca pret fata de rd 04 si 07, iar dupa parerea mea, este si net superioara celor 2, cel mai reusit african dupa parerea mea, asta cred c-o recunoaste orice africanist
de asemenea userul cstelia de pe motoretism are de vanzare un rd03 destul de ieftin (900 e), perfect pt a incepe un astfel de proiect.
desigur mai ai varianta sa pui motor de rd03 pe transalp, furca fata, amortizoru si bascula, s.a.m.d. aproape totul e bolt on
tine-ma la curent, ma bate si e mine gandu la niste modificari radicale, dar nu prea sunt finante :( nu-s in stare nici lantu sa-l schimb de vreo 2 luni
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde asilindean pe Mie Oct 20, 2010 3:42 pm

Salut

si bine ai revenit :)

si eu am inceput o mica transformare a TA-ului. In speta am gasit o bascula spate de RD04 pe care vreau sa o pun pe vaca mea. Desigur mai caut si un rezervor de RD04, dar de asta inca nu am gasit. Daca aflati ceva da-ti de veste.

O data cu schimbarea basculei urmeaza sa schimb lantul. TA are 118 si cu noua bascula imi trebuie 124 :D

Spor la munca si sa ne tii la curent
Adrian
asilindean@yahoo.com

Oh, the wind, the wind is blowing,
Through the graves the wind is blowing,
Freedom soon will come;
Then well come from the shadows.
asilindean
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 45000

Mesajde pedros pe Joi Oct 21, 2010 2:37 pm

Modificari se pot face multe, atit pe cadrul de TA cit si AT. Mai important ar fi ce anume vrei sa faci cu motoreta.
Fişiere ataşate
ptr Boieru.jpg
ptr boier.jpg
hpim5112editedxr8.jpg
he.jpg
AT_REISEFERTIG1.jpg
MA LAS DE MOTORETE SI O IAU DE LA CAPAT.
pedros
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Paci mie drumu

Mesajde reltih pe Joi Oct 21, 2010 3:28 pm

kitul ala de carene Boano pt. transalp e orgasmic, inca sper la un credit ceva sa-mi iau si eu unu :balosu
ia de aci: http://www.boano.com/foto.asp?prd=321
si rezervor de 34 de litri tot pt transalp cu kit de carene: http://www.boano.com/foto.asp?prd=153
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde namaste pe Joi Oct 21, 2010 3:53 pm

Kit-urile de la Boano sunt fantastice. Salivez dupa ele de multa vreme, dar costul total al modificarii imi depaseste complet bugetul daca iau asa ceva in considerare.

Ideea cu Africana de 650 e foarte buna. Am citit mult despre RD03 in ultimul timp si merita cu adevarat sa incep cu asa ceva.

Pana acum am o mica lista de modificari si restaurari pe care as putea sa le fac unui RD03:

- motor complet restaurat
- frane restaurate
- suspensie fata de XR600 sau ceva similar
- suspensie spate Ohlins sau Wilbers
- disc de frana mai mare
- inlocuirea bordului cu unul digital
- construirea unui rezervor in locul seii pasagerului si a carenelor spate (simlar cu cel vandut de Boano)
- Adaugarea unor spatii de stocare de scule in scut
- Cutii laterale cat mai usoare si apropiate de cadru.
- Orice plastic dispare, fiind inlocuit de aluminiu, doar acolo unde e strict necesar.
- Bloc de lumini mult mai mic si mai usor

Astea sunt elementele principale ce urmeaza a fi modoficate. Pe langa le sunt mici modificari care costa si ele enorm (sa, manere incalzite, ghidon enduro, inaltatoare ghidon, protectii acerbis etc)

Vreau o motocicleta noua. Din pacate e imposibil sa gasesc ceva serios construit si usor de reparat oriunde.
Exista motociclete gata modificate, mult mai performante decat ce voi putea eu construi, numai ca depasessc 15000 euro :(.

Imi trebuie o motocicleta care sa faca fata Rusiei.
Daca aveti pareri, va rog sa le impartasiti.

Va tin la curent..

Andrei.
namaste
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Joi Oct 21, 2010 4:24 pm

man pana si pegaso a facut fata rusiei cu un casalot calare, mobra ta asa cum e n-ar avea nici o problema :high
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde namaste pe Joi Oct 21, 2010 5:01 pm

Nu. nu, n-ai inteles.

Vreau o mobra care sa faca fata Rusiei in adevaratul sens al cuvantului. Pot sa sui pana si o sportiva in camion.
Vreau o mobra in noroi, nu in bena.

Andrei..
namaste
Iti pot arata si tie ...

Mesajde pedros pe Joi Oct 21, 2010 8:49 pm

Andrei, parerea mea este ca exagerezi putin.
1.La un motor de rd03, nu ai ce sa restaurezi decit cele 2 lanturi de distributie si poate 2 perechi de segmenti.
2.Frine , de schimbat discurile 2 la nr, si placute frina 2 perechi.
3.Suspensi fata, is bune si ale ei daca le mai intaresti .
4.Restul de electrica, bord etc o faci prin reducere cum ar fi turomutrul si altele.
5.Seaua , o modifici ptr 1 persoana, minere, ghidon,aparatori etc, le poti face rost sh.

Apucate tu de proiectul tau , si ai sa vezi cita lume o sa te ajute.Eu unul te ajut cu tot ce stiu.
MA LAS DE MOTORETE SI O IAU DE LA CAPAT.
pedros
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: Paci mie drumu

Mesajde reltih pe Joi Oct 21, 2010 10:14 pm

sunt perfect de acord cu Pedros, rd03-ul e bullet proof, mai ai si avantajul ca se potriveste aproape tot de pe TA pe el si viceversa, de la cdi-uri pana la roti.
daca mergi pe ideea de reducere a greutatii si noroaie esti pe drumul gresit, mai mult de 15 kile nu vad cum poti scoate la vacile astea, asta asa cu indulgenta (fa un test, scoate toate plasticele si toate tampeniile de care te poti lipsi si punele pe cantar, apoi scade greutatea celor pe care le pui in loc, ca doar nu mergi cu firele pe afara si fara far), iar la o calatorie de mii de km o sa ai si un munte de bagaje, iar greutatea de 10-15 kile de care te-ai chinuit atata sa scapi n-o sa mai conteze, mai ales in noroaie.
daca vrei pur si simplu o motoreta mai potenta esti pe drumul cel bun, daca vrei mai usoara si sa faca fata noroaielor, nu ! sunt alte motoare in categoria aia, dar care o sa-si arate dezavantajele pe sosea si la carat.
si tine minte vorba mea, nu mobra te scoate din noroaie, nici macar cauciucurile daca nu stii ce sa faci cu ele, este 90% riderul.
Bafta :beer
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde namaste pe Vin Oct 22, 2010 6:53 pm

Va multumesc mult pentru raspunsuri.

Ai dreptate Catalin, nu sunt motoare de cross si nu le poti usura prea mult.

Cand am luat intre picioare in Israel un African din 2000, dupa 6000 de km pe vaca mea, am zis ca e cea mai usoara mobra din lume. Pe a mea am construit-o in graba, dintr-un morman de fiare.
A iesit exceptional, e un tank in adevaratul sens al cuvantului. Problema e ca am ingreunat-o prea tare.
Numai cutiile laterale au 18 kg. Scutul, crash-ul si toate fiarele de pe ea sunt masive.
Vreau sa fac un motor simplu de pe care sa elimin neajunsurile pe care le are cel pe care il am acum.
Am invatat multe din constructia acestuia si sunt sigur ca va fi mult mai reusit.

Daca reduc 15 kg e exceptional. Asta inseamna ca voi avea o mobra care incarcata de drum va cantari cat un transalp sau cu 10 kg mai mult.
Greutatea unui motor ca TA sau AT, care incarcat sa cantareasca cu 10-15 kg mai mult decat unul stock, e ceva care nu ma sperie.

Nu vreau o capra pentru ca le detest la drum lung.

Si daca nu v-am convins si nu m-am convins nici pe mine, va spun urmatorul lucru : O sa innebunesc iarna asta daca nu repar ceva, iar la a mea nu mai am ce sa fac!

Toate cele bune.

Andrei..
namaste
Iti pot arata si tie ...

Mesajde edisone pe Vin Oct 22, 2010 7:36 pm

reltih scrie:sunt perfect de acord cu Pedros, rd03-ul e bullet proof, mai ai si avantajul ca se potriveste aproape tot de pe TA pe el si viceversa, de la cdi-uri pana la roti.
daca mergi pe ideea de reducere a greutatii si noroaie esti pe drumul gresit, mai mult de 15 kile nu vad cum poti scoate la vacile astea, asta asa cu indulgenta (fa un test, scoate toate plasticele si toate tampeniile de care te poti lipsi si punele pe cantar, apoi scade greutatea celor pe care le pui in loc, ca doar nu mergi cu firele pe afara si fara far), iar la o calatorie de mii de km o sa ai si un munte de bagaje, iar greutatea de 10-15 kile de care te-ai chinuit atata sa scapi n-o sa mai conteze, mai ales in noroaie.
daca vrei pur si simplu o motoreta mai potenta esti pe drumul cel bun, daca vrei mai usoara si sa faca fata noroaielor, nu ! sunt alte motoare in categoria aia, dar care o sa-si arate dezavantajele pe sosea si la carat.
si tine minte vorba mea, nu mobra te scoate din noroaie, nici macar cauciucurile daca nu stii ce sa faci cu ele, este 90% riderul.
Bafta :beer

Hai sa-i dam Cezarului ce e al Cezarului, dar nici 90% ... fara suparare, un 75% cred ca este mai corect :wheelie. In rest ai perfecta dreptate si tu si Pedros :beer
S-auzim numa' de bine!
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde reltih pe Vin Oct 22, 2010 8:37 pm

80 ? :nana
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Alin Gabor pe Vin Oct 22, 2010 9:26 pm

Reltih esti de belea :lol: Unde este un pic de ciondaneala pe un topic , hop si tu :lol:
Acum nu am nimic cu tine (ce a fost de mult s-a uitat) , dar chiar trebuie sa ai ultimul cuvint ? E uite scriu si eu 77% , na acum ce mai zici ? :nana
Imagine
Alin Gabor
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cred ca pot ...
Kilometraj: 54000

Mesajde Korben Dallas pe Sâm Oct 23, 2010 12:43 am

:hhhhm
:RTFM
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...