Distribuitor 12v ...

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Distribuitor 12v ...

Mesajde ivanp pe Dum Iul 04, 2010 11:18 pm

Salut,

Ma intereseaza sa imi fac asa ca un distribuitor de +12 v pozitionat sub sa si alimentat/comandat printr-un releu la care pot apoi sa imi leg toate accesoriile electrice(manere/xenon/bricheta/gps/alarma). Asta ar trebui sa fie ca o placa cu doi poli (+ si -) si pe placa mai multe gauri unde poti prinde cu surub cablurile de la consumatorii electrici.
Ar trebui sa fie inchis intr-o cutie pentru a evita scurtcircuite din greseala.
Am nevoie de dispozitiv pt a elimina manunchiul de cabluri ce sunt legate la bornele bateriei acum.
Aveti vre-o sugestie pt ceva de genul existent in comert?

Multumesc,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Distribuitor 12v ...

Mesajde B43XTM pe Lun Iul 05, 2010 12:08 am

Nu am idee de asa ceva din comert, dar si eu ma gandeam la acelasi lucru. Si pentru ca sub sa apr diferite probleme, ma gandeam la o operatiune de face-lift total al TA-ului, si sa includ acest 'distribuitor' in partea frontala.

Ma gandesc ca ai putea folosi totusi pe post de 'distribuitor' (daca am inteles bine ce vrei sa faci) acele batoane de plastic cu cate 10 pini si surubele care se folosesc in instalatiile electrice pt 220V. Mai departe nu m-am gandit (gen cutie/izolatie), pentru ca in planul meu fantastic erau protejate de ud si toate aveau sigurante :)

Si apropo de sigurante - o cutie de sigurante de Dacie (de-aia veche), n-ar fi buna pentru ce iti trebuie tie? Poate un pic modificata sa ai prinderi cu surubele :soarele:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde Korben Dallas pe Lun Iul 05, 2010 10:26 am

B43XTM scrie:Si apropo de sigurante - o cutie de sigurante de Dacie (de-aia veche), n-ar fi buna pentru ce iti trebuie tie? Poate un pic modificata sa ai prinderi cu surubele :soarele:

Nu!!!
Orice, numai aia nu, o spun din proprie experienta
Folositi sigurante tip baioneta, asa cum are Transalpul
http://www.tme.eu/ro/katalog/sigurante- ... e%3D1%2C20
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'
Kilometraj: 0

Mesajde ivanp pe Lun Iul 05, 2010 12:00 pm

B43XTM scrie:Si apropo de sigurante - o cutie de sigurante de Dacie (de-aia veche), n-ar fi buna pentru ce iti trebuie tie? Poate un pic modificata sa ai prinderi cu surubele :soarele:

... nush' cum arata o cutie de sigurante de dacie decat vag imi amintesc cum trebuia sa mai freci sigurantele alea ca sa faca contact cand nu iti functiona ceva electric... vad ca si Korben isi mai aminteste. :Nigar:

alea de care zici tu de instalatii de 220 ar fi bune insa toate alea ar trebui sa fie unite printr-un fir ... adica eu sa duc un + pe placa aia si sa pot pleca cu mai multi +.

Ma mai uit prin piata in weekend si poate gasesc ceva ... pana la urma ma apuc si gauresc in mai multe locuri doua bucati de platbanda si ii dau gauri si vad eu cum le prind sa nu se atinga aiurea.

Merci,
Paul

LE ... uite ca prietenul google face lumina si de data asta. evident ca s-au mai lovit si altii de aceeasi nevoie:
http://www.canyonchasers.net/shop/generic/relay.php
mie imi trebuie piesa aia "Distribution block"

stima,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Înapoi la Accesorii