E tzeapa ,dar cer parerea voastra

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

E tzeapa ,dar cer parerea voastra

Mesajde hobo pe Mie Ian 13, 2010 8:06 pm

Un prieten mi-a cerut sa ajut la achizitionarea unui ATV pe care a gasit pe Bikeshop.ro.Pretzul este mult prea bun ca sa fie adevarat;1600 eu pt un atv aproape nou (aproape 500km pe bord)si are o capacitate de 700 cm .Dupa cateva mail-uri(nu da nr tel)a cerut 500 eu garantie.Dar mai bine pun textul :..............................................................................................................................................
Buna ziua,

Am rezolvat totul la companie.Atv-ul este la ei.Cred ca v-au contactat deja de ieri.
Acum ei asteapta confirmarea de la mine.
Deoarece trimit atv-ul in Romania,m-am gandit ca trebuie sa imi iau o masura de siguranta.Scuze ca imi iau acum aceasta masura.

Ca sa fiu sigur ca doriti cu siguranta sa il cumparati,trebuie sa trimiteti 500 Euro pe numele unei rude din familia dumneavoastra prin western union.Va cer acest lucru pentru ca odata trimisi banii,dumneavoastra
platiti un comision si nu cred ca va va conveni sa pierdeti acesti bani doar de dragul de a va juca cu banii si cu timpul meu.Apoi eu voi intra pe siteul western union si voi verifica daca sunt banii.Daca totul va fi ok,voi da drumul la
transport.Apoi dupa ce ajunge in Romania si dupa ce il testati,mergeti sa schimbati destinatarul banilor cu numele meu iar restul de bani ii dati la agent.In felul acesta banii dvs sunt in siguranta pentru ca numai cel din familia dvs. poate sa ii scoata sau dumneavoastra sa ii retrageti.
Pentru a efectua transferul puteti merge la posta sau la case de schimb valutar pentru ca au comisionul mai mic.
O sa va rog sa specificati ca ruda dvs este in Anglia pentru ca eu sa pot verifica banii de aici.
Ruda dvs nu trebuie sa fie in Anglia pentru ca trimiteti banii doar ca sa ii verific si nu trebuie sa ii retraga acea ruda.
Nu va trebuie o adresa.Trebuie doar nume,tara,oras,suma bani.
Cum trebuie sa trimiteti:
Nume Prenume: ruda a dumneavoastra
Oras: Londra
Tara: Anglia
Suma:500 Euro
Pentru a trimite bani prin western union nu aveti nevoie de un cont.Mergeti doar cu buletinul.Dureaza doar 5 minute sa trimiteti
...........................................................................................................................................
Aici am inchis afacerea scriind o scrisoare pe masura.Intrebare:ati patzit careva cu omul asta? :Salutare:
hobo
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 130000

Re: E tzeapa ,dar cer parerea voastra

Mesajde iulian pe Joi Ian 14, 2010 1:55 am

hmm , miroase dubios intradevar dar pers respectiva care zice ca vinde atv-ul nu prea are cum sa se atinga de banii tai , in cel mai rau caz pierzi comisionul la WUnion . Deci atv-ul e in anglia si vanzatoru il trimite in romania ? deasta vrea banii in anglia ?
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde reltih pe Joi Ian 14, 2010 2:13 am

Este teapa, imi pare rau sa te dezamagesc, am citit despre asta acum cateva luni pe motociclism, da si tu un search ceva si mai ales nu face prostia asta!
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde reltih pe Joi Ian 14, 2010 2:21 am

uite un exemplu de pe motocilism :))

Salut ,am continuat discutia cu teparul si acum mi-a trimis un email in care spune ca rezolvat cu o companie de transport si ca vrea sa trimit 500 eur prin western union unei alte persoane decat lui(unei rude de'a mea de ex) ca el sa poata verifica pe site-ul western prezenta banilor....bla bla.Basca mai mi-a trimis si o copie dupa buletinul lui ca sa imi arate cat de serios este el.O sa pun aici emailul pe care l-am primit de la el cu un copy/paste + buletinul+ linkul catre pagina transportului , unde se poate vedea si motorul in vreo 30 de poze.

Buna ziua,

Am rezolvat totul la companie.Acesta este numarul cu care puteti vedea motorul al ei pe site :8E31BB13LA1
Acum ei asteapta confirmarea de la mine.
Deoarece trimit motorul in Romania,m-am gandit ca trebuie sa imi iau o masura de siguranta.Scuze ca imi iau acum aceasta masura.

Ca sa fiu sigur ca aveti banii intradevar si ca doriti cu siguranta sa il cumparati,trebuie sa trimiteti 500 Euro pe numele unei rude din familia dumneavoastra prin western union.Va cer acest lucru pentru ca odata trimisi banii,dumneavoastra
platiti un comision si nu cred ca va va conveni sa pierdeti acesti bani doar de dragul de a va juca cu banii si cu timpul meu.Apoi eu voi intra pe siteul western union si voi verifica daca sunt banii.Daca totul va fi ok,voi da drumul la
transport.Apoi dupa ce ajunge in Romania si dupa ce il testati,mergeti impreuna cu agentul de la companie sa retrageti banii si sa ii inmanati.
In felul acesta banii dvs sunt in siguranta pentru ca numai cel din familia dvs. poate sa ii scoata sau dumneavoastra sa ii retrageti.

Pentru a efectua transferul in siguranta,puteti sa puneti si o intrebare secreta in transfer si nu imi spuneti raspunsul.
Deasemenea,nu am nevoie sa stiu nici numele celui care primeste banii.
Pentru a efectua transferul puteti merge la posta sau la case de schimb valutar pentru ca au comisionul mai mic.

O sa va rog sa specificati ca ruda dvs este in Anglia pentru ca eu sa pot verifica banii de aici.
Ruda dvs nu trebuie sa fie in Anglia pentru ca trimiteti banii doar ca sa ii verific si nu trebuie sa ii retraga acea ruda.
Nu va trebuie o adresa.Trebuie doar nume,tara,oras,suma bani.
Cum trebuie sa trimiteti:
Nume Prenume: ruda a dumneavoastra
Oras: Londra
Tara: Anglia
Suma:500 Euro
Pentru a trimite bani prin western union nu aveti nevoie de un cont.Mergeti doar cu buletinul.Dureaza doar 5 minute sa trimiteti.

Am atasat copie la buletinul meu ca sa vedeti ca sunt un om serios.

Daca sunteti de acord,va rog sa imi raspundeti in cel mai scurt timp pt a putea
incepe tranzactia.

Acum emailul primit de la asa zisul transportator

Welcome to Cars-Transports service,

You have in our custody a motorcycle BMW K1200RS

We checked all papers for your security and make all papers for registration on your name in Romania.
Here's a number you can use on our website :
http://www.carstransports.07x.net/tracking.htm ( Tracking Number: 8E31BB13LA1) to see where is the motorcycle and in what stage is that transaction.

We waiting the seller confirmation to begin the transaction.

Best regards,
Supervisor Agent: Sam Duran
Cars-Transportes Inc.
Civic Centre Building
Anselm Road 52
SW6 1-LJ
London UK
Europe
www.carstransports.07x.net
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde reltih pe Joi Ian 14, 2010 2:23 am

cica s-ar numi '' scrisoarea nigeriana'' acest tip de teapa :Nigar:
reltih
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Joi Ian 14, 2010 11:57 am

si tzeparul cum castiga? in scrisoarea nigeriana iti cere sa ii trimiti lui banii... aici nu. cum face?
manach
Moderator

Kilometraj: 0

Mesajde Nevermore pe Joi Ian 14, 2010 3:11 pm

Salutare lume,

Tzeapa e destul de veche in domeniul auto.
Banuiesc ca nu le mai tine acolo si le e frica de politia care urmareste site-urile auto si au trecut si la moto.
Nu are nici o legatura cu scrisoarea Nigeriana.

Totul pare extrem de sigur din ochii omului cinstit care vrea sa cumpere.

Incep prin a va povesti cum functiona in domeniul auto si voi incercati sa vedeti daca sunt ceva similitudini.
Omul posta pe mobile.de (cel mai cunoscut site de auto second-hand din Germania) o masina extrem de ieftina, relativ noua si fara nici o problema tehnica.
La descriere spune scurt ce optionale are masina si ca vrea sa o vanda urgent pt ca el tocmai s-a mutat in Anglia unde nu poate sa o foloseasca.
Urmau mail-urile si perioada de convingere.

Dupa ce cumparatorul se convinge ca vanzatorul chiar e la ananghie si situatia e perfect normala si de inteles incep detaliile despre bani.
1. Depozit la Wester Union.
Motivele: sa calatoresti cu multi bani nu e sigur, vanzatorul vrea sa fie sigur ca are de a face cu un cumparator serios si nu isi pierde timpul inutil etc
2. Detaliile si verificarea depozitului
Aici incepe distractia pt ca initial nu se spune prea mult despre cum se verifica acest depozit.
Dupa ce ai pus banii si ii spui prin mail omul iti va cere copie dupa chitanta sau seria acesteia si evident datele de identificare ale celui pe numele cui sunt banii.

Pina aici nimic suspicios. Totul legal si perfect sigur.
GRESIT. Daca ai trecut de pasul 2 poti sa iti iei adio de la bani

3. Tzeapa (tu nu prea ai nici o influenta si se desfasoara fara ca tu sa fii informat)
Cu datele necesare exista 2 variante in functie de ce suma vorbim:
- sub 1000 €: oamenii au un cunoscut undeva la o filiala locala Western. Acesta poate nota detaliile necesare si cand va fi luat la bani marunti spune ca banii au fost ridicati de destinatar - dand in asha fel detaliile despre cel care a ridicat banii incat politia sa nu poata concluziona clar din partea cui e frauda (in cazul in care aceasta chiar va fi reportata si procesata)
- sume peste 1000 €: situatia devine mai spinoasa si e nevoie de o baza serioasa in caz de analiza detaliata a politiei.
Dar cum si suma e mai mare, oamenii isi permit deja sa falsifice acte si sa mearga la orice sucursala sa ridice suma respectiva.

4. Buza umflata.
Cand nu iti mai raspunde nimeni de nicaieri, decizi ca iti bagi picioarele in el comision si retragi banii; care bani ghici ce: nu mai sunt !!!
Asta e de obicei la cateva saptamani/luni dupa ce frauda s-a comis deci chiar daca raportezi sunt shansele destul de mici sa mai poti face ceva.

Fun fact (pe vremea cand m-am distrat cu vreo 2 sa vad ce pot debita in mail-uri)
- omul sustinea ca e neamt si s-a mutat in Anglia pt un job nou; ii scriu in germana si imi raspunde pe engleza cum ca nu pricepe. Neamt … mutat in Anglia care deja a uitat germana?

Faceti voi legaturile si vedeti daca pushca si daca e sau nu tzeapa.
Nevermore
Merg pe o roata

Specimen: XL700
Vorba de duh: Calatorului ii sta bine
Kilometraj: 39000

Mesajde hobo pe Joi Ian 14, 2010 3:14 pm

Stiam ca am citit undeva despre asta.Multumesc si o sa transmit prietenului meu cele constatate.Pina la urma prostia si lacomia se plateste.Multumesc inca o data pt.informatii. :Dejtu2:
hobo
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 130000

Mesajde vest pe Joi Ian 14, 2010 11:47 pm

:Salutare:

In special feriti-va de +44........, cand am fost in GER si mi-am luat motorul, am fost avertizat de catre prietenul care ma ajutat la cumparare ca in vest e o moda cu tzepele made in U.K.Si culmea ca nimeni nu le face mai nimik.asa ca nu fiti "botanisti"chiar daca tenteaza la greu.....

:ciclop2:
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Nu fii pork
Kilometraj: 40000

Mesajde hobo pe Dum Ian 17, 2010 10:10 pm

:carte: :Dejtu2:
hobo
Iti pot arata si tie ...