Echipamentul potrivit

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Echipamentul potrivit

Mesajde manach pe Joi Oct 29, 2009 1:20 pm

M-am uitat pe aici dar nu am vazut un topic dedicat echipamentului.
In pregatirea achizitiei strang si bani pentru echipament, insa nu stiu ce se potriveste mai bine.
Din pacate, probabil voi merge 90% prin oras. Vreau ceva care sa ma apere de ploaie si de frig, ca sa lungesc sezonul cat mai mult.

Voi ce folositi? ma gandesc ca se pot face doua liste distincte: "oras" si "cursa lunga".
Piele sau (ceva_cu)_tex? La regimul de mers al vacutei e nevoie de armuri? Protectiile sa fie hard sau soft?

Chiar astept cu nerabdare relatarile voastre, pentru ca pana la primavara, hrana asta ma tine sa nu innebunesc.
manach
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: Echipamentul potrivit

Mesajde B43XTM pe Joi Oct 29, 2009 1:47 pm

Ti-ai luat transalp sa te plimbi mai mult prin oras? :( pacat de el... mai ales ca nu esti la campie ca amarastenii de bucuresteni.

Echipament zici? Nu stiu ce e mai potrivit, dar am constatat ca o casca flip-up e foooaarte utila indiferent de oras/afara din oras.

Altfel, eu am o geaca de vara-iarna (fara/cu mesada) de textil, spalata de 10 ori si impermeabila... 2-3 min :D . Are niste protectii de burete care si-au facut treaba in cazaturile de pana acum. Se foloseste si in oras si la ture mai lungi. Pentru zilele calduroase, am si o plasa de-aia cu protectii, dar mi-e cam sila sa o iau si prefer tot geaca chiar daca mi-e mai caldutz cu ea.

La drum lung se adauga musai niste cizme (foloseam bocanci inalti pana acum, dar am avut o revelatie :P) si ceva pantaloni, preferabil cu intarituri la genunchi. Merge si in blugi daca nu vrei sa faci drifturi :D, sau mergi mai prudent. Daca e mai frig constatam o nevoie crunta de brau, mai ales daca geaca este scurta. Adauga la asta o cagula si/sau ceva pe gat, ca altfel faci gâlci :) Si musai niste genunchere sau pantaloni grosi, ca altfel dai in romantism in 100km de mers la 10grade.

Asta e ce am eu / parerea mea. Daca ma apuc sa port ce cred ca ar fi mai potrivit, s-ar putea sa ies in blindaj din casa. :Faraon:
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde manach pe Joi Oct 29, 2009 1:56 pm

inca nu l-am luat dar vine... incet si sigur.
stiu ca e pacat sa stea in oras, dar cel putin la inceput cred ca o sa lucrez pana cad in cap ca sa platesc imprumutul.
se mai adauga si faptul ca prietena mea nu vrea nici cum sa urce pe 2 roti... vad eu ce fac.

De un an merg pe scutere si ceva echipament am. Am geaca textila cu protectii soft -nu stiu cat de impermeabila -, casca uvex, cagula, manusi de iarna (apropo http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... hl=furygan ), bocanci.

Ma gandeam totusi sa fac un upgrade pentru ca viteza si kilometrii facuti sunt altii.
manach
Moderator

Mesajde vest pe Vin Oct 30, 2009 11:00 am

:Salutare:

Pt oras e ok ce ai acum,daca vrei sa iesi dintre "gunoaie" iti trebuie geaca si pantaloni cu protectii(textila de preferat), costum de ploaie, aparatori de ploaie pt bocanci.Asta pt iarna, toamna si primavara.Vara mori(de cald) incet dar sigur.Asa ca e de preferat pantlonul scurt si protectii la genunchi+costum de vara(scoica).O sa arati ca robocop in zilele lui bune....dar e super cum o sa te simti in el!!!!!Costa dar merita.Asa ca scrie la mos craciun+iepuras asa pt vreo cativa ani ca sa ti le aduca inainte.....

ps....numa sa nu ai "probleme" cu prietena.....ca daca nu-i pro moto atunci ......alea alea.
Anyway, best for you.

:Geek3:
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Nu fii pork
Kilometraj: 40000

Înapoi la Discuţii generale