Excursie Cernobyl - aug 2011

Zvonuri dom'le

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Excursie Cernobyl - aug 2011

Mesajde patraullea pe Vin Aug 05, 2011 8:23 pm

Boooooom shakalaka !!

Careva interesat de o plimbare prin Ukraina ?
Obiective de vizitat: Kiev, Cernobyl si imprejurimile

Perioada 20-27 aug '11
km: aprox 3500
Buget 2500 RON
Nr. maxim de motoare - 5

So, daca e cineva interesat revin cu mai multe detalii, planificare pe zile, costuri defalcate

patraullea@yahoooooooooo.com

Long live Honda !
"Gasesc hotelul. E fantoma, dar central. Dau peste un domn undeva la intrare, pazind un ghiseu. “Do you speak English?”. “Yes”. Si atat, de-aici incolo nu ne-am mai inteles." Mihai Barbu, Vand kilometri
patraullea
Cred ca stiu ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: muuuuuu
Kilometraj: 6000

Re: Excursie Cernobyl - aug 2011

Mesajde adris pe Lun Aug 08, 2011 2:27 pm

Eu zic ca e pacat sa nu includeti in lista obiectivelor si Fukushima, ca e pacat, e mult mai "proaspat" aerul :thunder .
Va intoarceti cu cate 2 perechi de oo fiecare daca faceti ambele "obective".

In alta ordine de idei, lamuriti-ma si pe mine, ce aveti fratilor cu vestul Europei? Vad ca tot mai multi vor s-o ia incolo, spre rusi, mongoli, chinezi, Siberia, Alaska etc. Sa fie benzina asa de eftina de la rusi incolo??? :ride
adris
Iti pot arata si tie ...

Localitate: unde Fanel Babanu' l-a babardit pe bunicu' lu' Tarkan
Specimen: XL650
Vorba de duh: Doamne-ajuta
Kilometraj: 0

Mesajde deathu pe Lun Aug 08, 2011 3:41 pm

Daca nu ma insel, accesul cu motoreta in zona de excluziune (inclusiv in Pripyat) nu este permis. Bugetul mentionat de tine include si un tur organizat in zona de excluziune, la agentiile alea ale lor care se ocupa specific cu treaba asta?

Thumbs up pentru initiativa! imi pare tare rau ca nu pot sa particip acum, dar este ceva ce am 100% in vedere pt viitor

adris scrie:In alta ordine de idei, lamuriti-ma si pe mine, ce aveti fratilor cu vestul Europei? Vad ca tot mai multi vor s-o ia incolo, spre rusi, mongoli, chinezi, Siberia, Alaska etc.

Pai spre est e asa mai "salbatic"... calatoria devine o aventura in adevaratul sens al cuvantului. In vestul Europei poti merge foarte bine si cu o motoreta 100% de strada, nu ai nevoie de TA pentru asta...
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde patraullea pe Lun Aug 08, 2011 8:51 pm

adris scrie:In alta ordine de idei, lamuriti-ma si pe mine, ce aveti fratilor cu vestul Europei? Vad ca tot mai multi vor s-o ia incolo, spre rusi, mongoli, chinezi, Siberia, Alaska etc. Sa fie benzina asa de eftina de la rusi incolo??? :ride

my friend, ce sa zic :) du-te tu la paris pe asfalt si lasa-ne pe noi pe campuri, cu cofragele de oo si cu gaz lampant la pompa ca o-m scoate-o la capat da' ne-om si distra si tine minte.... mie personal imi place mai mult asa decat cu LCD-u in tetiera ;)
peace !

@deathu
in buget am inclus distractia cu agentia, costa 160 $ tur de o zi, cu transport inclus din Kiev dus intors cu microbuz de 12 persoane, permise etc
am pus 1000 ron pentru gaz la pretul de RO, care e mai mult decat acoperitor; care se stie cu musca pe caciula sa socoteasca dupa caz cat costa si uleiu :)
asigurare vreo 50 RON
in rest cazari, papa, spagi, bere rece si ... go for it ;)
intotdeauna min 10% de back-up, deci vreo 250

btw, nu-i nevoie de viza si traiasca limbajul semnelor !

i love this game !
"Gasesc hotelul. E fantoma, dar central. Dau peste un domn undeva la intrare, pazind un ghiseu. “Do you speak English?”. “Yes”. Si atat, de-aici incolo nu ne-am mai inteles." Mihai Barbu, Vand kilometri
patraullea
Cred ca stiu ...

Mesajde adris pe Mar Aug 09, 2011 2:15 pm

patraullea scrie:
my friend, ce sa zic :) du-te tu la paris pe asfalt si lasa-ne pe noi pe campuri, cu cofragele de oo si cu gaz lampant la pompa ca o-m scoate-o la capat da' ne-om si distra si tine minte.... mie personal imi place mai mult asa decat cu LCD-u in tetiera ;)
peace !

Da nu s-a pus problema sa nu va las "my friend", va las complet, ba chiar va fac si galerie si daca vreti :inchinare :rockon :party
Va pot conduce pana la granita daca vreti si dau si bere de despartire! :beer
Eram doar nelamurit pentru ca eu am avut colegi pe la liceu si pe la facultate de prin partea aceea de lume (Rep. Md, Ukraina) si nu pot spune ca am ramas incantat de "finetea" lor intelectuala si spirituala.
Ba chiar am facut vreo doua escale prin "respublica", de unde n-am venit tocmai extaziat (atacuri in piete la banii doamnelor naive din grup cu ocazia unei incercari de schimb valutar - in urma careia au ramas doar cu banii dati, n-au mai primit nimic in schimb, vanzari de arme de foc imediat langa bulevard (nu butaforie, "my friend", ci reale 100%) in Chisinau ziua - la ora 14, racheti gata-gata sa intepe cu ditamai cutitoiul in piept pe unul din colegi doar pentru o privire intr-un bar, ma rog ... faze din astea finute.

Chiar vroiam sa inteleg ce va mana incolo, spre est. Noroc cu deathu, ca m-a luminat intrucatva, fapt pentru care ii foarte multumesc. Si tie patraulleo, pentru piperul din raspunsul acordat :twisted:

P.S.: eu LCD-ul mi l-am montat in "tetiera" de la DRZ, ca sa ma uit la "nora pt mama" in varf de deal sau prin mijlocul padurii, c-acolo e semnalul vidio mai bun :nana
adris
Iti pot arata si tie ...

Mesajde patraullea pe Mar Aug 09, 2011 4:53 pm

mai eu am fost de mai multe ori in republica si mi-a placut; recunosc ca nu am avut probleme niciodata; lei moldovenesti am scos de la ATM sau schimbat la exchange-uri, din nou fara probleme; imi place Chisinaul, imi place contrastul intre piramidele de conserve din vitrinele de alimentari comuniste si cladirile noi cu pereti vitrati; e fain sa le vizitezi cramele - Cricova, Milestii Mici unde faci tur pe sub pamant direct cu masina pe "strazi" cu nume de vinuri
peste astea, virginitatea locurilor, soselelor, peisajelor; la fel si in Bulgaria, nu e nene aglomeratia si tembelismul de pe DN1; Vestul mi se pare mai comercial; nu-i de neluat in seama; planuiesc chiar o iesire si incolo, pentru 2012

Despre Kiev am auzit numai de bine si vreau sa merg
Cu Cernobylul e o dambla de-a mea si o s-o bifez pan la urma; nivelul de radiatii absorbit intr-o zi clasica de tur echivaleaza cu o radiografie la plamani, rezonabil zic eu daca se respecta regulile - fara pus jos lucruri, atins obiecte aiurea, ochelari de soare, fara luat suveniruri...

pentru cine vrea sa vada prin ochii altor colegi http://www.skywalker.ro/articole/turism ... 2007-2.htm

Adris, hope we're cool now si sa fim friends mai departe, fara ghilimele; ok? m-am sensibilizat ca si io ma uit la "nora pentru mama" ;)
patraullea
Cred ca stiu ...

Mesajde adris pe Mar Aug 09, 2011 9:39 pm

Of course we're cool, my friend :beer
Evident, s-or mai schimbat lucrurile putin in ultimii ani, nu zic ba, caci vizitele mele au fost pana prin 2001-2002. Chisinaul era frumusel si pe-atunci, insa omuletii rusificati rau de tot, si asta in sens peiorativ.

Multam tare fain pt link, mi-ai facut seara frumoasa :inchinare (but shit!, am pierdut, again, "nora pt mama")

Spor!
adris
Iti pot arata si tie ...

Înapoi la Evenimente, anunţuri, excursii