de adris pe Mie Mai 18, 2011 4:04 pm
In urma sugestiei unei colege de forum, am sunat sa intreb care mai e situatia la Glodeanu si lucrurile stau cam in felul urmator:
Copiii au primit hainute cat sa nu mai umble deocamdata dezbracati, asa ca din astea mai putine si neaparat fara sa cheltuim bani pe ele.
In schimb ar fi in continuare nevoie de alimente de baza cu termen cat mai mare de garantie (faina, malai, ulei, zahar, fructe uscate, dulceturi, conserve etc.) precum si ceva scutece, detergenti, eventual ceva banuti.
In contextul de fata, nu cred ca are rost sa facem lista cu ce sa vina fiecare, intrucat ce e pentru moment in plus, peste o saptamana-doua va fi extrem de apreciat si necesar.
As mai vrea sa va fac o sugestie, dar sper sa nu fiu gresit inteles si sa nu va supar, nici sa fac pe nimeni sa dea inapoi.
As vrea sa va rog sa nu va asteptati la un potop de multumiri, de sarutari de picioare sau de vreun eventual covor rosu la primire. Cei aflati in asemenea stare cum sunt cei pe care dorim sa-i ajutam, s-ar putea sa fie atat de necajiti, nemultumiti, disperati, frustrati, incat sa nu poata rosti macar un "multumesc" cu toata gura. Se pot gandi, ca si noi de altfel, ca gestul nostru nu e decat o amanare a suferintei extreme pe care au indurat-o pana nu demult.
Asadar, sa nu ne consideram cavaleri calare pe cai albi care salveaza lumea. Pur si simplu e un gest de solidaritate, si-atat.
Speranta mea sincera este sa se gaseasca solutii si pe termen mediu si lung, cu sprijin din cat mai multe directii. Daca gestul nostru este de natura sa sensibilizeze un primar, un prefect, un protopop, un consilier, un ministru, pe oricine are "o paine si un cutit" la dispozitie, este deja o mare realizare.
Spor la cele bune, tuturor!