Excursie cu folos la Glodeanu.

Zvonuri dom'le

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Cand preferati sa mergem la Glodeanu?

Chestionarul s-a închis pe data de Lun Mai 23, 2011 6:53 pm

In weekendul 28-29 Mai
6
100%
In weekendul 4-5 iunie
0
Niciun vot
In weekendul 11-12 iunie
0
Niciun vot
Mai tarziu ca sa mai strangem
0
Niciun vot
Pot sa merg si in timpul saptamanii
0
Niciun vot
Nu pot sa merg si in timpul saptamanii
0
Niciun vot

Voturi totale : 6

Excursie cu folos la Glodeanu.

Mesajde adris pe Sâm Mai 07, 2011 10:10 pm

Nu stiu cum sa incep, caci sunt extrem de tulburat de ce-am citit si vazut aici: http://copiiidinglodeanu.blogspot.com/
Stiu ca ne place sa ne plimbam prin locuri exotice. Ce-ar fi sa facem una la Glodeanu. Si sa nu uitam sa umplem cutiile si rucsacii cu cele necesare acestor copilasi nemancati, carora viata nu le ofera decat senzatia de foame. Nu trebuie neaparat organizat, se poate merge si individual, dar impactul unui grup mai mare de transalpuri incarcate cu cat putem noi oferi cred ca ar face excursia mult mai frumoasa.
Ce ziceti, putem renunta la o parte din micii si berile pe care-i ardem pe carbuni intr-un uichend la munte?!?
adris
Iti pot arata si tie ...

Localitate: unde Fanel Babanu' l-a babardit pe bunicu' lu' Tarkan
Specimen: XL650
Vorba de duh: Doamne-ajuta
Kilometraj: 0

Re: Excursie cu folos la Glodeanu.

Mesajde adris pe Dum Mai 08, 2011 3:26 pm

Nu e nevoie de mare lucru. O paine din partea celui care o da este hrana pe o zi a catorva suflete. E mult mai mult decat nimic.
Eu am de gand sa merg pana acolo. Dar ce am eu e putin, asa ca astept sa se formeze o coloana, sa mergem mai multi, sau macar sa doneze mai multi, ca sa fie mai cu folos drumul pana acolo. Deja doi colegi cu sufletele cat China au anuntat ca vor sa participe cu cat le sta in putinta, si le multumesc pe aceasta cale.

Eu sunt din Vaslui, asa ca cei de pe traseul pana dupa Buzau (satul e la SSE de Caldarusanca, se face la stanga) sunt invitati si rugati sa se ataseze sau sa doneze. O pereche de papucei ramasi mici de la pruncusorul vostru, o hainuta care nu mai e la moda, un codru de paine, o sticla de ulei, ce aveti la indemana.
Sunt multi care cred ca doar cu foarte putin nu se rezolva nimica. Gresita conceptie. Repet, pentru un copilas flamand a carui hrana zilnica consta intr-o bucatica de mamaliga sau nici macar aceea, pachetul de biscuiti pe care il donati reprezinta foarte mult.

Deci propun ca cei interesati sa lase aici un nr de telefon sau o alta cale de contact ca sa stabilim ziua sau zilele in care sa facem o scurta vizita. Inteleg ca dupa iesirea de pe E 85 avem putin parte de drum de tara, deci sigur vacutele noastre se vor bucura ( de fapt ale voastre, eu voi merge cu masina, ca n-am apucat sa-i fac ITP-ul la a mea).
Eu sunt Adi, raspund la 0732077601.
Asa cu reiese din ce am citit pe blogul dedicat cazului, cei care au ajuns odata acolo, au fost tentati sa revina, deci oportunitati de a face bine sunt cu duiumul, numai sa avem hotararea luata in acest sens.
Eu nu prea ma pricep la "compunere", sunt mai de "actiune" asa ca cine nu e suficient "sensibilizat" este invitat sa citeasca articolele de pe acel blog.
Astept inscrieri saptamana viitoare, apoi o iau din loc.

Cu multumiri anticipate, ma-nchin voua :inchinare

Doamne-ajuta!
Fişiere ataşate
14.jpg
14.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
25.jpg
25.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
24.jpg
24.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
21.jpg
21.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
28.jpg
28.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
20.jpg
20.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
15.jpg
15.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
8.jpg
8.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
3.jpg
3.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
13.jpg
13.jpg (Array KiB) Vizualizat de 739 ori
adris
Iti pot arata si tie ...

Mesajde man pe Lun Mai 09, 2011 12:04 am

... și dacă cele scrise cu inima de Adris nu sunt de ajuns, e de aruncat o privire la clipul de aici : http://observator.a1.ro/social/Traiesc- ... 35415.html - o știre de fix 3 minute pe Antena 1.

I'm in.
man
Cum ii zice la ....

Specimen: XL600
Vorba de duh: "Uşurel, Silvică!"

Mesajde Andy pe Lun Mai 09, 2011 10:48 am

Intentia si actiunile intreprinse pana acum mi se par foarte OK. Subiectul acestora insa mi se pare ca n-ar avea impactul maxim asteptat. Cazul asta vad ca este super mediatizat (bloguri, TV, etc.) si probabil resursele necesare au fost deja directionate in partea aia.

Propunerea mea este sa identificam o alta zona/comunitate/caz/etc. care are o problema de genul asta si sa incercam sa rezolvam problema acolo. :Salutare:
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde florad pe Lun Mai 09, 2011 10:56 am

Impresionant ! Eu unul , ma bag ! Am vorbit si cu parintele Marian Tudor ( din Glodeanu-Salistea) cel care se ocupa de centralizarea ajutoarelor ; a spus ca putem aduce mancare , hainute si jucarii ( pe care le avem p-acasa ) ; daca se aduna mai multe decat au nevoie , domnia sa le distribuie si in celelalte sate din zona ; parintele a spus ca deocamdata au mancare pt 2 saptamani ; propun ca data de mers acolo 29 mai duminica cu sosire la ora 13 in Glodeanu-Salistea ( sa termine preotul cu slujbele ) .
Colectare : dintre cei care nu pot sa mearga si doresc sa faca donatii sa ma contacteze :

Florin(Bucuresti) 0742.157.457

p.s. donatii mancare(idei) : conserve , ulei , faina , malai , fasole , mazare , dulciuri . . .
florad
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: plutesc
Kilometraj: 80000

Mesajde florad pe Lun Mai 09, 2011 11:34 am

Andy scrie:Intentia si actiunile intreprinse pana acum mi se par foarte OK. Subiectul acestora insa mi se pare ca n-ar avea impactul maxim asteptat. Cazul asta vad ca este super mediatizat (bloguri, TV, etc.) si probabil resursele necesare au fost deja directionate in partea aia.

Propunerea mea este sa identificam o alta zona/comunitate/caz/etc. care are o problema de genul asta si sa incercam sa rezolvam problema acolo. :Salutare:

Foarte buna ideea lui Andy ! Dar hai sa ne "antrenam" cu actiunea de la Glodeanu-Salistea (buzau) si cand gasim alti copii amarati sa actionam !
florad
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: plutesc
Kilometraj: 80000

Mesajde Unchiu' pe Lun Mai 09, 2011 1:15 pm

Andy scrie:Intentia si actiunile intreprinse pana acum mi se par foarte OK. Subiectul acestora insa mi se pare ca n-ar avea impactul maxim asteptat. Cazul asta vad ca este super mediatizat (bloguri, TV, etc.) si probabil resursele necesare au fost deja directionate in partea aia.

Solutia cu dat putin ajutor nu este chiar cea "chinezeasca" cu pescarul...dar cred ca in situatia data nimic nu este prea mult, orice contributie aduce un plus...din pacate nu este REZOLVAREA situatiei. Sunt convins ca sitatia prezentata nu este singulara si ca nu putem sa eradicam fenomenul ....din pacate clasa politica este cea careia ii datoram existenta fenomenelor sociale de genul asta....
Pentru asta as incerca sa procedez in a face o oferta pentru cei interesati si anume:
Ma ofer sa fac pentru cei care sunt prin zona mea verificari/remedieri ale problemelor dinainte de intrarea in sezon si cei care vor dori pot dona orice(alimente, bani, sau orice altceva)in contrapartida serviciilor .Consumabilele vor fi suportate de fiecare.
Putem stabili de comun acord o zi anume(sau mai multe)
Daca aveti alte idei sau propuneri le astept .

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde adris pe Lun Mai 09, 2011 4:10 pm

E'te d-aia va iubesc eu pe voi!
Pe langa inimilie mari care stau sa va iasa din cavitatile toracice, nici creierele nu va mai incap in cutiile craniene de atatea idei bune. :party

Atat ideea lui Andy cat si oferta Unchiului sunt minunate.
Si eu aveam de gand sa va propun la intalnirea de la Glodeanu sa identificam si alte situatii similare, caci cu certitudine exista cel putin una doua de acest gen in toate satele patriei noastre mult iubite. Si nu o spun la misto, n-am nimica impotriva celor care-si detesta bastina, eu unul insa vreau sa-i vad si partile bune si frumoase.
Iata, un grup mic (care nadajduiesc sa creasca mare :inchinare ) de motociclisti gata sa renunte la un rand de bere si la un platou de mici ca sa hraneasca niste pui de om necajiti si cu o soarta napastuita. Pai asta nu e motiv sa-ti iubesti tara si poporul?
E foarte adevarat ca aceasta este doar o solutie de moment, dar pana una-alta, altceva nu se poate face. Este ca sa zic asa, un fel de UPU. Dupa ce te verifica, te opereaza, te coase si abia dupa aceea te trimite in salonul de recuparare. Pana s-o misca valul spre oamenii mai cu stare, ca sa se faca acolo o cantina care sa poata fi sustinuta constant cu cele necesare, atat putem face. Si stiu ca daca ne punem in miscare, putem face si mai mult de-atat. Important e sa starnim in noi insine aceasta constiinta ca langa noi sunt altii cu mult mai multe probleme, pentru a caror rezolvare nu ne costa dacat putina bunavointa.

Asadar, multumesc lui Florad pentru informarea facuta si pentru propunerea concreta. Votez pozitiv ziua de 29 mai ca zi de vizita la Glodeanu.
Se mai pot strange paturi (de invelit), haine, incaltaminte de la pustii nostri care au crescut mari, ceva jucarii. De asemeni, poate gasim pe cineva care are cunostinte pe la silvic, sa aducem niste lemne pana la iarna, poate chiar prin sponsorizare.

P.S. Ca sa urmez exemplul Unchiului, ma ofer sa execut mobilier de gradina din lemn, mobilier de apartament ce mai vreti voi din lemn legat de tamplarie: standuri pt moto, copertine, scaunele, mese de lucru, orice credeti ca va este util si poate confectiona din lemn. De asemeni, ofer moca total verdeturi de gradina (am un solar mic, dar harnic :nana ) pentru pus pe masa langa friptura (ceapa verde, salata, ridichi, apoi cele care vor urma: rosii, castraveti, vinete, ardei etc.) toate extrem de ecologice, fara picatura de chimicale, ingrasate doar cu chickenshit :Greata2: si compost.
Ne vedem pe 29 mai!!! :rockon
Spor!
Adi.
adris
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mariusmoto1 pe Lun Mai 09, 2011 9:09 pm

particip si eu
mariusmoto1
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: no bine!

Mesajde RomiC pe Lun Mai 09, 2011 11:01 pm

mariusmoto1 scrie:particip si eu

particip si eu :Dejtu2:

deci... majoritatea Codleana a votat sa participe si Flavius , fie ca vrea fie ca nu (o sa-l lamurim noi cumva :baseball )
asa ca socotiti trei si de la Codlea ,pana ne adunam noi sa punem tara la cale
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde Unchiu' pe Lun Mai 09, 2011 11:10 pm

RomiC scrie:
mariusmoto1 scrie:particip si eu

particip si eu :Dejtu2:

deci... majoritatea Codleana a votat sa participe si Flavius , fie ca vrea fie ca nu (o sa-l lamurim noi cumva :baseball )
asa ca socotiti trei si de la Codlea ,pana ne adunam noi sa punem tara la cale

Nu am avut eu initiativa actiunii...dar tin sa va multumesc pentru acceptul vostru.

Stima,

Liviu

P.S.
Va astept cu "galeata de cafea" locatia este la aproximativ 30km de mine catre Buzau.
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Mesajde klaus pe Lun Mai 09, 2011 11:22 pm

Intru si eu. Mi-au mai ramas o gramada de haine de la baietii mei. Multe le-am donat unei familii din Racari. Sa vedeti saracie si acolo !! Insa copiii erau curati.
Cred ca mama aia din reportaj putea sa-i spele pe aia mici pe la botic si pe maini macar.
De acord cu 29 mai. Daca vine cineva cu masina ar fi bine, Poate se strang prea multe pentru a fi duse pe moto si am putea pune si intr-o masina.

Tinem legatura aici pentru stabilirea altor detalii (ora de plecare, loc de intalnire)

Claudiu
klaus
Cred ca stiu ...

Kilometraj: 7000

Mesajde man pe Mar Mai 10, 2011 12:57 am

De acord cu cele de mai sus. Eu propusesem sâmbătă, cu o zi înainte de 29, dar mă preasupun majorității. Bucureștiul nu e departe oricum.

Mai vorbim despre asta și la fața locului, dar cred că trebuie să facem un pic altceva decât să le livrăm periodic mâncare. De exemplu, mă gândesc că mai mult îi va ajuta un coteț cu găini și niște saci de boabe pentru păsări - să învețe să se gospodărească singuri încet-încet. Are dreptate cine zicea mai sus că mama respectivă putea măcar să îi spele la botic când au apărut reporterii.

Să ne vedem sănătoși și încărcați cu bunătăți pentru kinderi!
man
Cum ii zice la ....

Vorba de duh: "Uşurel, Silvică!"

Mesajde vrajitoru pe Mar Mai 10, 2011 1:50 am

buna initiativa.

nu inteleg insa de ce aveti preteintia sa fie curati cand ei erau morti de foame si de frig...curatenia era ultima lor grija...ei au probleme grave de comportament, sau poate nici nu spun corect comportament, e vorba de educatie.

parintii au probleme mari...nu cred ca merge treaba cu cotetul de gaini...cred ca o rezolvare e in mutarea lor intr-un centru, ceva unde sa ii urmareasca cineva pas cu pas...mutarea intregii familii...dar na....in romania mai greu.

sanse mici sa merg...nu cred ca o sa am bani nici de benzina pt dus.....o sa incerc in schimb sa strang haine
vrajitoru
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Benzina s-avem...

Mesajde Unchiu' pe Mar Mai 10, 2011 2:38 am

Noh, gata,trebuie sa spun astea caci timpul se scurge si gindesc ca poate va este jena sa postati aici, sau poate fiecare isi duce propria cruce cu greu si nu are timpul necesar si resursele aferente...eu imi mentin propunerea facuta anterior.
Ca atare va astept pina atunci cu orice probleme aveti pe la motoare...voi face tot posibilul sa le rezolv in timp util , voi dati cit considerati sau cit va lasa inima si punga,sau orice aveti si va prisoseste, ceea ce veti lasa va ajunge duminica 29 la Glodeanu, asta in situatia cind nu puteti merge personal acolo.
Propunerea mea este foarte serioasa si am sa fac tot ceea ce pot pentru a o onora in cele mai mici detalii.
Exista PM, YM, Telefon....ma puteti contacta la orice ora.

Numai bine,

Liviu
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Evenimente, anunţuri, excursii