Excursie de 4 zile, prin mijlocul lui Iunie, 1200 km aprox!

Aventura incepe aici. Planificare, harti, camarazi de drum.

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Excursie de 4 zile, prin mijlocul lui Iunie, 1200 km aprox!

Mesajde Lutzifer pe Sâm Mai 16, 2009 6:28 pm

Mai multe detali si deja cateva discutii , voluntari, gasiti aici >>> http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... pic=362246

Am facut o harta asa in mare cum am putut , sa va faceti o ideee despre traseu! ( unde is descrise lacurile la una am gresit , este Lacul Petrimanu , si sunt invers ... cel din dreapta ii in stanga si viceversa :roll: )

Imagine

Pentru a vedea harta mai mare click aici >>> http://www.motociclism.ro/forum/index.php?act=attach&type=post&id=473220

Vreau sa propun o excursie de vreo 4 zile ,1200 km aprox ... Perioada ar fi urmatoarea: Cand se deshide TRANSFAGARASANUL !!! (cam pe 12-13-14-15 Iunie.09 ) sau in weekendul imediat urmator (19-22.Iunie.09). Plecarea as vrea sa fie de Vineri dimineata si pana Luni ... sau vedem , poate o inghesuim pe Duminica ( daca cumva nu reusim sa facem tot traseul )
De aia am ales cand se deschide Transfagarasanul pentru ca atunci se poate trece si TransALPina , teoretic ! ( daca suntem mai multi se poate trece si cu pete de zapada ) Si daca tot suntem in zona aia sa o mai "puricam" putin.

Obiective principale:

1. Transfagasaranul !
2. Cheile Oltetului !
3. Lacul Galbenu si Petrimanu !
4. TransALPina ! ( o bucata din ea )
5. Valea Cernei !
6. Clisura Dunarii !

Din toate astea as vrea neaparat sa fac de la 1-4! Daca o fi cu cine si ne permite timpul si bugetul facem pana la capat tot traseul!
Pana acuma suntem 2 persoane din Arad cu Honda TransALP ! Eu si cu fratele meu Atti , + inca catziva care s-au anuntat pe motociclism.

Sa zic in mare cum m-am gandit cu camparea/cazarea , LA CORT ! Eu cu Atti . ( Sper ca si restu care vor sa vina )
*Si anume:
Prima zi sa facem Transfagarasanul si sa campam la un loc deja cunscut de noi intre Vidraru si Curtea de Arges !
A doua zi sa facem Cheile Oltetului si sa campam undeva sau in zona Lacurilor sau dupa ele deja pe drumul care duce spre Transalpina!
A treia noapte pe Valea Cernei !

Mai multe detalii pe parcurs ... sper sa ne adunam catziva si sa formam o " echipa " frumoasa si de incredere !
Cei care vor sa vina din alte parti ale tarii facem in asa fel incat sa ne intalnim intr-un anumit loc , la o anumita ora ! ( + - 30 min )

Astept pareri , sugestii ... daca aveti intrebari !
Pana atunci mai este o luna , as vrea sa incercam sa dezbatem tot ce este pe tema asta! Eu pana acuma nu am fost pe zona aia Polovragi - Cheile Oltetului - Lacul Galbenu - Lacul Petrminanu - Ciungetu - si pana unde da drumul in DN67C ( Transalpina )

Pe saptamana viitoare voi posta si o harta 3D cu traseul offroad de la Polovragi la Lacuri , intersectia cu Transalpina , Novaci !
Ultima oară modificat de Lutzifer pe Mar Mai 19, 2009 5:05 pm, modificat 1 dată în total.
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Re: Excursie de 4 zile, prin mijlocul lui Iunie, 1200 km aprox!

Mesajde marce pe Lun Mai 18, 2009 8:25 pm

Salut,

Foarte faina ideea ta!Pe mine ma intereseaza,ramane sa mai vorbim si daca nu intervine ceva eu cu TA si sotia din dotare cred ca venim.

Marcel
marce
Cred ca stiu ...

Kilometraj: 42000

Mesajde Lutzifer pe Lun Mai 18, 2009 8:58 pm

marce scrie:Salut,

Foarte faina ideea ta!Pe mine ma intereseaza,ramane sa mai vorbim si daca nu intervine ceva eu cu TA si sotia din dotare cred ca venim.

Marcel

ok , fain !
Eu ce sper cel mai mult ii sa fie vreme buna in perioada aia ! Sa nu fie ploi ca atunci o fi cam nasol cu noroiu la partea offroad ! ( ce ma incanta cel mai mult din tot traseul )
Vedem pe parcurs cum decurg lucrurile , tinem legatura !

Bau !
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Mie Mai 20, 2009 2:44 pm

Am reusit sa termin si Harta 3D http://www.rancaonline.ro/harti/google/ ... froad.html

Pe harta este trecuta doar bucata offroad a traseului Polovragi - Cheile Oltetului - Lacul Petrimanu - Lacul Galebenu - Ciungetu - TransALPina !

Cateva cuvinte despre HARTA 3D

- o sa vedeti ca la un moment dat se bifurca in doua ! Pe partea dreapta a fost Duminica 17.Mai.09 dumi_meseriasu din Rm. Valcea ! Mai sus vedeti pozele sau Aici >>> http://www.mypictures.ro/utilizator/poz ... album=2964
- eu initial as vrea sa merg pe partea din stanga , pe acolo a intentionat si dumi_meseriasu dar a intrebat lumea si l-au indrumat pe valea din dreapta ! Nici nu stiu daca ceea din stanga ii practicabila! Infine ... poate vom face si noi traseul pe valea din dreapta ...
- se merge intai la lacul Petrimanu daca urmam valea din dreapta ... si de la Petrimanu mergem pana la L. Galbenu si ne intoarem pe aceas bucata de drum (o sa vedeti pe harta 3D)
- de la lacuri o luam spre Ciungetu , de aici iar stanga si speram sa ajungem si sa gasim drumul care duce in DN67C TransALPina (vezi harta 3D)
- trecem TransALPina , ajungem in Novaci.
- dupa ne continuam drumul spre Bumbesti Jiu - Petrosani - Valea Cernei ( bucata asta nu o mai am pe harta 3D)

Deci in principiu cea mai interesanta zona este aceea offroad. Asta se v-a intampla Sambata si Duminica !
Pe harta si in dreapta acestuia o sa vedeti anumite descrieri ... sa dati pe ele ! ( scrisul portocaliu )
Puteti mari si sa va dati unghiul dorit , sa se vada fain efectul 3D-ului! ( de la bara din dreapta + - )

Sa punctam anumite lucruri de pe acuma sa poata fiecare sa isi faca planul cum sa scape de la lucru sau chestii de genu !

Plecarea v-a fi Vineri 19.Iunie.2009 pana in data de 22.Iunie.2009 !

Asa suntem siguri ca se deschide si Transfagarasanul si avem sanse mult mai mari sa nu prindem zapada pe TransALPina , plus ca asa ne este mai bine si noua !
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mihai m pe Mie Mai 20, 2009 8:06 pm

bine ca faceti voi defilarea................nesuferitilor :shaking:

aia de la ciunget la petrimanu-galbenu-transalpina (zona "la casharie), adica tot drumul ala pe coasta(deasupra castii mele)

Imagine
...ar fi defilarea de la intrunirea transalp

Lutzifer.....te urasc :Dejtu: :Limboc: :Salutare:

lutzifer
Pana atunci mai este o luna , as vrea sa incercam sa dezbatem tot ce este pe tema asta! Eu pana acuma nu am fost pe zona aia Polovragi - Cheile Oltetului - Lacul Galbenu - Lacul Petrminanu - Ciungetu - si pana unde da drumul in DN67C ( Transalpina )

in cheile oltetului am intrat anul trecut....ca sa iesi bine la Petrimanu,ar fi bine sa fie uscat drumul ...oricum se ajunge, dar va stresati cam rau
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...
Kilometraj: 0

Mesajde Lutzifer pe Mie Mai 20, 2009 9:41 pm

mihai m scrie:bine ca faceti voi defilarea................nesuferitilor :shaking:
Lutzifer.....te urasc :Dejtu: :Limboc: :Salutare:

Pot sa stiu si motivu ? :HMM:

PS: Mersi de restu info ! :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde mihai m pe Mie Mai 20, 2009 9:54 pm

ca te plimbi atata... :big2:
mihai m
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: sa se dea numa' cate una...

Mesajde Lutzifer pe Mie Mai 20, 2009 11:07 pm

mihai m scrie:

ca te plimbi atata... :big2:

Aha , am inteles ! :Dejtu2: Anu asta ii mai rau cu finantele , daca era cel putin ca si anu trecut era mai mare " ura " ! :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde tzaca pe Joi Iun 04, 2009 12:47 pm

dupa tine cat cat ar costa plimbarea de 4 zile? benzina+cazare 3 nopti+altele.Plecarea de unde se face?
as merge si eu daca este loc.
tzaca
Cum ii zice la ....

Vorba de duh: respect!

Mesajde Lutzifer pe Joi Iun 04, 2009 3:06 pm

tzaca scrie:dupa tine cat cat ar costa plimbarea de 4 zile? benzina+cazare 3 nopti+altele.Plecarea de unde se face?
as merge si eu daca este loc.

1. Loc este cat vrei :D
2. Cazarea se face la cort = gratis ! :Dejtu: ( sa ai cort bun , sac de dormit bun , haine groase , sange-n putza :soarele: )
3. Plecarea se face din Arad :Salutare: ( dar o sa punem puncte de intalnire , ca o sa vina detul de multa lume din mai multe orase )
4. Bani de benzina aprox 250 lei pentru toata tura + mancare ! Fiecare depinde ce isi cumpara. Eu sper sa ma scot din 350 lei. :bounce:

Sa intri AICI >>> http://www.motociclism.ro/forum/index.php?showtopic=362246 si sa citesti toate paginile ! Poate mai gasesti raspunsuri la intrebari.
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde RomiC pe Mar Iun 16, 2009 11:18 pm

:Salutare: Lutzifer la ce ora crezi ca o sa ajungi la Cartisoara (baza Transfagarasanului)? poate ne vedem sa facem "schimb de tricouri' si sa va mai tin de vorba.
pune un nr de tel.sa te mai stresez pe drum ca prea imi faci in ciuda cu plimbarile tale.daca ne potrivim la orar poate va insotesc o bucata din drum ca sa ma oftic de tot :oops:
oare ... sa fie de la explozia solara ?
RomiC
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 'vreau o tara ca afara'

Mesajde Lutzifer pe Mie Iun 17, 2009 12:26 pm

RomiC scrie::Salutare: Lutzifer la ce ora crezi ca o sa ajungi la Cartisoara (baza Transfagarasanului)? poate ne vedem sa facem "schimb de tricouri' si sa va mai tin de vorba.
pune un nr de tel.sa te mai stresez pe drum ca prea imi faci in ciuda cu plimbarile tale.daca ne potrivim la orar poate va insotesc o bucata din drum ca sa ma oftic de tot :oops:

La Cartisoara ( de la baza Transfagarasanului ) in mod normal ar trebui sa fim la ora 14:00 / 14:30 (Vineri 19.iun.09) ! Plecam la ora 8:00 din Arad si avem 315 km de facut pana la Cartiosoara.

Daca totu ii in regula ne vedem acolo in jurul orei 14:30. ... oricum o sa stam pe acolo ceva vreme ca ne intalnim cu restu lumii din Buc. Acolo ii regruparea de baza :Salutare:

Nr-u de telefon ti-l las pe PM. Daca nu rasp is pe moto :Dejtu:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Lutzifer pe Joi Iun 18, 2009 3:46 pm

Sa facem o mica recapitulare sa fie toata lumea in tema cu stirile.

Cati o sa fim chiar numai stiu , pentru ca unu renuntza ... altu zice ca vine...
Mai pun odata punctele de inatlnire si ora aproximativa , cine vrea sa vina sa incerce sa se incadreze in timp si sa fie la locul stabilit.

Noi din Arad plecam la ora 8:00 ! Avem de mers pana la prima intalnire 130 km , la Ilia. Pana acolo facem aprox 2ore/2ore si jumate ... unde o sa vina 3 motoare. Din Recas/TM un Dominator si din Lugoj un Freewind si un Tenere. Cu ei ne vom intalni pe la ora 10:00 - 10:30 ( la Ilia ) . ( Trebuie sa lasam toleranta de timp pentru ca nu putem sti ce si cum va fi in trafic ) Trebuie plecat din timp sa prevenim eventualele intarzieri. Nu vorbim de + - 15 min .

De la Ilia pana la Cartisoara mai sunt aproximativ 185 km , pe care in mod normal in 4 ore ar trebui sa ii facem. Cu tot cu 2-3 pauze de 10-15 min.
Dar in Sibiu trebuie sa ne intalnim cu dumi_meseriasu cu Aprilia Pegaso si Serbio cu Honda Hornet. Daca totul merge bine pe la ora 13:30 ar trebui sa ajungem la intersectia aia dupa Sibiu.( o vedeti pe harta ) Aici pierdem sigurat o jumatate de ora.
Ne continuam drumul spre Cartisoara unde ne intalnim Cu cei din Buc. , am zis eu ora 14:00 / 14:30 . Facand un mic calcul poate ar fi mai bine sa punem ora 14:30 / 15:00 . Cine ajunge primu sta putin la iarba verde , dupa atata drum nu cred ca strica la nimeni o pauza mai lunga . In caz ca nu ne sincronizam ...

Aici de poate vedea HARTA, prima zi cu PUNCTELE de intalnire si ORA.

prima zi harta ora si punct de intalnire.JPG

Sa aveti cu voi :

- Haine groase ( vreo 2 treninguri , 2 bluze ) , dar si subtiri ( in cazul in care numai putem de cald )
- Combinezon de ploaie ( daca nu aveti echipamentul moto impermeabil )
- Sac de dormit , cort cat mai bun.
- Mici ustensile de " camping " ( briceag , eventual un gratar mic ce puteti pune pe moto , o furculita ( de intors carnita ) , etc ...
- Primus ( aragaz mic de excursii ) , o farfurioara ... daca cumva vreti sa va faceti seara sau dimineata o supica , un ceai , cafa ... fiecare ce vrea.
- Spray pentru umflat roata in caz de pana ( dou sparay-uri )
- Spray de uns lantul
- O chinga , sfoara ... daca este nevoie sa fie cineva tractat , sau de trecut prin zone dificile ( sper ca nu va fi nevoie )

Nu imi mai vin acuma in minte ... pe parcursul zilei imi mai amintesc. Sper sa nu uit nimica acasa.

Binenteles daca aveti aparate foto , trepiede , GPS sa nu cumva sa le lasati acasa.
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Mesajde marce pe Vin Iun 19, 2009 3:13 pm

Salutare,

Sa aveti parte de vreme buna si distractie maxima si-mi pare tare rau ca n-am putut sa merg!

Marcel
marce
Cred ca stiu ...

Kilometraj: 42000

Mesajde Lutzifer pe Mar Iun 23, 2009 2:38 pm

marce scrie:Salutare,

Sa aveti parte de vreme buna si distractie maxima si-mi pare tare rau ca n-am putut sa merg!

Marcel

Am ajuns si noi , ieri seara la 9 jumate (22.iun,09). A fost chiar fain ! Am facut 1250 km ... ploaie am prins doar vreo 30 km , de pe Valea Cernei pana in Herculane. Asa vreo o ora buna de ploaie torentiala. In rest caldura si praf ...

Mai multe detalii gasiti aici http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... pic=384085
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Planificare ture