Ghidon Transalp

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Ghidon Transalp

Mesajde ivanp pe Lun Mai 19, 2008 4:03 pm

Salut,

Are cineva idee de un inlocuitor pentru ghidonul standard de transalp fabricat dupa 2000? ...ma intereseaza sa fie la fel de inalt si sa nu loveasca in rezervor cand este rotit la maxim spre stanga/dreapta si aceeasi grosime (22mm cred!)

Merci,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Re: Ghidon Transalp

Mesajde ivanp pe Lun Feb 09, 2009 11:50 am

ivanp scrie:Salut,

Are cineva idee de un inlocuitor pentru ghidonul standard de transalp fabricat dupa 2000? ...ma intereseaza sa fie la fel de inalt si sa nu loveasca in rezervor cand este rotit la maxim spre stanga/dreapta si aceeasi grosime (22mm cred!)

Merci,
Paul

... ma citez singur ... nici un inlocuitor de ghidon standard de transalp? ... nu ca nu mi-ar place asta standard insa nu gasesc unul la pret acceptabil. O ultima idee citita nu mai stiu pe unde zicea ceva de Trailtech High pentru ATV ... vre-o idee de pe unde as putea aducea?
As mai avea o intrebare ... inaltatoare de ghidon vreau sa imi iau. Stiti alta varianta decat cele de la Touratech? 25mm, 30-35 euro?

... gasit pe louis swmotech ... intrebare ... cat pot sa pun inaltator maxim la ghidon standard fara sa fie nevoie sa prelungesc comenzile (cabluri electrice+restul)?

Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Lun Feb 09, 2009 4:44 pm

ivanp scrie:
ivanp scrie:Salut,

Merci,
Paul

... ma citez singur ... nici un inlocuitor de ghidon standard de transalp? ... nu ca nu mi-ar place asta standard insa nu gasesc unul la pret acceptabil. O ultima idee citita nu mai stiu pe unde zicea ceva de Trailtech High pentru ATV ... vre-o idee de pe unde as putea aducea?
As mai avea o intrebare ... inaltatoare de ghidon vreau sa imi iau. Stiti alta varianta decat cele de la Touratech? 25mm, 30-35 euro?

... gasit pe louis swmotech ... intrebare ... cat pot sa pun inaltator maxim la ghidon standard fara sa fie nevoie sa prelungesc comenzile (cabluri electrice+restul)?

Numai bine,
Paul

eu mi-am cumparat Fehling de pe Louis, cod 10021165. E mult mai robust decat standardul de pe TA, are crossbar si e mai inalt putin. In schimb e mult mai lat decat originalul (am rezolvat treaba taind cu bombafierul cate 1 cm din ambele capete) si nu se mai potrivesc comenzile (ma refer la lungimea cablurilor de acceleratie). Dar odata taiate capetele e un ghidon pe cinste si imi place cum sta pe motor.
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 27000

Mesajde ivanp pe Lun Feb 09, 2009 8:02 pm

piccolino scrie:eu mi-am cumparat Fehling de pe Louis, cod 10021165. E mult mai robust decat standardul de pe TA, are crossbar si e mai inalt putin. In schimb e mult mai lat decat originalul (am rezolvat treaba taind cu bombafierul cate 1 cm din ambele capete) si nu se mai potrivesc comenzile (ma refer la lungimea cablurilor de acceleratie). Dar odata taiate capetele e un ghidon pe cinste si imi place cum sta pe motor.

Salut,

Ghidonul singur este mai inalt decat cel standard? ... ai pus si intatoare? (daca da, de care?)
N-as vrea mai lat ca si asa mi se pare asta standard destul de lat insa mai inalt nu m-ar deranja!

Merci de raspuns,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Mar Feb 10, 2009 12:04 am

este mai inalt cam cu 1cm fata de standard. nu am folosit inaltatoare, cu toate ca mi-ar prinde bine unele
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mar Feb 10, 2009 11:48 am

piccolino scrie:este mai inalt cam cu 1cm fata de standard. nu am folosit inaltatoare, cu toate ca mi-ar prinde bine unele

Salut,
Nu mai stiu pe care forum zicea cineva ca intaltatoare de 3 centimetri la ghidonul standar nu necesita schimbatul cablurilor de comanda/electrice la transalp sw 650.
Eu trebuie sa imi schimb si ghidonul ca a fost strambat si l-am indreptat si are neste semne care ma deranjeaza la ochi.
Oare la ghidonul tau ar mai merge adaugate inaltatoare astfel incat sa iti ajunga cablurile si sa mai si poti vira stanga dreapta?

Merci,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Mar Feb 10, 2009 12:01 pm

nu garantez ca mai ajung cablurile. si asa cu el standard am mai taiat din laterale cate un centimetru ca sa se miste liber ghidonul. singurele care nu au toleranta mare sunt cablurile de acceleratie, restul s-ar potrivi cat de cat bine.
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Joi Feb 12, 2009 10:49 am

Salut,
Puse cineva intaltatoare sub ghidon? ... si poate sa imi zica si mie dimensiunea maxima cu care nu trebuie sa modifici cablurile de comanda?
Merci,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mar Feb 24, 2009 5:56 pm

piccolino scrie:eu mi-am cumparat Fehling de pe Louis, cod 10021165. E mult mai robust decat standardul de pe TA, are crossbar si e mai inalt putin. In schimb e mult mai lat decat originalul (am rezolvat treaba taind cu bombafierul cate 1 cm din ambele capete) si nu se mai potrivesc comenzile (ma refer la lungimea cablurilor de acceleratie). Dar odata taiate capetele e un ghidon pe cinste si imi place cum sta pe motor.

Salut,

Mi-am gasit timp si am schimbat si ghidonul ... e mai inalt cu 1-2 cm si e mai comoda chiar si pozitia mainii. La mine cel putin nu ar mai merge inaltatoare puse sub ghidon (nu mai ajung comenzile!) ... eu am mai taiat cam 3cm din fiecare capat.
Merci de recomandare ... am avut emotii pana sa il vad pus!
Am mai instalat si handguarduri --- polisport - plastic de calitate la 30 de eu! Eu zic ca merita banii fata de Acerbis la aceasi calitate unde 30 handguard+30 sistemul de prindere ... da-o drac! ... eu sunt multumit cu astea.
asa arata in poze- http://www.motocross-shop.de/motocross- ... anguage=en

Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Mar Feb 24, 2009 8:50 pm

ivanp scrie:
Salut,

Mi-am gasit timp si am schimbat si ghidonul ... e mai inalt cu 1-2 cm si e mai comoda chiar si pozitia mainii. La mine cel putin nu ar mai merge inaltatoare puse sub ghidon (nu mai ajung comenzile!) ... eu am mai taiat cam 3cm din fiecare capat.
Merci de recomandare ... am avut emotii pana sa il vad pus!
Am mai instalat si handguarduri --- polisport - plastic de calitate la 30 de eu! Eu zic ca merita banii fata de Acerbis la aceasi calitate unde 30 handguard+30 sistemul de prindere ... da-o drac! ... eu sunt multumit cu astea.
asa arata in poze- http://www.motocross-shop.de/motocross- ... anguage=en

Numai bine,
Paul

pune o poza cu handguard-urile, ca ma intereseaza si pe mine!
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Mie Feb 25, 2009 11:35 am

piccolino scrie:pune o poza cu handguard-urile, ca ma intereseaza si pe mine!

Salut,
Am pus aici ... facute cu tel insa cred ca sunt ok.
Ca si calitate ... plasticul din care sunt facute nu este nici foarte rigid sa existe riscul de spargere la impact si nici moi sa se indoaie.
Daca esti familiarizat cu exprimarea "plastic de calitate la pipait" o sa intelegi mai bine din ce material sunt facute.

http://www.transalp.ro/galerie/index.php?cat=10029

Numai bine,
paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Mie Feb 25, 2009 11:10 pm

ele arata bine, dar nu stiu ce protectie ofera pentru ca imi par cam subtiri. cred ca se poate monta un spoiler artizanal a partea superioara, in caz ca e nevoie de asa ceva.

P.S.: imi place look-ul de naked al vacutei. : :o
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Mesajde ivanp pe Joi Feb 26, 2009 10:09 am

piccolino scrie:ele arata bine, dar nu stiu ce protectie ofera pentru ca imi par cam subtiri. cred ca se poate monta un spoiler artizanal a partea superioara, in caz ca e nevoie de asa ceva.

Daca am inteles bine ... ti se par cam subtiri adica nu foarte late? sau in grosimea materialului din care sunt facute?
Am mai pus o poza in care se vede mai bine latimea lor ... sunt mai inguste decat cele standard cu care vine transalpul (alea sunt numai antivant!) insa mie imi trebuiau unele antisoc in primul rand si apoi si pentru protectia la vant care imi este ok acum.

Numai bine,
Paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde piccolino pe Joi Feb 26, 2009 5:08 pm

ivanp scrie:
piccolino scrie:ele arata bine, dar nu stiu ce protectie ofera pentru ca imi par cam subtiri. cred ca se poate monta un spoiler artizanal a partea superioara, in caz ca e nevoie de asa ceva.

Daca am inteles bine ... ti se par cam subtiri adica nu foarte late? sau in grosimea materialului din care sunt facute?
Am mai pus o poza in care se vede mai bine latimea lor ... sunt mai inguste decat cele standard cu care vine transalpul (alea sunt numai antivant!) insa mie imi trebuiau unele antisoc in primul rand si apoi si pentru protectia la vant care imi este ok acum.

Numai bine,
Paul

scuze pentru deruta: ma refeream la faptul ca sunt mai inguste decat cele standard
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Mesajde The_Mask pe Sâm Apr 24, 2010 12:13 pm

Este vreun transalpist in Buc. dispus sa ma ajute sa indrept si eu ghidonul?
Dau beri multe!
"Exemplele au fost lăsate de Dumnezeu pe pămînt, pentru a fi percepute senzorial şi de către proşti!" Nae Ionescu.
The_Mask
Merg pe o roata

Specimen: XL600
Vorba de duh: Esti prost?
Kilometraj: 34000

Următorul

Înapoi la Accesorii