GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte harti utile

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

locatii dealeri si service-uri honda worldwide

Mesajde peter pe Sâm Mar 14, 2009 7:13 pm

am aflat de la baietii de la Inter Motorcycle ca gps-urile branduite de la honda au pe linga harta unei regiuni si locatiile tuturor service-urilor si dealerilor honda, informatie foarte utila daca e necesara gasirea urgenta a unei asemenea locatii, mai ales in cazul unei aventuri in afara tarii. treaba e ca am cumparat deja gps si harti, deci n-ar avea sens sa mai cumpar inca unul.

fisierul special creat pentru gps-urile honda care contine POI-urile astea poate fi luat gratis de pe siteurile oficiale honda. desi am aproximativ acelasi tip de gps garmin ca cel vindut de honda, fisierul ala nu era recunoscut si arata nefolosibil.

dupa o serie de prelucrari am reusit sa scot informatia si sa o salvez ca un fisier POI folosibil in orice gps.
in fisierul final gasiti 3718 locatii. o sa observati o cifra in fata numelui locatiei. cifra corespunde unui id pe care l-am gasit asociat in fisierul original si presupun ca numele care incep cu 0 sint service-uri si dealeri moto si cele cu 1 sint pentru masini sau sint mixte. daca poate cineva sa confirme i-as multumi.

gasiti o arhiva cu tot ce trebuie aici: http://www.transalp.ro/files/GPS/peterGPS.zip sau aici: http://www.simplex.ro/files/hondaoem.zip

explicatia fisierelor din arhiva:

gmapoem.img - fisier de la honda, updatat in iunie 2008.
gmapoem.txt - acelasi fisier in "polish format" obtinut din gmapoem.img folosind GPSMapEdit
createcsv.sh - script bash care scoate POI-urile din gmapoem.txt si le exporta in format csv
gmapoem.csv - POI-urile in format csv
poi.gpi - fisier POI direct folosibil in gps-uri garmin sau in Garmin Mobile XT pe pocket pc

daca aveti alt gps (non-garmin) care suporta poi-uri, ar trebui sa mearga sa folositi fisierul gmapoem.csv pentru creearea de fisiere poi compatibile cu gps-ul vostru.

daca aveti probleme in folosirea celor de mai sus aruncati un mesaj incoace.

_mg_1728.jpg
peter
Merg pe o roata

Specimen: XL700
Kilometraj: 0

Re: GPS-uri - track-uri, POI-uri, speedcams & alte harti utile

Mesajde Imih pe Mie Mar 18, 2009 10:41 am

vintze scrie:daca nu ati luat hartile de pe motociclism, pun eu aici numai harta cu obarsia lotrului. am tot pachetul si l-am pus aici http://s4.transfer.ro/storage/Cartog-e7db0.rar il recomand cu caldura. E vorba de catalotul ala 1:300.000 de care am discutat la jacks...
din pacate linkul e valabil 10 zile, dupa aia se sterge automat

Super tare harta! Daca mai aveti harti normala fara tehnologie mai puneti !
Imih
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Be Free Live for Ever
Kilometraj: 42600

Mesajde Andy pe Mie Mar 18, 2009 10:50 am

Imih scrie:Super tare harta! Daca mai aveti harti normala fara tehnologie mai puneti !

In prima pagina gasesti 2 link-uri de unde poti lua 2 atlase rutiere (in format de "harti normale fara tehnologie"). Adica AICI.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Navigatie pentru telefoane IPHONE

Mesajde maddog pe Lun Feb 15, 2010 9:56 pm

Salut,ma gandesc sa mai bag cate o chestie utila(in urma numeroaselor intrebari) ptr transalpisti si anume:
cei care au telefoane Iphone ,pot avea ca soft de navigatie IGO(este pe platforma de IGO Amigo)
Ca sa fiu mai explicit un pic,trebuie sa precizez ca cei care au Iphone 3GS cu GPS incorporat trebuie doar sa instaleze softul de navigatie,pe cand cei cu telefoane 2G au nevoie de softul de navigatie IGo dar si de o aplicatie ,,RoqyBT,, pentru a putea conecta un GPS pe bluetooth.

Stiu ca multi dintre noi se descurca singurei dar ma gandeam ca o explicatie in plus nu strica nicioadata !
maddog
Iti pot arata si tie ...

Re: Navigatie pentru telefoane IPHONE

Mesajde tazspy pe Mar Feb 16, 2010 10:04 am

Multumim sper sa ne ajute sa mergem pe cai ferate dezafectate sau sa indice pietroaiele sa nu ne spargem cutiile in ele :Palidu': :oops: :twisted: :Surprins: :Dejtu: :Dejtu2: :Dejtu: :Dejtu2: :Dejtu2: :Dejtu2: :Dejtu2:
tazspy
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: SI EU TOT OM,CRED

Re: Navigatie pentru telefoane IPHONE

Mesajde maddog pe Mie Feb 17, 2010 9:40 am

ufff...nu mai zi domne si tu de cai ferate dezafectate ca parca incepe iar sa ma manance......

A dreaku iarna asta
:Culori:
maddog
Iti pot arata si tie ...

Re: TRANSALP MEETING ROMANIA 2009

Mesajde freeenduro pe Vin Feb 19, 2010 12:40 pm

vintze scrie:daca nu ati luat hartile de pe motociclism, pun eu aici numai harta cu obarsia lotrului. am tot pachetul si l-am pus aici http://s4.transfer.ro/storage/Cartog-e7db0.rar il recomand cu caldura. E vorba de catalotul ala 1:300.000 de care am discutat la jacks...

Salutare draga Vintze. Mai incarca link-ul acesta one more time. Saru'mana :Dejtu2:
freeenduro
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cine rade la urma...treaba lui
Kilometraj: 69

Re: TRANSALP MEETING ROMANIA 2009

Mesajde sisoie pe Vin Feb 19, 2010 4:32 pm

freeenduro scrie:

Salutare draga Vintze. Mai incarca link-ul acesta one more time. Saru'mana :Dejtu2:

L-am pus eu pe transfer
http://dl.transfer.ro/Transfer_ro-19Feb ... a6bd6f.zip
sisoie
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: in vino veritas
Kilometraj: 50000

Mesajde freeenduro pe Dum Feb 21, 2010 10:04 pm

Multam frumos...dau o bere daca vii la Codlea de 1 Mai. Daca nu...ai pus-o... :hainoroc:
freeenduro
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cine rade la urma...treaba lui
Kilometraj: 69

Mesajde ivanp pe Joi Apr 08, 2010 12:02 pm

Salut,
M-ar interesa sa cumpar un GPS Garmin 60CSx, 60C.
Are cineva de vanzare (second sau nou)?

Merci,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

iPhone

Mesajde ade pe Joi Apr 08, 2010 7:15 pm

Vreau sa folosesc iPhone cu un soft de navigatie (IGO sau NAVIGON) pe motor. Ma gandesc sa tin telefonul deasupra in tankbag, sa il alimentez la priza de bricheta si sa il conectez cumva prin bluetooth la un sistem de casti + mic pe care sa le montez in casca.
Inca nu sunt convins daca e o solutie buna, nu stiu daca e suficient de usor de urmarit daca e pus pe tankbag, daca nu o sa se miste prea mult, daca nu o sa fie prea aiurea ca nu am acces la butoane etc. Alte idei?

Daca a mai incercat careva, niste sfaturi ar fi de apreciat.
ade
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: da sa vie !
Kilometraj: 46000

Mesajde pista pe Joi Apr 08, 2010 10:09 pm

Eu am prins gps ul cu un suport pentru motociclete de la RAM mounts,de ghidon si este ok.
Fişiere ataşate
DSC00146.JPG
DSC00140.JPG
DSC00144.JPG
pista
Merg pe o roata

Vorba de duh: vazzeg
Kilometraj: 57000

Mesajde Valentin25de pe Lun Apr 19, 2010 1:22 am

Are cineva un TomTom cu harta detaliata pt. RO? Ma refer la drumuri comunale, strazi in orase?
Garmin-ul e bun, are harti detaliate dar schema functiilor cam intortocheata pt. mine(m-am obisnuit cu TomTom-ul).
Greselile gramaticale si de ortografie din text sint facute intentionat, asa ca cine le descopera poate sa le pastreze, sa le vinda sau sa le liciteze pe EBAY!
Valentin25de
Merg pe o roata

Vorba de duh: !
Kilometraj: 49000

Mesajde Andy pe Lun Apr 19, 2010 9:18 am

Valentin25de scrie:Are cineva un TomTom cu harta detaliata pt. RO? Ma refer la drumuri comunale, strazi in orase?
Garmin-ul e bun, are harti detaliate dar schema functiilor cam intortocheata pt. mine(m-am obisnuit cu TomTom-ul).

Poti incerca cu iGO8... am vazut ca au cele mai complete si actualizate harti (cel putin ptr. RO... si Europa centrala si de est)) din toate sistemele de navigatie. Si meniurile sunt destul de intuitive cat sa nu te incurci in comenzi. Daca te gandesti la acest sistem de navigatie te pot ajuta eu (da-mi un semn pe PM si sa vad cum si cand ti le pot urca pe transfer.ro).
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?

Mesajde mmario pe Lun Apr 19, 2010 1:04 pm

Andy scrie:
Valentin25de scrie:Are cineva un TomTom cu harta detaliata pt. RO? Ma refer la drumuri comunale, strazi in orase?

Poti incerca cu iGO8... am vazut ca au cele mai complete si actualizate harti (cel putin ptr. RO... si Europa centrala si de est)) din toate sistemele de navigatie. Si meniurile sunt destul de intuitive cat sa nu te incurci in comenzi. Daca te gandesti la acest sistem de navigatie te pot ajuta eu (da-mi un semn pe PM si sa vad cum si cand ti le pot urca pe transfer.ro).

Stai asa... Daca reusesti sa asezi IGO 8 pe TOMTOM ONE XL vreau si eu. Din cate stiu, nu merge deloc alt sistem de operare in afara de cel original.
Am sapat din rasputeri, si singurele chestii care le-am obtinut sunt hartile cu 50% acoperire in Romania de la TOMTOM.
(parerea mea)
mmario
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Dă-i oţet !
Kilometraj: 30000

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Accesorii