lantul....probleme,rezolvari

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: lantul....probleme,rezolvari

Mesajde robokid pe Lun Oct 13, 2008 9:14 pm

Lantul e mai lat cu 2 mm (cam ciudat) si se aude ca si cum ar freca niturile de ceva si totusi am scos siguranta, am departat de motor pinionul si cu roata in aer am dat drumul la motor (da stiu ca sunt nebun dar nu mai suportam) si tot zornaia deci nu e ca freaca undeva spre motor.
Am mers azi destul de mult cu vaca si garantat nu trage stanga sau dreapta dar mai incerc maine sa trag de ax intr-o parte sau cealalta sa vad daca se opreste zgomotul. E cam nasoala procedura pt ca daca prin absurd sare lantul de pe pinionul rotii o sa faca o mare buba.
robokid
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Cand ramurile-mi bat in geam,
Kilometraj: 30000

Mesajde Belbody pe Mar Oct 14, 2008 1:25 am

Daca lantul freaca undeva, trebuie sa lase si o urma. Uita-te cu atentie pe traseu, langa motor si vezi unde freaca. Locul intre pinion si blocul motor e destul de stramt, e posibil sa fie acolo ceva.., sau vezi daca mai ai patina de cauciuc de pe bascula (cea pe care se plimba lantul cand face burta) in deplinatatea facultatilor mintale.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde BH 83 FOC pe Sâm Oct 25, 2008 10:47 pm

Belbody scrie:DIn manualul Haynes luat, si din cel original: lantul se regleaza cu motocicleta pusa in cricul lateral. Burta lantului trebuie sa fie de 35-45 mm. Din experienta proprie iti spun, cu cat e mai intins cu atat il uzezi mai repede.

Asa este. Te sustin si eu. Daca lantul e prea intins apare fasaitul ala de frecare continua si ascute dintii de la roata dintata si pinion.
Sa improvizam tot ce se poate !
BH 83 FOC
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: Trazni-le-ar Ilie pe toate !!!
Kilometraj: 36000

Mesajde robokid pe Mar Oct 28, 2008 8:28 pm

Am facut filmulet cu lantu' lu' peste :D
http://www.youtube.com/watch?v=vKRT8k4FndQ
Intre timp am mai fost pe la un meserias care a zis ca e normal ca asa face lantul cand e nou, dar mai studiez ca nu a fost prea convingator
robokid
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Cand ramurile-mi bat in geam,

Mesajde piccolino pe Sâm Noi 15, 2008 10:49 pm

Intrebare: Cat mai ma duce lantul original de pe transalp, in conditiile in care acum am 15000km cu el?
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 27000

Mesajde Belbody pe Sâm Noi 15, 2008 11:15 pm

robokid scrie:Am facut filmulet cu lantu' lu' peste :D
http://www.youtube.com/watch?v=vKRT8k4FndQ
Intre timp am mai fost pe la un meserias care a zis ca e normal ca asa face lantul cand e nou, dar mai studiez ca nu a fost prea convingator

E normal, acum cred ca depinde si de lant, al meu nu face asa si nici cand era nou nu facea asa. Un zbarnait e normal sa se auda. Nu prea se vede bine in film dar tot prea intins mi se pare. :|
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde Belbody pe Sâm Noi 15, 2008 11:19 pm

piccolino scrie:Intrebare: Cat mai ma duce lantul original de pe transalp, in conditiile in care acum am 15000km cu el?

Pai pana se uzeaza de tot, vezi marcajul de pe bascula cat mai merge intins, vezi jocul de pe pinion, vezi pinioanele. Incepe sa faca zgomote ciudate cand e uzat de tot.
Dar daca totul e ok, te mai duce mult si bine, pe putin inca 5000, n-ai de ce sa te ingrijorezi.
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde piccolino pe Dum Noi 16, 2008 8:06 pm

'nteles, sa traiti! oricum o sa comand kit de lant DID sa-l am pe stoc, pentru ca la anul sigur o sa-i vina sorocul. deocamdata am bagat drujba la iernat, si m-am apucat de comandat acareturi pt. trip-ul de la anul.
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 27000

Mesajde cristi001 pe Lun Noi 17, 2008 7:54 pm

Mi-am luat deja Kit-ul de lant DiD,nou ce asteapta sa fie montat.
A venit uns cu o vaselina, pentru anticoroziune (cred). Acum intreb daca atunci cand il voi monta, sa il curat din start si sa il gresez cu spray. Ma gandesc ca vaselina aia aduna praful . Poate ca sunt prea grijuliu, dar fiind incepator, intreb si eu, pentru ca de lantul asta vreau sa am mai multa grija fata de cum avut cu actualul. :D
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde Valentin25de pe Lun Noi 17, 2008 11:03 pm

D.I.D. o alegere f. buna. Cum il ingrijesti asa il ai, te tine mult sau mai putin mult. In primii km se lasa ceva mai mult si trebuieste intins, mai bine mai slab decit tensionat. Pe primii km poti sa lasi cu vaselina originala, apoi spalat-curatat si spray S100 si nu alte prostii (silicon etc...). Mai bine des si putin uns si des decit rar si mult, se lipeste praf si nisip si devine smiergel. Ori speli cu pensula (Clasic) cu motorina sau gaz(petroleum) si dai cu ulei mineral (vezi pe ambalajul original). Ungi doar zona de frecare role-pinion, nu trebuie sa naclaiesti tot din exces de zel. Sau folosesti chitul asta: http://www.louis.de/_10199b6b5c449c6922 ... E=10059140
Daca folosesti alti lubrefianti risti sa atace elasticitatea O-X ringurilor, la fel si la curatire.
Greselile gramaticale si de ortografie din text sint facute intentionat, asa ca cine le descopera poate sa le pastreze, sa le vinda sau sa le liciteze pe EBAY!
Valentin25de
Merg pe o roata

Vorba de duh: !
Kilometraj: 49000

Intretinere lant

Mesajde Pedross_pdo pe Mar Feb 10, 2009 10:35 am

Datorita diferitelor moduri de intretinere a lantului [a se citi idei] ,voi expune modalitatea mea de curatare a lantului...daca procedez gresit rog sa interveniti...mersi anticipat.

Dupa ce am suspendat moto pe cricul central, degresez lantul cu o pensula cu motorina, apoi il spal cu apa de la robinet ,sub presiune, il sterg cu o cirpa, dau cu un spray de curatat, dupa care il ung cu spray MOTUL cu teflon
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Vorba de duh: Hai noroc si la mai mare!

Re: Intretinere lant

Mesajde ivanp pe Mar Feb 10, 2009 11:43 am

Pedross_pdo scrie:Datorita diferitelor moduri de intretinere a lantului [a se citi idei] ,voi expune modalitatea mea de curatare a lantului...daca procedez gresit rog sa interveniti...mersi anticipat.

Dupa ce am suspendat moto pe cricul central, degresez lantul cu o pensula cu motorina, apoi il spal cu apa de la robinet ,sub presiune, il sterg cu o cirpa, dau cu un spray de curatat, dupa care il ung cu spray MOTUL cu teflon

hmmm ... nu cred ca are rost datul cu apa ... aia nu prea degreseaza nimic pe acolo. Daca e data si sub presiune in functie de presiune iti poate intra sau nu "pe langa" o-ringuri si in timp nu cred ca ajuta.
Eu personal folosesc spray de curatat, apoi sters bine cu o carpa si apoi spray de lant fucks(asta mi-a placut cel mai mult dupa ce am trecut pe la motul si inva vre-o doi producatori!)
Il ung de fiecare data cand arata uscat :D
Motoreta are 24.000 si eu nu l-am intins niciodata (am luat moto la 10mii), e adevarat ca are ceva burta insa nu ma deranjeaza
:D

Spor,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Pedross_pdo pe Mar Feb 10, 2009 12:00 pm

Dupa ce il spal cu motorina si dau cu apa , lantul arata curat...apa degreseaza motorina.
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Mesajde Belbody pe Mar Feb 10, 2009 12:58 pm

sa va spun metoda mea... za best!
nu-i fac nimic!
ii mai dau cu ulei de motor cand nu am ce face... acum a cam ruginit de cand sta dar numai pe exterior. e fain rosu asa... :Nigar:
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde Pedross_pdo pe Mar Feb 10, 2009 1:44 pm

Belbody scrie:sa va spun metoda mea... za best!
nu-i fac nimic!
ii mai dau cu ulei de motor cand nu am ce face... acum a cam ruginit de cand sta dar numai pe exterior. e fain rosu asa... :Nigar:

Buna metoda....te-ai mai uitat sa vezi daca mai e acolo, sau a ramas numai carcasa?

ps; daca-mi amintesc, am vazut motorul intr-o incapere...si nu prea parea neingrijit :Salutare:
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Transmisie