lantul....probleme,rezolvari

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: lantul....probleme,rezolvari

Mesajde Andy pe Mar Iun 22, 2010 7:27 pm

duda scrie:de ce nu dai jos bascula? cu ocazia asta verifici/gresezi rulmentii de bascula si cei de pro link :Dejtu:

Ca n-am chef acu'.

Si apropos de topic, iaca si un review la lantul meu muribund: DID X-ring cu pinioane Sunstar - montat la 35.000 km (februarie 2009), inceput intinsul la 57.000 km (aprilie 2010), ajuns la limita de service la 65.000 km (iunie 2010). Pe toata perioada utilizarii nu a vazut decat apa cu presiune la spelatorie si de 5 ori spalat cu spray de lant (de 5 ori cu indulgenta) si uns cu spray de lant la cca. 500 km. Am corelat uzura mare aparuta imediat dupa perioada iernii cu mizeriile alea de solutii cu care au dat astia pe strazi toata iarna... pana am facut calculul si am vazut cati km s-au strans... In rest utilizare in general pe asfalt, cca. 10 % pe off si o impachetare in nisip la mare.

Asa ca DID X-ring e mort, traiasca DID X-ring :Dejtu2: ... ala nou' !
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Reguli de baza pe acest forum.
Andy
Moderator

Specimen: XL650
Vorba de duh: unde sa nu stau acasa?
Kilometraj: 0

Mesajde B43XTM pe Mar Iun 22, 2010 7:34 pm

si apropo de ce zici tu Andy am o intrebare: cand ai schimbat lantul... ai schimbat si pinioanele?

intreb pentru ca inspectand pinioanele folosite de mine la primul lant am vazut ca nu au uzura aproape deloc.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600

Mesajde Lutzifer pe Mar Iun 22, 2010 7:40 pm

B43XTM scrie:si apropo de ce zici tu Andy am o intrebare: cand ai schimbat lantul... ai schimbat si pinioanele?

intreb pentru ca inspectand pinioanele folosite de mine la primul lant am vazut ca nu au uzura aproape deloc.

In principiu ii bine sa schimbi tot kitu de lant/pinioane ... ca oricum se uzeaza si pinioanele , mai ales cel din fata. Si daca pui numa lant nou o sa se duca mai repede. Ti-l distruge pinionu.

Cel putin eu asa schimb , tot kitul ! :Salutare:
Imagine
Imagine Imagine
Lutzifer
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Honda - The Power Of Dreams !
Kilometraj: 117602

Mesajde xr 250 r pe Mar Iun 22, 2010 8:01 pm

La fel s-a intamplat si la mine cu pinioanele. Am cumparat Transalpul cu lantul intins la maxim. Am comandat un kit complet(lant D.I.D.+pinioane J.T.), dar la montare surpriza! Pinioanele nu prexentau nici urma de uzura(stiu cum arata un pinion uzat, dar acestea erau exact la fel cu cele noi - d.p.d.v. al uzurii). Cel mai probabil fostul proprietar a schimbat numai pinioanele inainte sa o vanda sau ma rog...oricum nu avea nici un sens sa le schimb asa ca am ramas cu un set de pinioane standard sigilate(in punga) pentru viitorul lant.
xr 250 r
Cred ca stiu ...

Vorba de duh: dupa asfalt incepe distractia!
Kilometraj: 30000

Mesajde B43XTM pe Mar Iun 22, 2010 8:04 pm

si eu stiu ca se schimba de obicei tot kitul, dar mai sunt si exceptii ca astea.

Eu am intins lantul ca un incepator si de-aia l-am stricat inainte de vreme (si am schimbat tot kitul cand l-am cumparat), motiv pentru care pinioanele vechi au ramas... ca noi.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Andy pe Mar Iun 22, 2010 8:17 pm

B43XTM scrie:si apropo de ce zici tu Andy am o intrebare: cand ai schimbat lantul... ai schimbat si pinioanele?

Am schimbat mereu tot kitul: lant + pinioane.

Dar intrebarea era: Unde imi pot schimba lantul in Bucuresti, fara sa fiu jecmanit ?
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde piccolino pe Mar Iun 22, 2010 8:24 pm

Andy scrie:

Dar intrebarea era: Unde imi pot schimba lantul in Bucuresti, fara sa fiu jecmanit ?

La Ramirez, evident.
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 27000

Mesajde B43XTM pe Mar Iun 22, 2010 8:35 pm

Andy scrie:

Il schimbam impreuna si ma platesti in BERE ;)

Sau poti sa mergi la Adi, tipul din Colentina care are un garaj (nu service) si face treaba buna, dar la pretul pietei.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde edisone pe Mar Iun 22, 2010 9:01 pm

Andy scrie:I-a venit sorocu' si la lantu' meu... :Trist: Asa c-am pus mana pe tastaru si mi-am comandat altul.

Acu' vine intrebarea: unde pot sa-mi montez lantul (DID X-ring inchis pe care vreau sa-l deschid - scot niturile la o za, il montez si ii pun o za de legatura cu nituri + schimbat pinioanele) la un pret omenesc, si in Bucuresti? :HMM: :carte: Cu alte cuvinte pe cine cunoasteti prin Bucuresti si are presa d-aia de nituri (poa' sa fie persoana fizica sau SRL)?

Eu te-as sfatui sa nu-l deschizi, desfa bascula mai bine, parerea mea
P.S. la Nicu profesoru' de incercat, eventual de intrebat cat costa
P.P.S. Sau ne apucam impreuna si-l dovedim ...
Imagine
edisone
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: 爱本田

Mesajde Andy pe Mar Iun 22, 2010 9:54 pm

piccolino scrie:La Ramirez, evident.

Si nu mai e 45 da lei ora juma' da manopera? :Limboc: :Geek3:

B43XTM scrie:Il schimbam impreuna si ma platesti in BERE ;)

Sau poti sa mergi la Adi, tipul din Colentina care are un garaj (nu service) si face treaba buna, dar la pretul pietei.

1. Merci de oferta... da' ne tre' presa de nituri...
2. Nu mi-e clar delor dece pretul pietei e juma' din pretul presei de nituri... Prefer sa dau doo beri si sa-mi rezolv problema mai ieftin... adica la un pret corect... asta asa, ca am ambitii personale sa nu-i ingras pe cei ce au service-uri fara sa merite banii aia... :Geek3:

edisone scrie:Eu te-as sfatui sa nu-l deschizi, desfa bascula mai bine, parerea mea
P.S. la Nicu profesoru' de incercat, eventual de intrebat cat costa
P.P.S. Sau ne apucam impreuna si-l dovedim ...

1. Dupa cum spuneam, n-am chef acu' de dat jos bascula... :Faraon:
2. E meserias Nicu... da' nu ma tine bugetu'... mai ales dupa ce-o sa dau banii pe kitu' de lant... :oops:
3. Merci de oferta... da' tot ne tre' presa de nituri...

Mai caut. Si daca aflu ceva omenesc (calitatea prestarii si pret) ii fac publicitate omului... ca merita.
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

Mesajde Korben Dallas pe Mie Iun 23, 2010 12:47 am

Eu subscriu: NU desface lantul
Imi vine sa vin la Bucale sa iti dau jos bascula :oops: :x
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Belbody pe Mie Iun 23, 2010 2:21 am

Bai oameni, terminati cu legende de-astea cu dacii si romanii, nu desface lantul...
Da' ce-are daca il desface??? Chair nu merita sa scoti bascula pentru aceasta operatiune simpla.. In plus nu e tocmai usor sa o pui la loc dupa ce o desfaci.
Important e cum il prinde la loc.
Daca o sa foloseasca o za tot DID si tot 525 care se inchide prin presare, pe care o monteaza corect, nu are ABSOLUT nici o problema. Iese ca la "mama lui", original japonez.
Adica asta:
DID 525 rivet Master link.
Imagine

Eu am lantul de 30.000km si e inchis cu rivet master link a.... 3-a oara si nu am avut nici o problema cu el.
@Andy, vezi ca la desfacut trebuie sa folosesti flex sau bormasina/polizor sa tai capatul unui nit pus de fabrica, cu presa nu poti scoate un nit de fabrica decat daca ii tai/polizezi capul.
O presa de lant face toti banii, eu am dat 33eur pe una de la LOUIS si am facut treaba cu ea de cate ori am avut nevoie...
Ideea e ca aici la un service cam atat costa sa te duci sa faca ei operatiunea asta cu presa lor, asa ca am preferat sa o fac eu si sa raman si cu presa mea.
Asta e:
Imagine
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde reltih pe Mie Iun 23, 2010 9:20 am

la fel la mine, lant rk, are 20. 000 si mai merge lejer 10.000 tot cu presa montat, dar andy daca vrei neeaparat sa dai bascula jos te ajut fara probleme, dar iti spun de pe acu' daca axul basculei o sa fie pe jumate intepenit fata de cum era al meu o sa-ti doresti sa tai lantu in 10 locuri si sa-l pui cu presa la loc :mrgreen:
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Chrisss pe Mie Iun 23, 2010 9:22 am

Cum doi tovarasi de drum non- TA...dar ii convertesc eu :big2: ...au terminat lanturile sunt putin in tema cu preturile ...daca sunteti aproape de sfarsitul vietii lui pana in 30 iunie 2010 la Louise au oferta -30% aveti mai jos pretul ....50 E mai ieftin e ceva...

10041307 KETTENSATZ DID X-RING
XL600V89-/XL700(118/15/47

HONDA XL600V TRANSALP (PD06)
HONDA XL600V TRANSALP (PD10)

116,86 (166,95)

Acuma intrebare pt care ati mai luat...dupa notatii unde scrie ca e deschis sau inchis...nu vorbesc germana...dar am inteles partea cu N si E ...bun da unde scrie ....???

Presa de care vb Bogdan e 50 E acuma...10003170

KETTENTRENN- UND VERNIET-
WERKZEUG ROTHEWALD 49,95

Zaua de imbinare 10040082

KETTENSCHLOSS, HOHLNIET-
D.I.D. 525 VM X-RING 7,95E

Aaa si era sa uit :) ...si la mine lantul actual e nituit...asa l-am luat nici o problema pana acuma.
Chrisss
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: un fleac...m-au ciuruit..
Kilometraj: 41000

Mesajde Andy pe Mie Iun 23, 2010 10:58 am

Nu-mi fac griji ce desfacutul lantului... cu un dorn, bat in niturile alea pana ies. Si de inchis, folosesc o za noua, cu aceleasi caracteristici cu lantul. Asa mi-am montat si lantul precedent... numai ca de data asta, nu mai vreau sa dau 100 RON ptr. chestia asta... mai bine beau o bere in plus... si ii dau si lu' Alex una :Limboc: .
Imagine Imagine
THE POWER OF DREAMS...

Andy
Moderator

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Transmisie