Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss
simsonache scrie::Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant...deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii
![]()
dap pai si eu lafel motorina apa si unsoare sub presiune

Pedross_pdo scrie:Datorita diferitelor moduri de intretinere a lantului [a se citi idei] ,voi expune modalitatea mea de curatare a lantului...daca procedez gresit rog sa interveniti...mersi anticipat.
Dupa ce am suspendat moto pe cricul central, degresez lantul cu o pensula cu motorina, apoi il spal cu apa de la robinet ,sub presiune, il sterg cu o cirpa, dau cu un spray de curatat, dupa care il ung cu spray MOTUL cu teflon

Pedross_pdo scrie:Dane cu tot respectul, lantul nu sta o noapte in motorina, ci doar 5 minute cit il periezi [ cureti] , dupa care il "clatesti" cu apa...crezi ca ar fi o problema?![]()
dan_motor2003 scrie:Pedross_pdo scrie:Dane cu tot respectul, lantul nu sta o noapte in motorina, ci doar 5 minute cit il periezi [ cureti] , dupa care il "clatesti" cu apa...crezi ca ar fi o problema?![]()
Sunt sigur ca e o problema...cum scoti tu motorina care intra la O-ringuri??? Si motorina nu e miscibila cu apa...asa ca clatirea cu apa e ca si cum n-ar fi!!!!
Salutari!!!
Pedross_pdo scrie:simsonache scrie::Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant...deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii
![]()
simsonache nene,da tu ce mai ungi?...ca parca ai vindut "motanul" pe bucati....
dan_motor2003 scrie:Sunt sigur ca e o problema...cum scoti tu motorina care intra la O-ringuri??? Si motorina nu e miscibila cu apa...asa ca clatirea cu apa e ca si cum n-ar fi!!!!
Korben Dallas scrie:Tocmai faptul ca motorina nu se amesteca cu apa e secretul operatiunii
Si eu am crezut la fel până când tatăl meu, şofer pe basculantă o viaţă întreagă, mi-a demonstrat ce frumos se curăţă piesele cu motorină şi apoi cu jet de apă
Toata chestia ţine de chimie
Motorina are în mare parte compuşi volatili care sunt captaţi (reţinuţi) de compuşii uleioşi. Aceştia sunt în cantitate mult mai mică
Compuşii volatili sunt cei care atacă cauciucul oringurilor dar aceştia nu rezistă la jetul de apă, pe când compuşii uleioşi rezistă
Pe de altă parte, belbody are, ca de obicei, partea lui de dreptate: lanţurile unse excesiv se uzează mult mai repede din cauza îmbibării uleiului cu praf
În toate instrucţiunile serioase de curăţare şi ungere a lanţurilor veţi găsi specificat: îndepărtaţi excesul de ulei
Totodată, dacă folosiţi sprayuri speciale, după utilizare lanţul trebuie lasat "la uscat" minim 20 minute, pentru că acele sprayuri conţin ŞI solvenţi de curăţare, care trebuie să se evapore, în caz contrar veţi găsi uleiul pe cadru şi pe roata spate
Eu dau cu spray seara şi îl las până dimineaţa, nu de alta dar pe mine nu a avut cine să mă sfătuiască şi a trebuit să curăţ cadrul şi janta spate cu benzina

simsonache scrie:Pedross_pdo scrie:simsonache scrie::Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant...deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii
![]()
simsonache nene,da tu ce mai ungi?...ca parca ai vindut "motanul" pe bucati....
mai nu puteam sa stau pe tusa dupa accident asa ca mi.am luat alt transalp asa ca am ce sa ung ca cele lalte au cardan rautatile de ele![]()
![]()
bafat la spalat uns

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori