lantul....probleme,rezolvari

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Re: Intretinere lant

Mesajde Belbody pe Mar Feb 10, 2009 3:20 pm

DA, mai este, sambata am iesit cu el si am bagat vreo 60km, inca nu scartaia...

Motorul este ingrijit, bineinteles, imi place sa fie perfect functional, sunt obsedat de asta...
Dar lantul cred ca nu merita atata atentie pe cat se zice. Odata de mult cand eram mic, mi-a zis un mos care era tata bicicletelor pe vremea aia, prin 1985, "un lant daca nu este uns in exces cu atat tine mai mult".

Eu il tin intotdeauna la limita, f. f.f. putin uns.

DE ce sa nu recunosc il mai spal cu motorina si eu din cand in cand...
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Specimen: XL600
Kilometraj: 30000

Mesajde piccolino pe Mar Feb 10, 2009 4:17 pm

Eu mi-am cumparat 10003114 de la Louis si face o treaba fantastica impreuna cu orice tip de curatator de lant. Dupa aia ii dau o Motul offroad si e brici. Totul dureaza 3 minute cu tot cu ungerea lantului. Operatiunea asta o repet la fiecare 1000km si pana acum lantul se simte excelent (pe langa faptul ca arata ca nou).
In lipsa cricului central mi-am cumparat 10003368 tot de la Louis si motorul sta foarte bine pentru orice fel de operatii sau reparatii ce am de facut la ea.

Spor
piccolino
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 27000

Mesajde Belbody pe Mar Feb 10, 2009 7:58 pm

Daca bag o carpa cu motorina pe el, si lantul meu arata ca nou... desi are 14000km la activ.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde cristi001 pe Mar Feb 10, 2009 9:26 pm

Cam ce nr de km tine un lant pe transalp..
Are importanta ca e fara za de inchidere, sau cu za de tipul x,y, sau z?
cristi001
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Mai aman-o,poate nu mai trebui
Kilometraj: 15000

Mesajde Belbody pe Mar Feb 10, 2009 10:24 pm

Tine pana se intinde de tot... :Salutare:

Cred ca oringurile conteaza, si X -ring sunt cele mai bune dupa parerea mea, se uzeaza cel mai greu.
Conteaza si marca si cat de calit este otelul ala...
Zaua de inchidere nu cred sa aiba vreo importanta...
Conteaza si cum e intins, si starea pinioanelor..

As zice ca pe un TA un lant bun trebuie sa tina undeva intre 10000 si 20000 de km.
Eu am lant EK si nu ma asteptam sa fie asa bun.

Prefer sa fie mai putin uns si curat decat naclait si plin de praf adunat. Odata ce unsoarea e neagra pe el, deja nu mai e unsoare, e pasta abraziva, CIF.
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde simsonache pe Mie Feb 11, 2009 12:16 am

:Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant... :hainoroc: deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii :HMM: :HMM: dap pai si eu lafel motorina apa si unsoare sub presiune :Dejtu2:
drum bun si asfalt uscat
simsonache
Merg pe o roata

Vorba de duh: brmm brmm poc poc
Kilometraj: 0

Mesajde Pedross_pdo pe Mie Feb 11, 2009 9:36 am

simsonache scrie::Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant... :hainoroc: deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii :HMM: :HMM: dap pai si eu lafel motorina apa si unsoare sub presiune :Dejtu2:

simsonache nene,da tu ce mai ungi?...ca parca ai vindut "motanul" pe bucati :HMM: .... :Salutare:
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Vorba de duh: Hai noroc si la mai mare!

Mesajde dan_motor2003 pe Joi Feb 12, 2009 1:17 am

Pedross_pdo scrie:Datorita diferitelor moduri de intretinere a lantului [a se citi idei] ,voi expune modalitatea mea de curatare a lantului...daca procedez gresit rog sa interveniti...mersi anticipat.

Dupa ce am suspendat moto pe cricul central, degresez lantul cu o pensula cu motorina, apoi il spal cu apa de la robinet ,sub presiune, il sterg cu o cirpa, dau cu un spray de curatat, dupa care il ung cu spray MOTUL cu teflon

Salut, NU spalati lantul cu MOTORINA/BENZINA, ataca o-ringurile/x-ringurile...folositi GAZ( se foloseste la serviceuri pt spalat) sau in lipsa apa cu detergent ceva, ca n-are ce sa strice!!!!!!
PS: cine nu ma crede sa bage o bucata de cauciuc obisnuit( nu de la vreun furtunas de la inst de alim a unui diesel!!) in motorina si sa-l lase acolo o noapte, motorina contine aditivi pt a pastra injectoarele si pompa de injectie curata, asa ca ataca cauciucul, nu la fel de agresiv ca si benzina, dar strica!!!!!

SALUTARI!!!!
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Mesajde Pedross_pdo pe Joi Feb 12, 2009 11:13 am

Dane cu tot respectul, lantul nu sta o noapte in motorina, ci doar 5 minute cit il periezi [ cureti] , dupa care il "clatesti" cu apa...crezi ca ar fi o problema? :HMM: :Salutare:
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Mesajde dan_motor2003 pe Joi Feb 12, 2009 11:47 am

Pedross_pdo scrie:Dane cu tot respectul, lantul nu sta o noapte in motorina, ci doar 5 minute cit il periezi [ cureti] , dupa care il "clatesti" cu apa...crezi ca ar fi o problema? :HMM: :Salutare:

Sunt sigur ca e o problema...cum scoti tu motorina care intra la O-ringuri??? Si motorina nu e miscibila cu apa...asa ca clatirea cu apa e ca si cum n-ar fi!!!!
Salutari!!!
A fost odata ca-n povesti
A fost ca niciodata,
Din rude mari împaratesti,
O prea frumoasa fata.

Si era una la parinti
Si mândra-n toate cele,
Cum e Transalpu' între sfinti
Si Honda între stele.

Culbutorii si tachetii joaca hora ca baietii!!!
dan_motor2003
Merg pe o roata

Kilometraj: 60000

Mesajde ivanp pe Joi Feb 12, 2009 11:54 am

dan_motor2003 scrie:
Pedross_pdo scrie:Dane cu tot respectul, lantul nu sta o noapte in motorina, ci doar 5 minute cit il periezi [ cureti] , dupa care il "clatesti" cu apa...crezi ca ar fi o problema? :HMM: :Salutare:

Sunt sigur ca e o problema...cum scoti tu motorina care intra la O-ringuri??? Si motorina nu e miscibila cu apa...asa ca clatirea cu apa e ca si cum n-ar fi!!!!
Salutari!!!

Corec'! insa apa se gaseste din plin peste tat!
Spor,
p
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde simsonache pe Joi Feb 12, 2009 8:49 pm

Pedross_pdo scrie:
simsonache scrie::Salutare: traiasca motorina si apa ca astea avem pe langa case si apoi evident SPRAIUL DE GANDACI scuze de lant... :hainoroc: deci toti spalam si intretinem lanturile bine dar cum credeti voi ca o sa mai vanda astia lanturiiiii :HMM: :HMM: dap pai si eu lafel motorina apa si unsoare sub presiune :Dejtu2:

simsonache nene,da tu ce mai ungi?...ca parca ai vindut "motanul" pe bucati :HMM: .... :Salutare:

mai nu puteam sa stau pe tusa dupa accident asa ca mi.am luat alt transalp asa ca am ce sa ung ca cele lalte au cardan rautatile de ele :lol: :lol: :lol: bafat la spalat uns :Nigar:
drum bun si asfalt uscat
simsonache
Merg pe o roata

Vorba de duh: brmm brmm poc poc

Mesajde Korben Dallas pe Vin Feb 13, 2009 12:03 am

dan_motor2003 scrie:Sunt sigur ca e o problema...cum scoti tu motorina care intra la O-ringuri??? Si motorina nu e miscibila cu apa...asa ca clatirea cu apa e ca si cum n-ar fi!!!!

Tocmai faptul ca motorina nu se amesteca cu apa e secretul operatiunii
Si eu am crezut la fel până când tatăl meu, şofer pe basculantă o viaţă întreagă, mi-a demonstrat ce frumos se curăţă piesele cu motorină şi apoi cu jet de apă
Toata chestia ţine de chimie
Motorina are în mare parte compuşi volatili care sunt captaţi (reţinuţi) de compuşii uleioşi. Aceştia sunt în cantitate mult mai mică
Compuşii volatili sunt cei care atacă cauciucul oringurilor dar aceştia nu rezistă la jetul de apă, pe când compuşii uleioşi rezistă

Pe de altă parte, belbody are, ca de obicei, partea lui de dreptate: lanţurile unse excesiv se uzează mult mai repede din cauza îmbibării uleiului cu praf
În toate instrucţiunile serioase de curăţare şi ungere a lanţurilor veţi găsi specificat: îndepărtaţi excesul de ulei

Totodată, dacă folosiţi sprayuri speciale, după utilizare lanţul trebuie lasat "la uscat" minim 20 minute, pentru că acele sprayuri conţin ŞI solvenţi de curăţare, care trebuie să se evapore, în caz contrar veţi găsi uleiul pe cadru şi pe roata spate
Eu dau cu spray seara şi îl las până dimineaţa, nu de alta dar pe mine nu a avut cine să mă sfătuiască şi a trebuit să curăţ cadrul şi janta spate cu benzina
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Pedross_pdo pe Vin Feb 13, 2009 11:47 am

Korben Dallas scrie:Tocmai faptul ca motorina nu se amesteca cu apa e secretul operatiunii
Si eu am crezut la fel până când tatăl meu, şofer pe basculantă o viaţă întreagă, mi-a demonstrat ce frumos se curăţă piesele cu motorină şi apoi cu jet de apă
Toata chestia ţine de chimie
Motorina are în mare parte compuşi volatili care sunt captaţi (reţinuţi) de compuşii uleioşi. Aceştia sunt în cantitate mult mai mică
Compuşii volatili sunt cei care atacă cauciucul oringurilor dar aceştia nu rezistă la jetul de apă, pe când compuşii uleioşi rezistă

Pe de altă parte, belbody are, ca de obicei, partea lui de dreptate: lanţurile unse excesiv se uzează mult mai repede din cauza îmbibării uleiului cu praf
În toate instrucţiunile serioase de curăţare şi ungere a lanţurilor veţi găsi specificat: îndepărtaţi excesul de ulei

Totodată, dacă folosiţi sprayuri speciale, după utilizare lanţul trebuie lasat "la uscat" minim 20 minute, pentru că acele sprayuri conţin ŞI solvenţi de curăţare, care trebuie să se evapore, în caz contrar veţi găsi uleiul pe cadru şi pe roata spate
Eu dau cu spray seara şi îl las până dimineaţa, nu de alta dar pe mine nu a avut cine să mă sfătuiască şi a trebuit să curăţ cadrul şi janta spate cu benzina

bun raspuns.scurt si la obiect.....sincer ma cam ingrijoreaza solutiile de curatat gen...detergent de vase ,gaz, terebentina, benzina, etc...motorina prin compozitia ei chimica asigura si ungerea pieselor cu care intra in contact.

Belbody are de asemenea dreptate, deoarece un lant uns in exces, impreuna cu praful omniprezent duce la uzura prematura a transmisiei.

foarte bine a scris si Belbody
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

Mesajde Pedross_pdo pe Vin Feb 13, 2009 11:49 am

simsonache scrie:
Pedross_pdo scrie:

mai nu puteam sa stau pe tusa dupa accident asa ca mi.am luat alt transalp asa ca am ce sa ung ca cele lalte au cardan rautatile de ele :lol: :lol: :lol: bafat la spalat uns :Nigar:

sa traiesti nene, si sa-ti mearga "motanul" uns :Dejtu2: :Salutare:
Imagine
Pedross_pdo
Merg pe o roata

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Transmisie