Let's Do It Romania

Aici se discută despre orice treabă care nu se încadrează în altă categorie

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Let's Do It Romania

Mesajde Nevermore pe Mar Mai 24, 2011 9:24 am

Salutare salutare,

Probabil ca majoritatea ati auzit de proiectul asta anul trecut.
Ideea pe scurt este: o ecologizare a spatiilor naturale intr-o singura zi pe teritoriul intregii tari cu ajutorul voluntarilor.
Mentionez ca totul se refera la spariile din afara oraselor, tot ceea ce tine de natura/padure/pajisti/etc
Satele si imprejurimile lor sunt de asemenea in vizorul nostrum si avem un sprijin considerabil din partea autoritatilor.

Anul acesta actiunea in sine se va desfasura in data de 24 Septembrie; insa pina atunci mai e mult de munca la organizare.

Una din cele mai laborioase sarcini este cartarea: identificarea zonelor unde sunt aruncate gunoaie, mormane de gunoi insalubre sau neautorizare, locuri de campare unde raman deseuri in urma “grataristilor” si asa mai departe.

Cartarea asta trebuie facuta oarecum professional:
• Indentificare tip gunoi: resturi menajere raspandite pe suprafata larga, zone concentrate de gunoi unde localnicii arunca in mod constant orice etc
• Coordinate GPS
• Poza a zonei / estimare a numarului de voluntar si material necesare pt curatenia zonei (optional)

Stiind ca transalpistii sunt oameni cu simt civic ridicat si ca toti batem coclaurile tarii in lung si-l lat in zone care nu sunt vizibile direct de la sosea, va solicit ajutorul in cartarea gunoaielor din tara.
Personal sunt raspunzator pt Judetul Brasov si sunt convins ca baietii de la Codlea si Sacele o sa ne ajute, insa solicit ajutorul tuturor.

Daca aveti 3-4 min cand iesiti in tura sa notati coordonatele gps unde vedeti gunoaie si apoi sa postati aici ne-ati ajuta enorm.

Multamesc si astept pareri & coordinate.
Nevermore
Merg pe o roata

Specimen: XL700
Vorba de duh: Calatorului ii sta bine
Kilometraj: 39000

Re: Let's Do It Romania

Mesajde vest pe Mar Mai 24, 2011 3:26 pm

:byebye

se pare ca pe unde pune omu piciorusul lasa gunoaie, de aici si "meseria" aparuta mai nou de Fabricant De Gunoaie....
la Garnic anul acesta am fost surprins de aparitia acestora in gramezi mai mult sau mai putin "ordonate"....
nu am coordonatele locului dar vreau sa va amintesc ca acum 3 ani cand a fost primul festival n-a fost nici urma de asa ceva.
in acest moment cred ca avem nevoie de..... :gunman ,pentru a aduce educatia civica pe calea cea buna.....

:rider2
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Nu fii pork
Kilometraj: 40000

Mesajde Nevermore pe Sâm Iun 25, 2011 8:58 am

Si ceva informatii mai palpabile:
Orice morman de gunoi poate fi introdus in aplicatia
http://app.letsdoitromania.ro/LDIRBackendWebJSF2/home.jsf

Se creaza rapid un cont iar apoi pot fi vazute zonele care trebuiesc cartate.
Practic fiecare judet are o impartire in zone de 3x3 Km care trebuiesc loate la purecat sa vedem daca exista sau nu mormane de gunoi acolo.

Imagine

Celor din zona BV le-ash propune sa ne intalnim 4-5 oameni si sa organizam o iesire speciala cu aceasta tematica, asta daca sunteti dornici de combinat placutul cu utilul evident.
Nevermore
Merg pe o roata

Mesajde Andry pe Dum Iun 26, 2011 10:30 pm

Eu sunt disponibil pentru o astfel de iesire dupa 10 iunie si propun zona Sacele/Babarunca/Tarlungeni/Zizin/Dalghiu/Vama Buzaului/Bradet/Teliu/Budila. Daca ne-om strange, stabilim mai multe detalii, aceasta este doar propunerea mea de inceput ( si on si ceva offroad, ca doar n-avem SS ).
Andry
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Vorba de duh: Vând fân!
Kilometraj: 4300

Mesajde Nevermore pe Joi Iun 30, 2011 11:22 am

Perfect.
Mai astept voluntari sa avem 2-3 echipe (o echipa are in mod idea 3-4 oameni).

Pt data de 10.07.2011 am rezervat pt Transalpisti zonele

Zona: 12955
Zona: 12954
Zona: 12699
Zona: 12698
Zona: 12675
Zona: 12556

(Zona Bradet/Acris/Vama Buzaului).
In Mod sigur vom iesi si off pt a ne asigura ca facem o cartare riguroasa
:wheelie
Nevermore
Merg pe o roata

Mesajde Andry pe Mie Iul 06, 2011 9:42 pm

Nevermore : Cu parere de rau te anunt ca eu ma trag pe dos, ultimul examen din sesiune pica fix duminica in miezul zilei, la ora 17. Nu mai pot sa particip la iesirea de pe data de 10, dar in orice alta zi din saptamana viitoare voi fi liber!
Andry
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Nevermore pe Sâm Iul 09, 2011 8:20 pm

Salut,

Mai, sincer si eu sunt la un pas de a propune amanarea. Am ieshit azi vreo 60 km cu bitza si pe langa faptul ca-s cam prajut is si mort de osteneala.
Vazand ca nici tu nu poti exact maine, propun sa facem o lista si sa vedem cand si cati ne adunam.

Chiar e un proiect fain si vreau sa trecem cartarea cu transalpul ca eveniment sa aratam ca jucaria noastra poate multe :duel
... iar ieshirile pe off care sunt necesare o sa ne faca un deliciu fantastic :wheelie
Nevermore
Merg pe o roata

Mesajde Andry pe Sâm Iul 09, 2011 10:47 pm

Am mai spus o minciuna mai sus : saptamana viitoare nu sunt liber. Luni ce o sa ma plimb un pic s ama obisnuiesc cu motocicleta, marti si miercuri sunt la Intorsura Buzaului, iar de joi si pana duminica merg la o intalnire din Babarunca.
Andry
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Nevermore pe Joi Sep 08, 2011 11:12 pm

Baieti, cu riscul de a ma repeta si de a fi pisalor revin cu solicitarea sa iesim la cartare.

Revin cu rugamintea sa sprijiniti acest proiect prin a carta cat mai mult posibil in afara oraselor in cele 2 sapt cat au mai ramas (pe 19 sept se inchide cartarea)
Incep sa se adune voluntarii cu sutele si inca nu avem mormanele cartate si identificate; deci nu vom sti unde sa ii trimitem.

Din experienta proprie va spun ca motocicleta si in special Transalpurile noastre sunt cea mai eficienta varianta de a gasi aceste mormane.
Maj din voi aveti GPS-uri si un aparat foto, deci uneltele chiar nu sunt o pb.

Dupa cum zice si titlul proiectului este o campanie de hai sa facem ... nu doar sa privim pasivi.

Va rog creati cont pe :
http://app.letsdoitromania.ro/LDIRBackendWebJSF2/map-view.jsf

Cine doreste mai multe detalii poate contacta responsabilul pe judetul sau.

http://www.letsdoitromania.ro/contact

Mersi mult si chiar as fi curios ce parere aveti de experienta asta pt cazul in care iese cineva.
Nevermore
Merg pe o roata

Înapoi la Discuţii generale