de Doc pe Vin Aug 13, 2010 12:23 pm
@Schumy: am vorbit cu romi acum si i-am propus un traseu spre Lacul Vulturilor maine. Eu astazi plec spre Siriu unde stau in seara asta si maine am de gand sa urc spre Lacul Vulturilor. Romi a zis ca ma suna dupa-amiaza sa stabilim cum facem. Dupa lac am de gand sa vin spre Cotlea-Bran si sa fac cateva trasee in zona de off sub indrumarea lui Romi.
Deci propunerea mea pentru acest weekend este Lacul Vulturilor situat pe partea estica a versantului Mălâia la altitudinea de 1420 m. Un lac, două nume, două legende:
- Lacul Vulturilor -deoarece aici conform legendei, preluata de Alexandru Vlahuta în România pitorească: "aici vin vulturii, primăvara, de beau apă ca să întinerească, aici îsi învată puii sa zboare, deasupra acestei oglinzi fermecate mijesc de somn, cu aripile-ntinse, trufasii regi ai înăltimilor."
- Lacul fără Fund -pentru că, spune legenda, un cioban si-a lăsat turma de mioare, a aruncat bâta în apa lacului si a plecat. După un an de peregrinări îsi regăseste bâta în apele Dunării si mistuit de dorul mioarelor si a locurilor natale se reîntoarce acasă.
Astazi daca ajung in timp util la Siriu, am de gand sa fac un drum pana la vf. Penteleu.
Masivul Penteleu cuprins între văile Bâsca Mica si Bâsca Mare este cel mai mare masiv, având si altitudinea cea mai mare 1772 m. Localităti de acces: Gura Teghii, Siriu (urmând drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc, traseu descris în continuare ).
Astea sunt trasee pentru vineri si sambata. Pentru duminica astept de la Romi o propunere. Una din ele ar fi show-ul aviatic de la Gimbav care am inteles ca nu trebuie ratat. Cum eu sunt in concediu, de luni raman in zona Bran-Cotlea si ma gandesc sa incep noi aventuri pe acolo.
Asa ca daca cineva este interesant sa ni se alature, ma poate gasi la numarul de telefon 0751 194 100.