Manşoane

Cum s-o facem să fie mai cu moţ

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Manşoane

Mesajde B43XTM pe Mar Ian 05, 2010 8:28 pm

Vreau sa schimb mansoanele de pe ghidon, cu ocazia schimbarii de ghidon (cele vechi erau taiate urat in capete ca sa incapa capetele de ghidon).

Mansoane se gasesc peste tot, dar am observat ca sunt de diferite marimi (ca lungime). Le-am masurat pe cele vechi si au 11cm, dar nu sunt convins ca au fost cele originale. Personal mi se par scurte (as vrea sa fie mai lungi ca nu prea gasesc mansoane fix de lungimea asta). Stie cineva ce lungime au cele originale?

In al doilea rand, tot legat de mansoane, se gasesc bucatile de cauciuc sub denumirea de 'mansoane'. As vrea sa inlocuiesc si partea interioara (cea de plastic care tine cablurile de la acceleratie), in special daca mansoanele sunt mai lungi de 11cm. Partea asta cum se numeste? Sau ce trebuie sa caut pe google/ebay ca sa imi arate ce vreau? Cautand mansoane gasesti si cu plasticul ala si fara, sau gata turnate cu tot cu piesa aia, ca aici. Intrebarea 3: in afara de diametrul interior ca sa incapa pe ghidon, partea asta este universala? sau difera de la o marca la alta?
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Re: Manşoane

Mesajde doctoril pe Mie Ian 06, 2010 11:47 pm

eu mi-am luat in 2007 de la magazinul ala din Cotroceni mansoane de silicon pe care scrie TRANSALP. cica reduc din vibratii. in afara faptului ca s-a cam matuit siliconul nu am ce sa le reprosez.
nu am idee de lungimea mansoanelor, dar la diametrul tevii ghidonului sigur trebuie sa te gandesti ;)
pe JAWA am avut din alea de burete negru ca la biciclete, la drum lung erau f bune, mai faci gimnastica din degete sa se mai incalzeasca/dezmorteasca, dar la prima ploaie am regretat ca le am montate si le-am schimbat. nu le recomand nimanui, desi am vazut pe multe vitezane.
iar metalice ca-n poza ... doar la chopere :P
acum tu poti sa-ti cumperi si de piele cu franjuri, nu te da nimeni afara din club :Jokercolor:
Drum bun călare!
Imagine
doctoril
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: :)
Kilometraj: 123456

Mesajde Belbody pe Joi Ian 14, 2010 12:19 am

Plasticul ala de care zici tu ca este legat de cablurile de acceleratie nu cred ca este, adica sigur nu este universal. Fiecare motocicleta il are diferit, eventual e doar asemanator si vine cu tot cu partea in care intra si se infasoara cablurile de acceleratie. Ala cred ca il gasesti doar la Honda. In caz ca iti trebuie.
Mansoanele de obicei vin pereche, si unul dintre ele are diamentrul interior mai mare, e cel care vine pe plasticul de acceleratie.
Lungimea nu cred ca are vreo importanta..
Cele din poze sunt de chopper..
Eu de cate ori cad de fiecare data bulesc mansonul in capat, asa ca nu-mi mai bat capul cu ele.. am infundat gaurile cu doua suruburi (resturile de la aparatorile dupa colt - pe care le-am spart cand am cazut ultima oara :D ) si gata..
Nu te alege nimeni dupa mansoane.. :P
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde reltih pe Joi Ian 14, 2010 1:36 am

mansoanele originale sunt pt. ghidon cu diametrul de 22mm si au lungimea 125mm, asta inseamna ca mansonul din stanga are 22mm diametru si cel din dreapta e mai mare cum a zis si Bogdan, plasticul de care zici tu este o piesa oem si nu trebuie luata si ea decat daca tu nu o mai ai sau e sparta/stricata, daca tu zici ca ai schimbat ghidonul tre sa te asiguri in primul rand ca e de 22, iar daca ghidonul tau e mai lat decat cel original poti sa mergi pe o varianta mai lunga de 125 mm.

uite aici tone de mansoane http://www.romimoto-piese.ro/category/10204050000
eu mi-am luat unele Magura, par a fi de calitate si se potrivesc perfect pe ghidonul oem
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde iulian pe Joi Ian 14, 2010 1:50 am

eu iti recomand sa iei mansoane originale chit ca dai mai mult da merita , eu mi-am luat de pe louis si iti spun ca nu se compara cu alea originale din toate punctele de vedere
iulian
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Deci, cum ziceam ?
Kilometraj: 40000

Mesajde reltih pe Joi Ian 14, 2010 2:10 am

pai stai sa ne intelegem, iti poti lua de pe louis mansoane de 10 euro sau de 30 de euro, in principiu mansoanele Ariete din silicon cum zice doctoril ca are, sunt net superioare celor originale, costa cam 100 de lei, eu mi-am luat Magura de 54 de lei dar tot nu sunt mai proaste ca originalele poate nici mai bune, dar cu siguranta mai ieftine
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde B43XTM pe Joi Ian 14, 2010 2:09 pm

mersi de raspunsuri.

partea de plastic , "throttle tube", la mine este de 11cm (probabil ca cel care a avut mobra inainte a schimbat-o). Daca pun mansoane de 12cm sau mai mult, ar trebui sa tai din ele, fiindca altfel nu mai pot prinde capetele de ghidon (nu mai ajung la teava, iar daca pun un surub mai lung ca sa ajunga, se misca fara sa fie nevoie sa cad in ele).

Daca pun mansoane incalzite nu mai pot sa tai din ele, si alea nu sunt de 11cm, ci mai lungi (plus ca se recomada sa le schimb cu unele normale pe timpul verii ca sa le prelungesc viata).

Cred ca am sa sun la Honda sa intreb cate milioane costa tubul ala de plastic...
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Vin Ian 15, 2010 5:43 pm

Uite aici, surprinzator nu e asa de scumpa... :Floare:

http://www.bike-parts.fr/pieces-promo-5 ... 0300-.html

"pesa" nr 10 in microfisha -
GRIP ASSY., THROTTLE

On subscription
27.36
Euro

pff si e cu tot cu manson, iti dai seama ce darnici sunt!
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde Belbody pe Vin Ian 15, 2010 5:45 pm

iulian scrie:eu iti recomand sa iei mansoane originale chit ca dai mai mult da merita , eu mi-am luat de pe louis si iti spun ca nu se compara cu alea originale din toate punctele de vedere

Nu tot ce e pe louis e neaparat si prost.

Au porcarii chinezarii (poate scrie made in DE pe ele, dar sunt facute in subsolul vreunui bloc din Frankfurt tot de chinezi) de 10 - 15 - 20 euro, si au si lucruri de calitate.. mai scumpe.
Am fost in magazinele Louis de la Viena de cateva ori si exact asa e... ce-ti sare in ochi ca e ieftin - te uiti mai cu atentie si vezi ca e o porcarie de nedescris.. .ce-ti sare in ochi ca e de calitate si exact ce ti-ar placea sa ai.. te uiti la pret si-ti cade fatza... si se aplica la tot, scule, obiecte, accesorii, haine, tot ce au in magazin. Porcarii pentru saraci, calitate pentru cine isi permite. Cand mi-am cumparat husa, stiu ca erau unele de 10 euro si unele de 20 euro si de 30 eur.. si aratau identic. Am intrebat vanzatorul care e diferenta in afara de pret si mi-a zis franc.. pai aia de 10eur te tine EXACT un sezon, aia de 20 vreo 2-3, aia de 30 mai mult... si am luat de 20.. si acu in anu 3 e plina de gauri si se rupe ca hartia.. (a expirat :D )... in primii 2 ani a fost OK.. :Nigar:

La Louis se aplica perfect perfect zicala "atat dai, atata face"
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde Unchiu' pe Mie Feb 17, 2010 4:51 pm

Asa ceva trebe?
Imagine

lungime totala 126mm, diametru interior23,3mm, exterior aprox 26mm

Stima,

Liviu
Drumurile incep acolo unde se termina asfaltul...
Incepator in fiecare zi din saptamina/luna/an
Motocilist de forum (pe forum am accelerat prima motocileta si tot pe un forum mi-am luat A-ul)
Unchiu'
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: mmmm...e pe stanga

Mesajde B43XTM pe Mie Feb 17, 2010 9:25 pm

daca e a ta, ai uitat un element important: pretul :D

mersi de datele tehnice. oricum, e de retinut pt viitor.
B43XTM
Iti pot arata si tie ...

Mesajde deathu pe Sâm Iul 24, 2010 1:50 pm

Salutare,

Cam de aceeasi problema m-am lovit si eu cand am incercat sa schimb mansoanele: partea alba de plastic pe care sta mansonul din dreapta, este prea scurta. Practic orice manson as gasi de cumparat, este mai lung decat plasticul "throttle tube" al meu. In consecinta a trebuit sa iau niste jafuri iefine de cauciuc pe care sa le scurtez.

Ce ma surprinde, la mine acel throttle tube pare a fi taiat in capatul dinspre exterior (intr-un mod nu prea elegant, dar asta e mai putin relevant). Posibil ca unul din fostii proprietari sa fi facut asta pt a acomoda capetele de ghidon care se prind cu surub, dar as vrea sa stiu care este configuratia "standard" pt XL600V: manson in forma de tub (ne-infundat) + capete de ghidon prinse in suruburi, sau manson "infundat" la un capat?

Chiar vreau sa-mi pot pune si eu niste mansoane mai de calitate, dar fara sa ma apuc sa le ciopartesc eu.
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde robert pe Vin Ian 14, 2011 12:55 am

deathu scrie:Salutare,

Cam de aceeasi problema m-am lovit si eu cand am incercat sa schimb mansoanele: partea alba de plastic pe care sta mansonul din dreapta, este prea scurta. Practic orice manson as gasi de cumparat, este mai lung decat plasticul "throttle tube" al meu. In consecinta a trebuit sa iau niste jafuri iefine de cauciuc pe care sa le scurtez.

Ce ma surprinde, la mine acel throttle tube pare a fi taiat in capatul dinspre exterior (intr-un mod nu prea elegant, dar asta e mai putin relevant). Posibil ca unul din fostii proprietari sa fi facut asta pt a acomoda capetele de ghidon care se prind cu surub, dar as vrea sa stiu care este configuratia "standard" pt XL600V: manson in forma de tub (ne-infundat) + capete de ghidon prinse in suruburi, sau manson "infundat" la un capat?

Chiar vreau sa-mi pot pune si eu niste mansoane mai de calitate, dar fara sa ma apuc sa le ciopartesc eu.

Si eu am aceeasi problema.
Ai rezolvat problema cu mansoanele ?
Daca da, cum ?
robert
Iti pot arata si tie ...

Mesajde deathu pe Vin Ian 21, 2011 5:34 am

robert scrie:Si eu am aceeasi problema.
Ai rezolvat problema cu mansoanele ?
Daca da, cum ?

Nu am facut inca nimic in sensul asta. Cred ca la mine, tot ansamblul de suport throttle assembly + oglinda + bloc comenzi dreapta si ce mai e acolo, a fost mutat mai spre exterior, dupa scurtarea barbara a plasticului pe care trebuie sa stea mansonul (la mine are maxim 105mm). Nu mi-am dat seama exact cum ar trebui sa fie lucrurile (configuratia stock).

Intre timp a trebuit sa renunt complet la capetele de ghidon pt ca am pus manere incalzite, "infundate" la un capat, care bineinteles sunt mai lungi si in partea exterioara stau "in gol", dar nu am avut (pana acum) probleme din cauza asta, fiind constient ca inspre exterior nu au sustinere, nu aplic presiune in zona aia si totul e ok.
deathu
Iti pot arata si tie ...

Kilometraj: 46000

Mesajde robert pe Sâm Ian 22, 2011 4:00 am

Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Te-am intrebat pentru ca sunt in dilema, capete de ghidon sau manere incalzite? Am impresia ca o sa aleg ACERBIS protectii cu capete de ghidon, dar nu sunt inca sigur.
Multumesc frumos inca o data,
robert
Iti pot arata si tie ...

Următorul

Înapoi la Accesorii