Eu zic sa stai linistit, tot ce bolt, biela, piston, suna cum suna asta al meu, sau daca mai cauti pe youtube filmulete cu "piston slap" chiar si motoare auto, exact asa suna si al meu, si este ingrozitor de tare, nu asa oleaca ... bate ca si clopotul!
Ai putea sa modifici curba de avans, cum au pus-o cei de la Igni e Ok, numai ca valoare maxima e prea mare, 35grade.... M-am jucat si eu cu 35gr maxim si ce am observat turand motorul cu laptopul conectat, a fost ca avansul nu creste mai mult de 32... 33 grade.
Oricum, nu cred ca asta este cauza, in schimb faptul ca ai mers intr-un cilindru poate fi, la mine problema se trage de la asta, am zis, mergeam cu un carb cu membrana indoita, carb care la turatii mari nu se deschidea deloc, si eu am mers peste 1000km asa, cu acel piston impins de cel activ. Si i-am dat si jar si etc... Plus ca atunci cand am fost in germania la ITT am mers cu un nivel de ulei inadmisibil de mic, nu mi-am dat seama ca motorul papa asa mult, deci dupa 4 zile de intrunire si plimbari intense am masurat si nivelul nu-l gaseam nici cu joja infiletata....

... Si cine stie cat dracu am mers asa... La plecare am bagat exact 1L de ulei sa aduc nivelul la normal, si cand am ajuns acasa iar nu mai aveam.... deci iti dai seama... Sus se unge oricat de mic ar fi nivelul, dar partea de jos a pistonului mumu, bolt, biela... acolo ungerea se face prin barbotare...
In fine, o sa scap de problema, abia astept... azi am gasit si microbuz sa aduc troaca aia acasa intreaga si sa ma apuc de dezmembrari.