Tarnovietchi Adrian scrie:Am de curand un Transalp XL650V din 2001.Ma intereseaza daca exista si care este modalitatea, de a o lasa putin mai jos. Cca 3-5 cm.E o.k. si asa , dar parca as vrea sa fie mai comod la opriri in trafic. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru acesta problema. Si inca ceva: lasand-o mai jos sunt afectate manevrabilitatea,stabilitatea sau altceva?

Salut si bine ai venit pe aici.
Se poate lasa mai jos. Din fata se lasa din juguri (atentie sa nu iti loveasca aripa in cadru cand e max comprimat telescopul) si din amortizorul spate prin desfacerea acelui sistem de doua piulitze mari.
Ciclistica o sa fie afectata insa mai ales tinand cont de cotegoria transalp (suspensii lungi si moi) si tu la inceput - nu sa sa simti nimic in neregula.
Eu zic ca nu e nevoie sa lasi mai jos pentru ca in timp o sa te obisnuiesti. Eu unul (si mai stiu si altii) ajung doar cu varfurile picioarelor jos pe asfalt si la inceput am trantit-o de cateva ori din aceasta cauza insa de cele mai multe ori a fost neatentia mea - trebuie sa ai contact cu asfaltul cat mai aproape de linia rotilor ... daca mai departe o sa se incline si nu o sa mai poti sa o tii. Eu zic ca daca o sa fii atent la inceput o sa ajungi sa te obisnuiesti.
Alte solutii ar mai fi: saua coborata honda (are cam cu trei cm mai putin) sau modificarea celei din dotare (motociclism.ro - user Darian - 150-200lei).
Numai bine,
Paul