Modificare garda

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Modificare garda

Mesajde Tarnovietchi Adrian pe Mar Iun 15, 2010 3:38 pm

Am de curand un Transalp XL650V din 2001.Ma intereseaza daca exista si care este modalitatea, de a o lasa putin mai jos. Cca 3-5 cm.E o.k. si asa , dar parca as vrea sa fie mai comod la opriri in trafic. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru acesta problema. Si inca ceva: lasand-o mai jos sunt afectate manevrabilitatea,stabilitatea sau altceva? :bounce: :bounce:
Tarnovietchi Adrian
Cum ii zice la ....

Re: Modificare garda

Mesajde ivanp pe Mar Iun 15, 2010 9:55 pm

Tarnovietchi Adrian scrie:Am de curand un Transalp XL650V din 2001.Ma intereseaza daca exista si care este modalitatea, de a o lasa putin mai jos. Cca 3-5 cm.E o.k. si asa , dar parca as vrea sa fie mai comod la opriri in trafic. Va rog daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru acesta problema. Si inca ceva: lasand-o mai jos sunt afectate manevrabilitatea,stabilitatea sau altceva? :bounce: :bounce:

Salut si bine ai venit pe aici.
Se poate lasa mai jos. Din fata se lasa din juguri (atentie sa nu iti loveasca aripa in cadru cand e max comprimat telescopul) si din amortizorul spate prin desfacerea acelui sistem de doua piulitze mari.
Ciclistica o sa fie afectata insa mai ales tinand cont de cotegoria transalp (suspensii lungi si moi) si tu la inceput - nu sa sa simti nimic in neregula.
Eu zic ca nu e nevoie sa lasi mai jos pentru ca in timp o sa te obisnuiesti. Eu unul (si mai stiu si altii) ajung doar cu varfurile picioarelor jos pe asfalt si la inceput am trantit-o de cateva ori din aceasta cauza insa de cele mai multe ori a fost neatentia mea - trebuie sa ai contact cu asfaltul cat mai aproape de linia rotilor ... daca mai departe o sa se incline si nu o sa mai poti sa o tii. Eu zic ca daca o sa fii atent la inceput o sa ajungi sa te obisnuiesti.
Alte solutii ar mai fi: saua coborata honda (are cam cu trei cm mai putin) sau modificarea celei din dotare (motociclism.ro - user Darian - 150-200lei).

Numai bine,
Paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL650
Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Înapoi la Modificări la Transalp