Motor 650 pe cadru de 600??

Din ciclul "De ce să strici ceva ce merge bine....?"

Moderatori: Andy, manach, B43XTM

Re: Motor 650 pe cadru de 600??

Mesajde duda pe Joi Mai 13, 2010 10:49 pm

ai nevoie de motor cu carburatoare si senzorul de acceleratie TPS, sondele motorului (senzorul de ulei si de neutral) TCI, bobine de inductie si turometrul de pe motocicleta donatoare. Pentru 650 pe 600 se poate sa fie un pic diferit, analizeaza schemele electrice, eu m-am descurcat cu cele din Haynes si a mers din prima

LE: am aruncat acum o privire pe schema modelului de 650 si la prima vedere este asa cum am scris mai sus + mai ai o problema cu sistemul de imobilizare HISS de aici presupun si contact cu cheie

as vrea sa adaug ca este altceva sa pui motor de 650 pe model 600, trebuie sa te gandesti la cum ajunge aerul la carburatoare (cutia filtrului este alfel, filtrul este altfel, carburatoarele sunt altfel deci nu stiu daca sistemul de pe 600 poate furniza debitul corect de aer fara alte modificari. Daca vrei sa fol sistemul de aer de pe 650 te lovesti de alte probleme pt ca filtrul de aer este sub rezervor si slabe sanse sa mai poti folosi rezervorul tau)
Te sfatuiesc sa te mai documentezi in legatura cu acestea, pe partea electrica eu zic ca se poate, la mine a mers si schema electrica de pe 650 este aproape la fel cu cea de 600 de dupa 96' modelul cu un tci, singura deosebire care mi-a ""sarit in ochi" fiind imobilizatorul... bafta
"-Alcohol is poison.
-If it's poison, then why do you drink it?
-Because there are things inside of me that I need to kill..." C.S.
duda
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XL600
Kilometraj: 0

Mesajde manach pe Vin Mai 14, 2010 8:03 am

din cate vad ca ar trebui schimbate concluzionez ca ar fi mai usor sa muti rotile de pe 600 pe 650 si sa te chinui sa adaptezi plasticele 600 pe 650
manach
Moderator

Kilometraj: 0

Mesajde reltih pe Vin Mai 14, 2010 1:27 pm

nu vad de ce sa muti rotile pe un 650 si in afara de asta cu documentatia necesara n-ar trebuii sa fie asa complicat, este un pas pe care cu siguranta il voi face si eu daca va veni timpul motorului meu, decat sa cumpar segmenti, bolturi, semeringuri de supape si garnituri si cate si mai cate, mai bine iau un motor de 650, un cdi pt 650 de ignitech, daca nu am posibilitatea cumpararii motorului cu tot cu instalatie electrica si am terminat balamucul, o parte din bani ii recuperez de pe motorul meu si toata lumea fericita, iernile sunt lungi bani sa avem !
avantajele sunt ca ai un motor de generatie mai noua, un pic mai potent pe o bicicleta mai usoara decat xl650 !
ai mei doi centi :D
YOU ONLY NEED TWO TOOLS IN LIFE - WD-40 AND DUCT TAPE. IF IT DOESN'T MOVE AND SHOULD, USE THE WD-40. IF IT SHOULDN'T MOVE AND DOES, USE THE DUCT TAPE
reltih
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: The Power of Cows !!!
Kilometraj: 50000

Mesajde Belbody pe Vin Mai 28, 2010 10:53 am

Exact! Bine zis!

Mai oamenii lui Dumnezo, merge mutat motorul fara nici o problema! Dovada e la Vandrash!!
Am studiat problema bine de tot si se poate foarte usor!

Diferentele sunt asa: FILTRUL DE AER! - cum am mai spus - se foloseste GALERIA DE AER DE LA MODELUL DE 600!! (tulumba aia de plastic enervant de montat care se afla sub rezervor Carburatoarele sunt identice ca si gabarit exterior, cele de pe 600 cu cele de pe 650.

Parte de electrica: - Da, motorul de 650 are un singur modul care e TCI, nu e CDI. Se pune motorul de 650 cu aprinderea lui, cu bobinele lui.
Legat de matzaraia insirata pe cadru, NORMAL CA SE POATE adapta - !! sunt niste fire, manunchiul care vine de la motor spre cadru cuprinde urmatoarele fire:
3 fire de la generatorul de curent - merg la regulator
4 fire de la bobinele pick-up - merg la TCI
1 fir contact Neutral - merge in bord
1 fir senzor ulei in bord - merge in bord.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Mesajde Belbody pe Vin Mai 28, 2010 10:57 am

Maniax scrie: instalatia electrica se poate translata?

Da, se poate - daca o sa cumperi motorul nou sa-l cumperi cu tot cu carburatoare si cu tot cu TCI si cu tot cu bobine.
( Sigur motorul de 650 merge si cu carburatoarele de 600 :D, dar e bine sa le ai pe cele originale. )
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Kilometraj: 30000

Anterior

Înapoi la Modificări la Transalp