Nivelul de benzina

Moderatori: Andy, manach, B43XTM, Unchiu', Chrisss

Nivelul de benzina

Mesajde lupul alb pe Dum Iun 07, 2009 4:56 pm

Eu am o vacuta din 2001 si am observat ca acul care indica nivelul de benzina scade mai repede decat se consuma benzina. Care ar putea fi cauza si cum se rezolva? Sa fie din cauza ca a luat vreo 2 cazaturi usoare pe partea stanga?
lupul alb
Cred ca stiu ...

Specimen: XL650
Kilometraj: 0

Re: Nivelul de benzina

Mesajde fade2black pe Mar Iun 09, 2009 12:41 am

Ioi, ai deschis cutia Pandorei cu subiectul asta. Eu tind sa cred ca indicatorul in pricina are " a life of it's own" cum s-ar spune. Adica, la mine, spre exemplu fac plinu si urmatorii 150 km acul nu se misca de pe loc, arata tot plin. Apoi incepe sa scada vertiginos cam 40 km per gradatie si ajung undeva pe la 320-330 km aproape de partea rosie a ceasului. Dupa aia nu mai stiu ce se intampla ca acolo incep sa ma ingrijorez si la prima benzinarie ii faca iara plinu.
Cel mai mult am mers 410 km cu un plin, dar deja trecusem bine de partea rosie. Tot am zis ca fac un test odata pana ramane fara gaz sa vedem cat de mult duce.

Numai bine,
Fade
Călătoria este mai importantă decât destinația.

Imagine
http://www.transalp.ro
http://www.transalpclub.ro
fade2black
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Merg unde nu-i semnal!
Kilometraj: 30000

Mesajde M a v e r i c k pe Mie Iun 10, 2009 2:03 pm

Daca faci testul chiar sunt curios..
Ah, dupa ce ramai fara benzina, poti sa o inclini pe stanga (chiar sa o culci) pentru ca rezervorul din dreapta nu comunica direct asa ca s-ar putea sa mai aduni de vreo doi-trei litri de acolo ca sa mai faci 50 de km pana la pompa :)
M a v e r i c k
Merg pe o roata

Vorba de duh: Ridica-te si mergi!

Mesajde ivanp pe Mie Iun 10, 2009 2:55 pm

M a v e r i c k scrie:Daca faci testul chiar sunt curios..
Ah, dupa ce ramai fara benzina, poti sa o inclini pe stanga (chiar sa o culci) pentru ca rezervorul din dreapta nu comunica direct asa ca s-ar putea sa mai aduni de vreo doi-trei litri de acolo ca sa mai faci 50 de km pana la pompa :)

Comunica bre chiar acolo in zona cea mai joasa a rezervorului, dinspre coada rezervorului (spre rider). Sonda litrometrica a fost facuta sa poata fi trecuta in specificatii ...
Eu merg resetand de fiecare data distanta partiala parcursa ... da' sincer nu m-a tinut sa depasesc 300 de km :D.
Si da, o data la inceputuri am ramas fara benzina ... :Iepurila:

stima,
paul
De vanzare statie mobila CB Intek HS520+antena Sunker CB108 - 120 eu
De vanzare scut Touratech - 130 eu
De vanzare sa joasa pt XL650 >2000 - 120 eu
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Ninja ... nu-i ca-n filme!!!
Kilometraj: 40000

Mesajde Korben Dallas pe Mie Iun 10, 2009 3:25 pm

ivanp scrie:Si da, o data la inceputuri am ramas fara benzina ...

A patit-o si vest (aka titi), bazandu-se pe faimosul indicator
Expresia folosita de tine reflecta extrem de bine realitatea: It has a life of it's own :Limboc:
Au rezolvat problema cu CDI-ul dar au inventat alta problema
Korben Dallas
Iti pot arata si tie ...

Specimen: XRV750
Vorba de duh: nu te pune cu prostu'

Mesajde Belbody pe Mie Iun 10, 2009 3:38 pm

Mie mi se pare stupid oricum, cand ai rezervorul intre picioare, il auzi cum baltacaie, are ditamai gaura si pe langa toate astea sa mai ai si indicator.
+ ca ai si rezerva.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Specimen: XL600

Mesajde ivanp pe Mie Iun 10, 2009 4:11 pm

Belbody scrie:Mie mi se pare stupid oricum, cand ai rezervorul intre picioare, il auzi cum baltacaie, are ditamai gaura si pe langa toate astea sa mai ai si indicator.
+ ca ai si rezerva.

sa inteleg ca tie ti se pare stupid ca are sonda? .. sau ca nu functioneaza sonda?
xl650 n-are "rezerva".
... mie mi se pare stupid sa te uiti pe gaura sau sa asculti cum baltacaie daca vrei sa stii cat mai ai benzina. da-o drac ...unii (bmw) la ani multi mai vechi de productie (94) pune parbriz electric, manere incalzite, abs, aeroterma si ce or mai pune si eu la motor produs in 2004 sa ma uit pe gaura daca mai are benzina? ...sau sa ma opresc din 5 in 5 km si sa misc stanga dreapta de motor sa vad cam cat ma mai tine? ... io nu-s de acord cu asta!
sonda de ce fras or pus-o? macar fara sonda ar fi fost mai usoara! :Greata1:

Numai bine,
paul
:carte:
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde Belbody pe Mie Iun 10, 2009 4:49 pm

Mie imi place sa ma uit. :D Si sa vad ca e plin. :Nigar:

Daca nu are rezerva inseamna ca sonda aia ar trebui sa mearga. Cel mai simplu e sa se demonteze si sa se vada WTF este cu ea de indica aiurea. Nu vi se pare logic?
E o chestie plutitoate care culiseaza pe un ax vertical. Aia modifica capacitatea sau inductivitatea unui condensator/inductor.
Daca obiecta nu mai culiseaza cum trebuie, sau nu mai are flotabilitatea initiala = >> indica prost.
http://www.ignitech.cz/english/aindex.htm - Aprinderi electronice (CDI, TCI), regulatoare
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde ivanp pe Mie Iun 10, 2009 9:02 pm

Belbody scrie:Mie imi place sa ma uit. :D Si sa vad ca e plin. :Nigar:

Daca nu are rezerva inseamna ca sonda aia ar trebui sa mearga. Cel mai simplu e sa se demonteze si sa se vada WTF este cu ea de indica aiurea. Nu vi se pare logic?
E o chestie plutitoate care culiseaza pe un ax vertical. Aia modifica capacitatea sau inductivitatea unui condensator/inductor.
Daca obiecta nu mai culiseaza cum trebuie, sau nu mai are flotabilitatea initiala = >> indica prost.

Io pot sa pun pariu ca culiseaza si floteaza ca atunci cand a iesit din fabrica (pentru ca asa face toate! ) ... e una dintre chestiile gandite prost la transalp ... sau gandita bine insa ideea pusa prost in practica.

Stima,
paul
ivanp
Iti pot arata si tie ...

Mesajde lupul alb pe Lun Iun 15, 2009 11:01 pm

Din curiozitate, voua dupa cati km va ajunge acul pe rosu? Mie ultima data mi-a ajuns dupa 185km. Pe la 210km am zis sa bag niste gaz, si au intrat 13l. Deci cel putin 6l mai erau in rezervor.
lupul alb
Cred ca stiu ...

Mesajde dov pe Vin Iul 03, 2009 1:25 pm

Aceeasi problema cu sonda si la mine. Cred ca "e de la ei".
Problema e ca, la mine nu merge nici kilometrajul pe distante scurte, dar m-am obisnuit. Alimentez dupa ureche.

Salutare!
dov
Merg pe o roata

Vorba de duh: Do you feel lucky...Punk?
Kilometraj: 6500

Mesajde vest pe Vin Iul 03, 2009 2:45 pm

:Salutare:

la mine mai sunt 5l cand atinge zona rosie.Dar am comis-o odata....obisnuit sa merg 400 km cu un rezervor,la 378km cand mai aveam 4km pana la pompa am ramas in pana lu prostu!!! De atunci am la mine un bidon de aluminiu drept backup.

:Geek3:
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Nu fii pork

Mesajde Belbody pe Vin Iul 03, 2009 3:25 pm

Tot cu rezerva e mai bine, eu mereu alimentez imediat ce am intrat pe rezerva, la primul peco prezent... :P
N-am ramas in pana de benzina de cand eram mic.... :oops:

Acasa o mai fi cum o fi, mai opresc romanii, mai o dacie, dar sa fii la mama dracu si pe autostrada, acolo iti putrezesc oasele, ca nu opreste nimeni... :P tre sa suni dupa ajutoare.. :d
Imagine
Belbody
Moderator

Mesajde vintze pe Dum Iul 05, 2009 2:34 pm

Belbody scrie:Tot cu rezerva e mai bine, eu mereu alimentez imediat ce am intrat pe rezerva, la primul peco prezent... :P
N-am ramas in pana de benzina de cand eram mic.... :oops:

Acasa o mai fi cum o fi, mai opresc romanii, mai o dacie, dar sa fii la mama dracu si pe autostrada, acolo iti putrezesc oasele, ca nu opreste nimeni... :P tre sa suni dupa ajutoare.. :d

eu n-am mai ramas de ... vineri 12 iunie... :betivanu: când am împins mobra vreo 25 de metri până la benzinaria de la BIG berceni... Atunci s-a oferit un tip să mă ajute, credea că am o problemă mai gravă, şi mie îmi venea să intru in pamânt de rusine. Apoi am trait în permanenţă cu senzaţia că bunul samarintean ar fi fost AllVlad şi nu l-am recunoscut :oops: . Abia după ce l-am refuzat, am descoprerit că are stiker cu atentie la motociclişti pe maşină. Dar nu se pune problema de a rămâne fără gaz pe autostradă, ci mai degrabă în oraş. când treci pe rezervă şi amâni mereu oprirea la benzinărie, gândindu-te că abia ai răsucit robinetul.
I am free of all prejudices. I hate everyone equally
http://psihedelica.wordpress.com
http://cabinet-psihologic-bucuresti.ro
vintze
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Speed Kills, Use Windows

Mesajde vest pe Dum Iul 05, 2009 9:03 pm

eu n-am mai ramas de ... vineri 12 iunie... :betivanu: când am împins mobra vreo 25 de metri până la benzinaria de la BIG berceni... Atunci s-a oferit un tip să mă ajute, credea că am o problemă mai gravă, şi mie îmi venea să intru in pamânt de rusine. Apoi am trait în permanenţă cu senzaţia că bunul samarintean ar fi fost AllVlad şi nu l-am recunoscut :oops: . Abia după ce l-am refuzat, am descoprerit că are stiker cu atentie la motociclişti pe maşină. Dar nu se pune problema de a rămâne fără gaz pe autostradă, ci mai degrabă în oraş. când treci pe rezervă şi amâni mereu oprirea la benzinărie, gândindu-te că abia ai răsucit robinetul.[/quote]

:Salutare:

asa iti trebuie si tie..... :belitu':
la 650 no robinetos.....asa ca rezerva e ce-ti arata in bord jucaria aia.....

:Geek3:
In Nemurirea Mea,Am Trecut Si Pe AICI... Imagine
vest
Iti pot arata si tie ...

Vorba de duh: Nu fii pork

Următorul

Înapoi la Intrumente si comenzi