Imi aduc aminte de acum vreo doi ani cand aveam si eu aceasta dilema privind achizitionarea motorului. Am stiut ca vreau un enduro-trouring, insa variante erau berechet... Pana la urma, dupa lectura intensa pe tot felul de forumuri, fiabiliatatea si numele m-au facut sa aleg transalp. Era motorul perfect pentru marele drum pe care aveam de gand atunci sa-l fac (si acum inca mai sper, nu am renuntat la visul de a pleca hai-hui prin lume cativa ani). Au contribuit o gramada de factori la luarea deciziei, o gramada de chestii pe care le citeam si erau pro-transalp, dovedind ca e un motor excelent, de nadejde. Doar ca un exemplu, imi aduc aminte de postul unui tip pe ceva forum, unde povestea cum s-a intalnit in africa cu niste francezi, acestia fiind disperati ca GS-urile lor nu merg cu benzina care era in zona, in timp ce honda mergea fara probleme. Si... faptul ca asa de multi oameni iubesc motocicleta asta, trebuie sa aiba si alta justificare decat o simpla mandrie de proprietar, nu?
Totusi second thoughts am mai avut... pana in momentul intrarii in posesie a motorului. De atunci si pana acum nu am regretat absolut deloc, si ma felicit pentru alegere de fiecare data cand ma urc pe alt motor. Poate nu e pentru toata lumea la fel, insa pentru mine motorul asta e excelent, si m-am inteles de minune cu el din prima zi. Poti merge cu el tare cand ai drum bun, poti sa te bucuri de un drum forestier fara sa fii nevoit sa mergi cu 10kmh (ba chiar poti merge tare daca te ridici in scarite), si poti sa te incumeti si la putin offroad. Nu consuma mult, nu e pretentios si e cel mai comod motor pe care l-am incercat (poate a ajutat si faptul ca l-am luat cu shea corbin). Si cand zic cel mai comod, chiar am testat alte motoare, si la drumuri lungi. Faptul ca e un motor destul de "silentios" te lasa sa te bucuri de peisaj, sa vorbesti cu pasagera. De exemplu dupa 100km cu un cruiser (care ar trebui sa fie un motor comod la drum lung), ma durea capul de la zgomot, eram suflat de vant desi de multe ori nu mergea cu viteza pe care as fi vrut-o, ma dureau muschii dintre picioare de la schimbatul vitezelor si franat, si in genral simteam o stare de epuizare de la "efortul" de a conduce cu pasager pe motorul ala. Cand m-am urcat iar pe transalp a fost ca o binecuvantare.
Chiar incepator fiind, pe transalp n-am avut nici un fel de probleme, si nu a fost obositor chiar la drumuri lungi.
http://www.motociclism.ro/forum/index.p ... pic=250145